Ρεάλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1: Λυτρωτής ο Μπενζεμά και τριάδα κορυφής! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1: Λυτρωτής ο Μπενζεμά και τριάδα κορυφής! (vids)

bet365

Ο Καρίμ Μπενζεμά (δύο γκολ) και μια σωτήρια απόκρουση του Τιμπό Κουρτουά στο φινάλε οδήγησαν την Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη επί της μαχητικής (με δέκα από το 15') Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-1) και στην κορυφή της La Liga, μαζί με Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ατλέτικο.

Τι χρειάζεται πρωτίστως μια ομάδα για να είναι πολύ καλή; Έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα και έναν «φονικό» επιθετικό. Κάτι, δηλαδή, σαν τον Τιμπό Κουρτουά και τον Καρίμ Μπενζεμά, οι οποίοι «καθάρισαν» για την Ρεάλ Μαδρίτης το πολύ ζόρικο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-1), χαρίζοντας στην Βασίλισσα την τέταρτη διαδοχική νίκη και τρίτη στη La Liga, όπου πλέον μοιράζεται την πρώτη θέση με Ρεάλ Σοσιεδά και Ατλέτικο.

Οι Βάσκοι ήταν φουλ ανταγωνιστικοί, παρ' ότι μόλις στο 15ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω ορθής (όσο και ανόητης) αποβολής του Ραούλ Γκαρθία με δύο κίτρινες κάρτες, την δεύτερη δευτερόλεπτα μετά από τον μη καταλογισμό ενός πιθανού πέναλτι, σε ανατροπή του Ινιάκι Γουίλιαμς από τον Ντάνι Καρβαχάλ.

Παρά την αριθμητική της υπεροχή, η Ρεάλ απείλησε ελάχιστα την εστία του Ουνάι Σιμόν στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση ένα μοναδικό τετ – α – τετ του Βινίσιους Ζούνιορ που έβγαλε ο Βάσκος τερματοφύλακας, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο μακρινό σουτ του Τόνι Κρόος, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το γκολ του Γερμανού και το αριθμητικό μειονέκτημα δεν πτόησε την ομάδα του Γαΐθκα Γαριτάνο, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (52'), με διπλή προσπάθεια του Άντερ Κάπα, ύστερα από συνδυασμό με τον Όσκαρ ντε Μάρκος.

Το απρόσμενο 1-1 αιφνιδίασε και μπλόκαρε την Ρεάλ, ο Ζινεντίν Ζιντάν έκανε αλλαγές, αλλά αυτές δεν απέδωσαν ιδιαίτερα. Για καλή τύχη του Γάλλου, ένας συμπατριώτης του έβγαλε και πάλι τα κάστανα από την φωτιά.

Με άψογη κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ντάνι Καρβαχάλ, ο Μπενζεμά νίκησε τον Ουνάι Σιμόν και λύτρωσε ξανά την Ρεάλ (74'), η οποία μέσα σε δέκα μέρες άλλαξε όλη την αρνητική της δυναμική.

Η Αθλέτικ δεν το έβαλε ούτε τώρα κάτω, πίεσε για την ισοφάριση και την άγγιξε στο 90'+2' σε σουτ του Μίκελ Βέσγα και απόκρουση – θαύμα του Κουρτουά, με τον Μπενζεμά στη συνέχεια της φάσης να τελειώνει οριστικά το ματς, φτάνοντας αισίως τα δέκα γκολ τη φετινή περίοδο (έξι στο πρωτάθλημα και τέσσερα στο Champions League).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μεντί – Κρόος, Μόντριτς, Βαλβέρδε (64' Ασένσιο) – Λούκας Βάθκεθ (75' Ροδρίγο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (64' Ίσκο).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Γαΐθκα Γαριτάνο): Ουνάι Σιμόν – Κάπα (80' Λέκουε), Γεράι Άλβαρεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε – Ντάνι Γκαρθία, Βενθεδόρ (67' Βέσγα) – Ντε Μάρκος (80' Μουνιαΐν), Ραούλ Γκαρθία, Μπερενγκέρ (59' Κόρδοβα) – Ινιάκι Γουίλιαμς (67' Βιγιαλίμπρε).

Διαβάστε ξανά τι έγινε στο ματς!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα