Μέσι: Η (δύσκολη) απόφαση του Λιονέλ...

Μέσι: Η (δύσκολη) απόφαση του Λιονέλ...

Αντώνης Σαούλης
Μέσι: Η (δύσκολη) απόφαση του Λιονέλ...

bet365

Γιατί θέλει να φύγει, γιατί σκέφτεται να μείνει, ο ρόλος της Αντονέλα και το «αντίο» στην Μπαρτσελόνα όπως το ονειρευόταν!

Eίναι 20 ολόκληρα χρόνια. Από τα 13 του στην Βαρκελώνη. Πόσο εύκολο είναι να πει «φεύγω»; Δεν είναι μια απλή ποδοσφαιρική απόφαση. Είναι μία απόφαση ζωής. Μία απόφαση πάνω από το (όποιο) ποδοσφαιρικό project. Μία απόφαση πάνω από οποιαδήποτε βαριά ήττα. Μία απόφαση πάνω από το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ο Λιονέλ Μέσι προφανώς και το σκέφτεται. Διέκοψε τις διακοπές του για να συζητήσει με τον Ρόναλντ Κούμαν και να του το πει ευθέως. «Βλέπω τον εαυτό μου περισσότερο έξω, απ' ότι μέσα στον σύλλογο». Δείχνει την πρόθεση, αλλά (ακόμα) δεν είναι απόφαση.

Ναι, το 8-2 από τη Μπάγερν, η ανατροπή της Λίβερπουλ και της Ρόμα σε συνδυασμό με το πως τρέχει διοικητικά η Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια με ένα project που ο ίδιος ο Μέσι δεν πιστεύει είναι σημαντικοί λόγοι για να τα βροντήξει και να φύγει. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Marca, ο Αργεντινός σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή στην καριέρα του.

  • Γιατί δεν θέλει να συνεχίζει να χάνει με την Μπαρτσελόνα
  • Γιατί δεν του αρέσει πως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στον σύλλογο
  • Γιατί βλέπει πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει η κατάσταση στ' αποδυτήρια

Είναι αρκετοί οι λόγοι που τον κάνουν να πει το οριστικό αντίο στην Βαρκελώνη.

Η Αντονέλα και ο Τιάγκο με τον Ματέο

Η Marca με ένα αναλυτικό θέμα ανέλυσε και τους λόγους για τους οποίους ο Μέσι είναι δύσκολο να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Είπαμε 20 χρόνια είναι αυτά στην Βαρκελώνη. Ο Μέσι έχει φτιάξει την τέλεια... ζωή. Ενα υπέροχο σπίτι, όπως το ήθελε αυτός και η σύζυγός του Αντονέλα, η ιδανική «ρουτίνα» για την επαγγελματική του ζωή και τρία παιδιά που έχουν μάθει να ζουν στην Βαρκελώνη.

Ο Τιάγκο είναι ήδη 7. Ο Ματέο 4. Προφανώς και θα «νιώσουν» την αλλαγή (εάν αυτή γίνει). Και φυσικά δεν είναι εύκολο να πάρει μια απόφαση που θα επηρεάσει και την Αντονέλα. Οσο για τον ίδιο τον Μέσι; Εχει τους φίλους του, τις επιχειρήσεις του, τις δουλειές του εκεί.

Ονειρευόταν αλλιώς το αντίο...

Ο Μέσι βάζει στη ζυγαριά και το «αντίο» στην Μπαρτσελόνα. Στους φίλους της ομάδας, στην πόλη. Δεν θα είναι το ονειρικό αντίο. Πάντα σκεφτόταν ότι θα αποσυρθεί στην Μπαρτσελόνα. Και ως νικητής.

Ομως το να πει αντίο χωρίς τους φιλάθλους στο γήπεδο και μετά την πιο βαριά ήττα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα δεν είναι αυτό που ονειρευόταν. Ούτε αυτό που του αξίζει.

Θα τα βάλει όλα κάτω

Αυτές είναι οι βασικές σκέψεις του Λιονέλ Μέσι. Θα τις βάλει κάτω και θα πάρει την απόφασή του. Την δεδομένη χρονική στιγμή όπως είπε και στον Κούμαν είναι πιο κοντά στην έξοδο. Εχει σκεφτεί μάλιστα ότι ίσως και η δική του αποχώρηση βοηθήσει την Μπαρτσελόνα να... επιστρέψει πιο γρήγορα στην κανονικότητα. Ομως στην απόφαση του θα παίξει ρόλο και η καρδιά...

Οπως έγραψε χαρακτηριστικά η Μarca αυτές τις μέρες ο Μέσι είναι σα να μαδάει την μαργαρίτα. Να μείνω, να φύγω, να μείνω, να φύγω...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

LA LIGA Τελευταία Νέα