Ρεάλ Μαδρίτης - Μαγιόρκα 2-0: Σταθερά κορυφή με εκτελεστή Ράμος (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μαγιόρκα 2-0: Σταθερά κορυφή με εκτελεστή Ράμος (vid)

bet365

Με τον Σέρχιο Ράμος να σκοράρει ακόμα και με απευθείας φάουλ, η Ρεάλ είχε άνετο βράδυ απέναντι στη Μαγιόρκα (2-0) και δεν ξεκολλάει από την κορυφή, πάντα υπερτερώντας της Μπαρτσελόνα στην ισοβαθμία.

Αποτελεί και με τη «βούλα» τον κορυφαίο αμυντικό-σκόρερ που έχει πατήσει χορτάρι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ελλείψει του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μαδρίτη, εξελίχθηκε στον μοναδικό, φύσει και θέση ηγέτη της Ρεάλ και τα τελευταία δύο χρόνια παίρνει ανελλιπώς τις στημένες φάσεις της πάνω του.

Πλέον, ο Σέρχιο Ράμος, ο μεγάλος αρχηγός της μπορεί να κοκορεύεται πως μετρά περισσότερα εύστοχα χτυπήματα φάουλ από τον Πορτογάλο σταρ σε αυτό το διάστημα, αφού φρόντισε να αφήσει άφωνους με ένα φανταστικό χτύπημα όλους τους φανς της Βασίλισσας και κάθε ουδέτερο, χαρίζοντας παράλληλα το τρίποντο επιστροφής στην κορυφή κόντρα στη Μαγιόρκα (2-0).

Η ομάδα του Ζιντάν φρόντισε να κάνει απλά τα πράγματα σκοράροντας από το 18’ με τον Βινίσιους, μόλις στη δεύτερη αξιοσημείωτη ευκαιρία της στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος πλάσαρε ιδανικά, σε μια φάση βέβαια που ξεκίνησε από αμφισβητούμενο τζαρτζάρισμα του Καρβαχάλ, με το VAR να μην επεμβαίνει κρατώντας αναλλοίωτο το 1-0. Ήταν το 5ο γκολ που συμμετέχει ο Βραζιλιάνος εξτρέμ στα τελευταία 7 ματς που ξεκινά βασικός (3 γκολ, 2 ασίστ, 1 κερδισμένο πέναλτι), πιστοποιώντας την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ωστόσο, η στιγμή που καθόρισε το πώς θα θυμάται κανείς το ματς και τον Σέρχιο Ράμος από δω και στο εξής ήταν αυτή του 56ου λεπτού. Με μια αριστοτεχνική, άψογη εκτέλεση έξω από το ημικύκλιο, ο 36χρονος στόπερ απέδειξε ότι μπορεί να σκοράρει ακόμα και από φάουλ κι έφτασε τα 8 γκολ στη σεζόν. Είναι ο δεύτερος πιο παραγωγικός παίκτης της φετινής Ρεάλ μετά τον Μπενζεμά και ο πρώτος αμυντικός που μετρά τέτοιον αριθμό σε μια σεζόν μετά τον Εζέκιελ Γκαράι (9) για λογαριασμό της Ρασίνγκ Σανταντέρ το μακρινό 2007!.

Έτσι, μετά από μια άνετη βραδιά η Ρεάλ πήρε αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο, το τρίποντο επιστροφής στην κορυφή της La Liga, βάζοντας ξανά από κάτω την Μπαρτσελόνα στους 68 βαθμούς και την πλεονεκτική συγκατοίκηση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Μόντριτς (70’ Ίσκο), Βαλβέρδε, Βινίσιους (83’ Μπραχίμ), Αζάρ (62’ Κρόος), Μπέιλ (70’ Ασένσιο), Μπενζεμά (83’ Μαριάνο)

Μαγιόρκα (Βιθέντε Μορένο): Ρέινα, Σεντλάρ, Ραΐγιο, Βαλιέντ (62’ Γκάμεθ), Ζουνιόρ (70’ Σαλιμπούρ), Φέμπας (62’ Σάλβα Σεβίγια), Μπάμπα (84’ Ρομέρο), Πόθο, Κούμπο, Ροντρίγκεθ, Μπούντιμιρ (Κούτσο)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα