Βαλένθια – Χετάφε 2-2: «Τρελή» ισοπαλία στο... 100'! (vids)

Gazzetta team
Βαλένθια – Χετάφε 2-2: «Τρελή» ισοπαλία στο... 100'! (vids)

bet365

Απίθανο ματς στο «Μεστάγια», με την Χετάφε να ανατρέπει το σκορ στο 95' και την Βαλένθια να γλιτώνει την τέταρτη διαδοχική ήττα με πέναλτι στο... 100ό λεπτό.

Άκρως τρελό, απίθανο και χορταστικό ματς στο «Μεστάγια», όπου Βαλένθια και Χετάφε αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, σε έναν αγώνα με ρεκόρ φάουλ για φέτος στην La Liga (43), 13 κίτρινες, δύο κόκκινες, γκολ στο 95' και πέναλτι – γκολ στο... 100'! Είπατε τίποτα!

Οι Νυχτερίδες, ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες και στην σκιά της επικείμενης μεταγραφής του Ζοφρουά Κοντογκμπιά στην Ατλέτικο Μαδρίτης, «καίγονταν» για νίκη και πίστεψαν ότι θα την πάρουν, όταν προηγήθηκαν στο 22' μετά από καταπληκτική κούρσα και πλασέ του Γιούνους Μούσα.

Ο Άγγλος μέσος, γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά διεθνής με όλες τις μικρές αγγλικές εθνικές, έγινε μόλις ο δεύτερος ανήλικος (17 ετών και 337 ημερών) που σκοράρει για την Βαλένθια στην La Liga, μετά τον Χουάν Μένα το... 1941!

Λίγους μήνες αργότερα, ο Μένα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Βαλένθια, η οποία φέτος θα είναι ευχαριστημένη αν επιτύχει την... άνετη παραμονή. Ανόητη αποβολή του Τιερί Κορέα στο 56', με την Χετάφε να πιέζει ασφυκτικά για το γκολ.

Οι Μαδριλένοι, δυο εβδομάδες μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, ισοφάρισαν αρχικά με τον Χουάν Ερνάντες (87') και, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ένιωσαν πως «κλέβουν» τη νίκη, χάρη στο 1-2 του Άνχελ Ροδρίγεθ.

Στο 100ό λεπτό, όμως, ο Νταμιάν Σουάρες ανέτρεψε τον Μάξι Λόπες στην περιοχή, αποβλήθηκε ορθά και ο Κάρλος Σολέρ, από την άσπρη βούλα, περιόρισε την ζημιά για την ομάδα του Χάβι Γκράθια και δεν επέτρεψε σε αυτή του Πέπε Μπορδαλάς να ανέβει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα