Μαγιόρκα - Θέλτα: Εξάλεπτη καθυστέρηση και πέναλτι-«φάντασμα» μέσω VAR (vid)

Gazzetta team
Μαγιόρκα - Θέλτα: Εξάλεπτη καθυστέρηση και πέναλτι-«φάντασμα» μέσω VAR (vid)

bet365

Το «αόρατο» πέναλτι που κέρδισε η Μαγιόρκα επικυρώθηκε μετά από 6λεπτη καθυστέρηση λόγω του ελέγχου στο VAR και ούτε ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν κατάφερε να το καταλάβει ιδίοις όμμασι στο μόνιτορ.

Απόφαση που θα σηκώσει μεγάλη κουβέντα τις επόμενες μέρες στην Ισπανία πήρε ο ρέφερι Μπενγκοετσέα, με τις «ευχές» του VAR στο Μαγιόρκα-Θέλτα.

Ο αρνητικός ντόρος αφορά τη φάση του 7', όταν ο Ροντρίγκεθ ανατράπηκε εντός περιοχής φαινομενικά μετά το μαρκάρισμα του Σάντι Μίνα, με τον ρέφερι να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι.

Ωστόσο, όπως προκύπτει πεντακάθαρα από το ριπλέι, ο παίκτης των γηπεδούχων πέφτει ολομόναχος στο έδαφος, χωρίς την παραμικρή επαφή με τον αντίπαλο επιθετικό. Όσο εξόφθαλμο κι αν ήταν το περιστατικό, όμως, ο VAR εξέτασε τη φάση για περίπου 6 λεπτά (!) χωρίς να δώσει ξεκάθαρο πόρισμα στον ρέφερι, ο οποίος πήγε να δει με τα μάτια του τη φάση στο μόνιτορ και συμφώνησε τελικά πως υπάρχει παράβαση.

Ο Μπούντιμιρ εκτέλεσε εύστοχα στο 13' και άνοιξε τον δρόμο για το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η φάση του πέναλτι θα απασχολήσει ιδιαίτερα τον ισπανικό Τύπο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα