Ριβάλντο: «Ο Ντεμπελέ δεν δικαιούται να ζητάει την παραμονή του στην Μπαρτσελόνα»

Ριβάλντο: «Ο Ντεμπελέ δεν δικαιούται να ζητάει την παραμονή του στην Μπαρτσελόνα»

Gazzetta team
Ριβάλντο: «Ο Ντεμπελέ δεν δικαιούται να ζητάει την παραμονή του στην Μπαρτσελόνα»

bet365

Ο Ριβάλντο μίλησε με σκληρά λόγια για τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος παρέμεινε με το «έτσι θέλω» στην Μπαρτσελόνα, παρ' ότι ο Ρόναλντ Κούμαν δεν τον υπολογίζει ως πρώτη επιλογή.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ προτάθηκε από την Μπαρτσελόνα στη... μισή Ευρώπη, αλλά εντέλει ο Γάλλος επιθετικός παρέμεινε στους Μπλαουγκράνα, παρ' ότι ο Ρόναλντ Κούμαν έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον υπολογίζει ως πρώτη επιλογή.

«Ο Ντεμπελέ συνεχίζει να τραυματίζεται, να φτάνει καθυστερημένος στις προπονήσεις... Θα έπρεπε να είναι πολύ πιο υπεύθυνος. Αν έκανε την δουλειά του, αν έπαιζε με συνέπεια, θα είχε κάθε δικαίωμα να μείνει στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωσή του. Ο Ντεμπελέ δεν έκανε τίποτα για να επιστρέψει στον σύλλογο την τεράστια προσπάθεια που έκανε για την μεταγραφή του» επισήμανε, ορθά μιλώντας, ο Ριβάλντο.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη για την Μπαρτσελόνα, γιατί ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για να τον πάρει. Αλλά δεν έχουμε δει ακόμα ούτε ίχνος όσων έδειξε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Για εμένα, είναι ένας καταπληκτικός παίκτης με φανταστικές αρετές, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα τελειώσει το συμβόλαιό του χωρίς να έχει αποδείξει απολύτως τίποτα» πρόσθεσε ο Βραζιλιάνος άλλοτε σταρ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

«Θα δούμε αν θα δώσει λόγους στον Κούμαν για να είναι σημαντικός, αλλά δεν εξαρτάται από τον προπονητή ή τον σύλλογο, αλλά από την δέσμευση που θα θέλει να έχει ο Ντεμπελέ» πρόσθεσε ο Ρίμπο ο οποίος, αναφερόμενος στην αδυναμία απόκτησης ενός «αντί – Λουίς Σουάρες» για την κορυφή της επίθεσης, επισήμανε πως «η Μπαρτσελόνα έπρεπε να είχε προσπαθήσει περισσότερο, γιατί άφησε να φύγει έναν ποδοσφαιριστή που εξακολουθεί να είναι καταπληκτικός και ξεκάθαρα είχε τις δυνατότητες για να συνεχίζει να είναι σημαντικός».

Ο 48χρονος πλέον Ριβάλντο προέβλεψε ότι η Μπάρτσα θα υποφέρει χωρίς Σουάρες σε ματς του Champions League ή απαιτητικά παιχνίδια, «γιατί εξακολουθεί να έχει ομαδάρα (;), αλλά θα της λείψει πάρα πολύ στο Champions League ή σε πολύ σκληρά ματς κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο, Σεβίλλη...».

Για την διαφαινόμενη αλλαγή διοίκησης, επισήμανε ότι «αν αυτή είναι η λύση, ας γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», ενώ για το μέχρι τώρα έργο του Ρόναλντ Κούμαν συμπλήρωσε πως «μαζί του, η Μπαρτσελόνα βελτιώνεται και προοδεύει».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα