Μπαρτσελόνα: «Παραιτήθηκε ο Μπαρτομέου»!

Μπαρτσελόνα: «Παραιτήθηκε ο Μπαρτομέου»!

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: «Παραιτήθηκε ο Μπαρτομέου»!

bet365

O Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου δεν είναι πλεον πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. Ο διοικητικός ηγέτης των Μπλαουγκράνα αποφάσισε να αφήσει τη θέση του, καθώς εκκρεμούσε η εις βάρος του πρόταση μομφής. Κατευθείαν σε εκλογές ο καταλανικός σύλλογος μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τη Δευτέρα το βράδυ δήλωνε ότι δεν παραιτείται στη συνέντευξη τύπου παρέθεσε και την Τρίτη το βράδυ κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου και όλο το διοικητικό συμβούλιο αποχώρησαν από την κεφαλή της Μπαρτσελόνα. Η πληροφορία διέρρευσε από την εφημερίδα “Sport”, καθώς τους είχε ασκηθεί έντονη πίεση από την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί εναντίον του.

Ο Μπαρτομέου έπρεπε τη Δευτέρα να ανακοινώσει την αποχώρησή του και να προκηρύξει δημοψήφισμα, όπως όριζε η πρότασης μομφής, η οποία έλαβε χώρα έπειτα από τη συγκέντρωση 20.687 υπογραφών μελών, πολύ περισσότερες δηλαδή από τις 16.250 που απαιτούνταν, δείγμα της επιθυμίας των μελών να φύγει από τη θέση του.

Ο Μπαρτομέου ανέλαβε τα ηνία των Καταλανών το 2014, όταν καταδικάστηκε ο Σάντρο Ροσέλ κι εκείνος ήταν αντιπρόεδρος της τότε διοίκησης. Επί των ημερών του η Μπάρτσα κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας και από ένα Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Διηπειρωτικό. Το 2015 ήταν η κορυφαία σεζόν του με τέσσερις τίτλους.

Τώρα, θα πρέπει να οριστεί προσωρινή διοίκηση, η οποία καλείται να ορίσει εκλογές μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αφού πλέον δεν είναι απαραίτητο το δημοψήφισμα.

Μετά από αυτή την διαδικασία, οι πιθανοί υποψήφιοι (Βίκτορ Φορντ, Τζουάν Λαπόρτα, Τζόρντι Φαρέ κ. .α.) θα πρέπει μέσα σε 23 ημέρες να συλλέξουν 5.506 υπογραφές μελών (το 5% των 110.332 μελών, δηλαδή), ώστε να μπορέσουν να είναι κανονικά υποψήφιοι στις εκλογές. Ο Μπαρτομέου αντιμετώπισε διάφορες κατηγορίες σε διάφορα ζητήματα, αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τα μέλη της Μπαρτσελόνα ήρθε όταν ο Λιονέλ Μέσι τον κατήγγειλε για αφερεγγυότητα και ζήτησε να μείνει ελεύθερος...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα