Τεχνικός γραμματέας Μπαρτσελόνα: «Πρότζεκτ με νεαρούς και τον Μέσι» (vids)

Τεχνικός γραμματέας Μπαρτσελόνα: «Πρότζεκτ με νεαρούς και τον Μέσι» (vids)

Gazzetta team
Τεχνικός γραμματέας Μπαρτσελόνα: «Πρότζεκτ με νεαρούς και τον Μέσι» (vids)

bet365

Ο Ραμόν Πλάνες, στο πλαίσιο της παρουσίασης του 17χρονου μεσοεπιθετικού Πέδρι από την Μπαρτσελόνα, εξήγησε τα σχέδια για την Μπάρτσα του Ρόναλντ Κούμαν, επιβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει ραντεβού του Ολλανδού προπονητή με τον Λιονέλ Μέσι.

Όλα στην Μπαρτσελόνα γυρίζουν γύρω από τον Λιονέλ Μέσι, προς το παρόν, χωρίς ο Αργεντινός σούπερ σταρ να έχει ξεκαθαρίσει αν θα μείνει (ή θα φύγει). Ο Ραμόν Πλάνες, στην πρεμιέρα του ως νέος τεχνικός γραμματέας αντί του Ερίκ Αμπιντάλ, επιβεβαίωσε ότι στόχος των Μπλαουγκράνα είναι να χτίσουν μια νέα ομάδα με επίκεντρο τον Μέσι και νεαρούς όπως ο Ανσού Φατί, ο Ρίκι Πουτς ή ο Πέδρι.

Ο 17χρονος Κανάριος μεσοεπιθετικός, ο οποίος είχε αποκτηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 αντί πέντε εκατομμυρίων ευρώ (με τα μπόνους μπορεί αυτό το ποσό να φτάσει στα... 25!), αλλά έμεινε δανεικός για μια σεζόν στην ομάδα που τον ανέδειξε (Λας Πάλμας), παρουσιάστηκε επίσημα από την Μπάρτσα, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2024.

Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου, μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ και ως εσωτερικός μέσος, με τους «ειδικούς» να τον συγκρίνουν με τον σπουδαίο Αντρές Ινιέστα.

«ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΟΥΜΑΝ-ΜΕΣΙ»

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Πέδρι, ο Πλάνες επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ραντεβού του Μέσι με τον νέο προπονητή Ρόναλντ Κούμαν, εξαιτίας του οποίου ο Αργεντινός διέκοψε τις διακοπές του.

«Χθες (19/08) το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κούμαν. Είναι λογικό να μιλήσουν, είναι ο αρχηγός της ομάδας, ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και όλων των εποχών. Είναι ιδιωτικές συναντήσεις. Θέλουμε να χτίσουμε το πρότζεκτ με τους νεαρούς και τον Μέσι» επισήμανε ο Πλάνες.

Ο διάδοχος του Ερίκ Αμπιντάλ στην θέση του τεχνικού γραμματέα δεν θέλησε να μιλήσει για τους παίκτες που πιθανόν να αποχωρήσουν, λέγοντας όμως με νόημα ότι «πρέπει να έχουμε μεγάλο σεβασμό για παίκτες που έδωσαν πολλά στην Μπαρτσελόνα. Πρέπει να φερθούμε σε αυτούς τους παίκτες όπως τους αξίζει».

Για τον Πέδρι, ο Πλάνες είπε ότι «μπορεί να είναι πολύ σημαντικός για τον σύλλογο», παραδέχθηκε ότι πολλές σημαντικές ομάδες της Ευρώπης έχουν ζητήσει τον δανεισμό του, αλλά υποστήριξε σχετικά πως «η ιδέα του συλλόγου είναι να βρίσκεται εδώ για πολλά χρόνια. Θέλουμε να χτίσουμε μια Μπαρτσελόνα με ενέργεια και ποιότητα».

Ο Πέδρι, η ρήτρα στο συμβόλαιο του οποίου ορίστηκε στα 400 εκατομμύρια ευρώ, υποστήριξε ότι «είμαι ένας παίκτης που θέλει να έχει την μπάλα και διασκεδάζει παίζοντας. Το είδωλό μου είναι ο Αντρές Ινιέστα».

Χωρίς να κατονομάσει τον Λιονέλ Μέσι ο νεαρός, για τον οποίο ο πρόεδρος Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου είπε ότι «θα γίνει ένα μεγάλο αστέρι στο μέλλον», επισήμανε ότι «θέλω να μάθω από τον καλύτερο, ο οποίος είναι εδώ και ελπίζω ότι θα μείνει».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα