Κορυφαίος της La Liga ο Μπενζεμά, εκθρόνισε τον Μέσι (vid)

Gazzetta team
Κορυφαίος της La Liga ο Μπενζεμά, εκθρόνισε τον Μέσι (vid)

bet365

Ο Καρίμ Μπενζεμά αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της La Liga για την περυσινή σεζόν, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νικητή τα προηγούμενα τρία χρόνια (και πρώτο σκόρερ) Λιονέλ Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε πέρυσι έναν ακόμα τίτλο πρώτου σκόρερ στη La Liga, αλλά το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος, το οποίο φέρει το (πολύ βαρύ) όνομα «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», κατέληξε στα χέρια του Καρίμ Μπενζεμά.

Και δικαίως συνέβη κάτι τέτοιο, αφού ο Γάλλος επιθετικός, με 21 γκολ, ήταν παίκτης – κλειδί στην κατάκτηση του τίτλου από την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν, μαζί με τον Τιμπό Κουρτουά και τον Σέρχιο Ράμος.

Είναι, μάλιστα, ο πρώτος νικητής πέραν του δίπολου Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο, εδώ και δώδεκα χρόνια (!). Ο Ραούλ το είχε πάρει το 2008 και, έκτοτε, οι δύο σούπερ σταρ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μονοπώλησαν το βραβείο: Εφτά ο Λέο, τέσσερα ο «CR7».

Ο Μπενζεμά, πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης (529), πήρε το βραβείο του κορυφαίου από την εφημερίδα «Marca» που τα απονέμει, αλλά και αυτό του MVP, από τους φιλάθλους.

«Σημαίνει πολλά για εμένα, νιώθω περήφανος και πολύ ευτυχισμένος και είναι η επιβράβευση για την δουλειά σε αυτόν τον σύλλογο από το 2009» τόνισε ο Γάλλος στράικερ, προσθέτοντας πως «με ενθουσιάζει και συνιστά τιμή να πάρω την σκυτάλη από Μέσι και Κριστιάνο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα