Μέσι - Μπαρτσελόνα: Το γράφημα που αποδεικνύει ότι είναι μία επίθεση μόνος του (pic)

Μέσι - Μπαρτσελόνα: Το γράφημα που αποδεικνύει ότι είναι μία επίθεση μόνος του (pic)

Gazzetta team
Μέσι - Μπαρτσελόνα: Το γράφημα που αποδεικνύει ότι είναι μία επίθεση μόνος του (pic)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι έχει εξελιχθεί από μόνιμη πηγή δημιουργίας στην επίθεση της Μπαρτσελόνα, στον απόλυτο, σχεδόν μοναδικό εκφραστή της.

Οι εποχές που ο Λιονέλ Μέσι είχε άξιους συμπαραστάτες στην επιθετική τριπλέτα της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο Αργεντίνος «μάγος» των Μπλαουγκράνα, μετά τη φυγή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν έχει χάσει έναν πολύτιμο συμπαίκτη από την παραγωγή φάσεων και δημιουργίας στη γραμμή κρούσης και με την «φτωχή» προσφορά του Αντουάν Γκριεζμάν τη φετινή σεζόν, έχει μείνει μόνος με τον επιρρεπή στους τραυματισμούς, Λουίς Σουάρες να... βγάζει το φίδι από την τρύπα.

Αυτή η αύξηση στις ευθύνες που επωμίζεται ο 33χρονος Μέσι τώρα σε σύγκριση με την περίοδο της τριπλέτας του «MSN» συνοψίζεται χαρακτηριστικά στο infographic του «ProFootball DB», που απεικονίζει το μερίδιο σε γκολ, ασίστ, σουτ στον στόχο, επιτυχημένες ντρίμπλες, επιτυχημένες σέντρες, κερδισμένες μονομαχίες, πάσες, κερδισμένα φάουλ, κλεψίματα και επανακτήσεις της μπάλας.

Όπως αποτυπώνεται στο γράφημα της δεξιάς πλευράς, η κόκκινη γραμμή που αντιστοιχεί στον Λιονέλ Μέσι, περικλείει εντός της την αντίστοιχη του Λουίς Σουάρες και του Αντουάν Γκριεζμάν, κάτι που μεταφράζεται με απόλυτη ανωτερότητά του σε κάθε στατιστική κατηγορία. Αντίθετα, τη σεζόν 2015-16 με Νεϊμάρ και Σουάρες, ο Μέσι κατείχε επίσης μεγάλο μέρος της επιθετικής συνεισφοράς, αλλά είχε ισοδύναμη συμπαράσταση από τους έτερους σταρ της τριπλέτας των Καταλανών.

Δείτε το γράφημα:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα