Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 1-2: Άξια της τύχης της... (vid)

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 1-2: Άξια της τύχης της... (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα ήθελε μόνο νίκη για να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες τίτλου είχαν απομείνει και τελικά το έκανε ακόμα πιο εύκολο στην πρωταθλήτρια Ρεάλ, γνωρίζοντας ήττα εντός έδρας από την Οσασούνα των 10 παικτών (1-2), στο αποκορύφωμα μιας τραγικής χρονιάς.

Χειρότερο τρόπο για να χάσει ένα πρωτάθλημα δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί. Η Μπαρτσελόνα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, ήξερε πως η παραμονή στο κυνήγι του τίτλου δεν περνούσε από το χέρι της, αλλά στην τελευταία φαινομενικά ευκαιρία της τα θαλάσσωσε δίχως προηγούμενο και πλέον, δίχως αύριο. Ντροπιαστική ήττα με 2-1 από την αδιάφορη βαθμολογικά Οσασούνα, που έπαιζε με 10 παίκτες στο τελευταίο τέταρτο του ματς και ο τίτλος χωρίς καμία καθυστέρηση μεταβιβάστηκε στη Ρεάλ, μετά από δύο χρόνια Μπλαουγκράνα κυριαρχίας.

Το κάκιστο βράδυ συνοδεύτηκε με αρνητικό οιωνό από το ξεκίνημα. Μόλις στο 15’, το άλλοτε παιδί των Ακαδημιών της, ο Χοσέ Αρνάιθ, παραβίασε την εστία του Τερ Στέγκεν και έβαλε μπροστά την ομάδα από την Παμπλόνα, ενώ μετά από λίγο ακολούθησε και το προβάδισμα της Ρεάλ στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ για να ρίξει την ψυχολογία των παικτών του Σετιέν στα τάρταρα.

Χωρίς την ευχέρεια να εκμεταλλευτεί μια άκαρπη κατοχή σε όλο το ματς, η Μπαρτσελόνα απέκτησε ξανά σημάδια ζωής στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο και μόνο από στημένη φάση και τις αστείρευτες εμπνεύσεις του Λιονέλ Μέσι. Ο Λίο πέτυχε ένα ακόμη απευθείας φάουλ στην καριέρα του στο 62’, έφερε το ματς στα ίσα, αλλά όσο δεν έρχονταν τα νέα της ισοφάρισης από το Κίτρινο Υποβρύχιο στη Μαδρίτη, αυτή η Μπαρτσελόνα έδειχνε ανίκανη να το πιστέψει και να αντιδράσει.

Τελικά, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Ενρίκ έξι λεπτά αφότου πέρασε στο ματς ως αλλαγή (77’), οι Καταλανοί δεν στάθηκαν ικανοί να πάρουν ούτε το τρίποντο της τιμής, να πουν ότι το πήγαν ως το τέρμα. Γκολ στο 90+4’ ο Τόρες, πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Νοέμβριο του 2018 με θύτη τη Μπέτις του Κίκε Σετιέν και σφύριγμα λήξης στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», που έδωσε επίσημα το πρωτάθλημα στους Μερένγκες με διαφορά 7 βαθμών.

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο (59’ Βιδάλ), Πικέ, Λενγκλέ, Φίρπο (79’ Άλμπα), Σέρχι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς (67’ Μπουσκέτς), Πουτς (79’ Ντε Γιονγκ), Μέσι, Φατί, Μπρέιθγουεϊτ (59’ Σουάρες)

Οσασούνα (Χ. Αρασάτε): Ερέρα, Εστουπινάν, Γκαρθία, Νάβας, Αριντάν, Βιδάλ, Πέρεθ, Μονκαγιόλα (85’ Τόρες), Μπράσανατς (46’ Όιερ), Αδριάν (70’ Μπάρχα), Αρναΐθ (71’ Ενρίκ)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα