Λεγανές - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Υποβιβασμός για Σιόβα (vid)

Λεγανές - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Υποβιβασμός για Σιόβα (vid)

bet365

Η Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα πάλεψε, κατάφερε να αποτρέψει το απόλυτο της Ρεάλ στο restart (2-2), αλλά δεν της ήταν αρκετό για να παραμείνει στην κατηγορία και υποβιβάζεται μετά από τέσσερα χρόνια.

Τα έδωσε όλα, κόντρα μάλιστα στην πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στο φινάλε της La Liga η Λεγανές δεν κατάφερε να αποφύγει τη δεινή 18η θέση που την οδηγεί στη Segunda Division.

Η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα κατάφερε να μείνει ζωντανή δύο φορές απέναντι στους Μαδριλένους, που ναι μεν έχασαν το απόλυτο νικών μετά το restart, σταματώντας στις 10, αλλά ολοκλήρωσαν αήττητο σερί 12 αγώνων τη φετινή σεζόν (2-2)!

Στο τελευταίο του ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα (έγινε αλλαγή στο 46’), ο Σέρχιο Ράμος δεν θα μπορούσε να κάνει... αποφώνηση χωρίς γκολ. Η Ρεάλ άνοιξε το σκορ χάρη στον αρχηγό της μόλις στο 8’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ίσκο και κεφαλιά του 34χρονου στόπερ-στράικερ, ο οποίος έφτασε τα 11 γκολ στη φετινή La Liga και έγινε μόλις ο 3ος «διψήφιος» αμυντικός της ιστορίας, μετά τους Φερνάντο Ιέρο και Ρόναλντ Κούμαν!

Ωστόσο, η απάντηση των Πεπινέρος ήρθε πριν από την ανάπαυλα, με τον Χιλ να εκτελεί στις καθυστερήσεις και να δίνει ξανά ζωή στην ομάδα του, την ίδια ώρα που η Θέλτα βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά τελικά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί ο Ίσκο σε ρόλο δημιουργού και ο Ασένσιο σε ρόλο σκόρερ να μεγαλούργησαν στο 2ο γκολ της Βασίλισσας στο 52’, όμως, από τη στιγμή που ο Ασαλέ πέτυχε το 2-2 στο 78’, το γήπεδο... τούμπαρε από την πλευρά της Ρεάλ.

Η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον νεαρό Αβιλές, στο 80’ και το 83’, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για χέρι του Γιόβιτς λίγο αργότερα, το οποίο εν τέλει θεωρήθηκε ακούσιο από το VAR. Έτσι, το τελικό σφύριγμα έφτασε και επισημοποίησε το «αντίο» της Λέγα από τα σαλόνια, την ίδια ώρα που η Ρεάλ ολοκλήρωσε την πρωταθληματική σεζόν στους 87 βαθμούς.

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΣΙΟΒΑΣ

Έψαχνε ένα μικρό θαύμα για να σωθεί, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Την τελευταία αγωνιστική της La Liga, η Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα χρειαζόταν νίκη επί της πρωταθλήτριας (έστω και αδιάφορης) Ρεάλ Μαδρίτης και να μη νικήσει η Θέλτα στην έδρα της υποβιβασμένης ουραγού Εσπανιόλ.
Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία, γεμάτη σκαμπανεβάσματα φέτος, έμεινε στο 0-0 στην Βαρκελώνη. Η «Λέγα», παρ' ότι το πάλεψε μέχρι το τέλος, απέσπασε εντέλει 2-2 από την συμπολίτισσά της και, ύστερα από τέσσερις διαδοχικές σεζόν στην La Liga, υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία, μαζί με Εσπανιόλ και Μαγιόρκα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και παρ' ότι έχει δεθεί με τον σύλλογο και τους φιλάθλους του, ο Σιόβας αναμένεται να αποχωρήσει για... άλλες πολιτείες, όπως θα κάνει άλλωστε και ο Μιγέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος έπαιξε στο δεύτερο μισό της σεζόν στους Μαδριλένους ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Λεγανές (Χαβιέ Αγκίρε): Κουεγιάρ, Ροζάλες, Μπουστίνθα, Ταρίν (55’ Ασαλέ), Σιόβας, Σίλβα, Γκαρθία (46’ Γκερέρο), Αμαντού (78’ Αβιλές), Ρέθιο (56’ Μέσα), Χιλ, Μανού (46’ Όσκαρ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Αρεολά, Βάθκεθ, Ράμος (46’ Νάτσο), Μιλιτάο, Μεντί, Κασεμίρο (61’ Κρόος), Βαλβέρδε, Ίσκο, Βινίσιους, Ασένσιο (62’ Μπραχίμ), Μπενζεμά (62’ Γιόβιτς)

Δείτε εδώ το LIVE της τελευταίας αγωνιστικής

 

LA LIGA Τελευταία Νέα