Έλτσε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Γκέλα – μαχαιριά και πτώση από την κορυφή (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Έλτσε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Γκέλα – μαχαιριά και πτώση από την κορυφή (vids)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης αιφνιδιάστηκε από την Έλτσε και, με ένα ακόμα πέναλτι εις βάρος της, έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς (1-1) και έπεσε από την κορυφή της La Liga, στην οποία έμεινε μόνη της η Ατλέτικο, στο +2 και με δύο ματς λιγότερα από την άσπονδη συμπολίτισσα της.

Από το «δόξα τω Θεώ» στο «Βοήθα Παναγιά» (εντάξει, με μια δόση υπερβολής) η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία, μετά από έξι διαδοχικές νίκες (οι πέντε στο πρωτάθλημα), έχασε βαθμούς στο θεωρητικά πιο εύκολο ματς του τελευταίου μήνα.

Χωρίς αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της, η Βασίλισσα έμεινε στο 1-1 στην έδρα της μαχητικής, νεοφώτιστης Έλτσε, έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη του τίτλου και κλείνει το 2020 ούσα στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και, μάλιστα, με δύο ματς περισσότερα.

Ο Μαρσέλο, νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μαζί με τον Μάρκο Ασένσιο, άγγιξε νωρίς το γκολ, με το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Έντγκαρ Μπαδία (13').

Ο Ασένσιο... ζήλεψε τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ και, με εντυπωσιακό σουτ, έστειλε και αυτός την μπάλα στο οριζόντιο, με τον Λούκα Μόντριτς να παίρνει το ριμπάουντ και, με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι (!), άνοιξε το σκορ (20'), με το πρώτο του γκολ με κεφαλιά ύστερα από έντεκα χρόνια.

Το... σπάνιο τέρμα του Κροάτη μέσου επέτρεψε στην Βασίλισσα να ρίξει τον ρυθμό και να το ελέγξει με καλή κυκλοφορία, την ώρα που η Έλτσε δεν το έβαζε κάτω, αν και στο πρώτο 45λεπτο απείλησε τον Τιμπό Κουρτουά μόνο με ένα σουτ του Εμιλιάνο Ριγκόνι (10').

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και, με το «καλημέρα», κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με εύστοχο πέναλτι του Φιδέλ, ύστερα από τράβηγμα του Μπαραγάν από τον Καρβαχάλ μέσα στην περιοχή (52'). Από τα τελευταία δέκα γκολ που έχουν δεχθεί οι Μαδριλένοι στο πρωτάθλημα, τα έξι ήρθαν από την άσπρη βούλα!

Ο άλλοτε εξτρέμ της ΑΕΚ, Λούκας Μπογιέ, πολύ πιο επικίνδυνος ως δεύτερος επιθετικός, άγγιξε το γκολ της ανατροπής σε σουτ που... έγλυψε την βάση του δοκαριού, με την Ρεάλ να απαντάει με δύο πολύ επικίνδυνες προσπάθειες των Καρβαχάλ και Ράμος, τις οποίες αποσόβησε ο Μπαδία με ισάριθμες, καταπληκτικές αποκρούσεις.

Ο Ζιντάν, παρά το μπλοκάρισμα της ομάδας του, έκανε με καθυστέρηση τις αλλαγές, Εντέν Αζάρ και Βινίσιους Ζούνιορ δεν μπόρεσαν να σώσουν την παρτίδα και η Ρεάλ κλείνει το 2020 με γκρίνια (και για την διαιτησία, αφού το εις βάρος της πέναλτι ίσως είναι λίγο τραβηγμένο) και την διαπίστωση ότι, για να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας, θα πρέπει να... φτύσει αίμα!

Έλτσε (Χόρχε Αλμιρόν): Μπαδία – Μπαραγάν, Βερδού, Χοσέμα, Μίνο – Μαρκόνε – Ροδρίγεθ (74' Μορέντε), Γούτι, Φιδέλ, Ριγκόνι (74' Χοσάν) – Μπογιέ (87' Καρίγιο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο – Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος (77' Βαλβέρδε) – Λούκας Βάθκεθ (77' Αζάρ), Μπενζεμά, Ασένσιο (86' Βινίσιους Ζούνιορ).

Διαβάστε ξανά τι έγινε στο ματς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα