Θέλτα - Αλαβές 6-0: Έσπασε το «ρόδι» στο restart με... πάρτι (vid)

Gazzetta team
Θέλτα - Αλαβές 6-0: Έσπασε το «ρόδι» στο restart με... πάρτι (vid)

bet365

Σαρωτική εμφάνιση από την Θέλτα του Όσκαρ Γκαρθία, που με 4 γκολ από το πρώτο ημίχρονο διέσυρε την Αλαβές και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο restart της La Liga. Με 10 από το 27' η Ντεπόρ, γλίτωσε κι άλλα τέρματα ο Ρομπέρτο.

Δύο αρνητικά αποτελέσματα προ κορονοϊού, δύο μετά και η σκιά της επικίνδυνης ζώνης είχε αρχίσει να μεγαλώνει ανησυχητικά για τη Θέλτα. Ωστόσο, αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα ξέσπασμα από ο,τι φάνηκε και το θύμα ταυτίστηκε με την Ντεπορτίβο Αλαβές. Η ομάδα του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, άστραψε και βρόντηκε κόντρα στους Βάσκους με εμφατική εξάρα και εξασφάλισε το πρώτο τρίποντο μετά τον Φεβρουάριο στο πρωτάθλημα.

Για κακή τύχη του επίσης πρώην ερυθρόλευκου, Ρομπέρτο, ο οποίος ήταν καταλυτικός και απέτρεψε τουλάχιστον άλλα 2 σίγουρα γκολ, οι γηπεδούχοι έκαναν το πιο δυναμικό τους ξεκίνημα στη σεζόν και με 4 γκολ από το πρώτο ημίχρονο τελείωσαν το ματς πριν από την ώρα του.

Πρώτα ο Μουρίγιο (14') και στη συνέχεια ο Άσπας με πέναλτι (20') έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση, ενώ η αποβολή του Αγκιρεγκαμπιρία στο 27' «έχτισε» και τον... πρώτο όροφο του ματς.

Από κει και πέρα, ο εκπληκτικός Ραφίνια ανέλαβε δράση και με δύο γκολάρες σε ένα λεπτό έγραψε το εμφατικό 4-0.

Παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γκαρθία χαμήλωσαν ρυθμούς, ο αγώνας επιφύλασσε άλλα δύο τέρματα, με τον Νολίτο να σκοράρει με νέο πέναλτι στο 78' και τον Μίνα στο 86' να διαμορφώνει το τελικό 6-0.

Ανάσα λοιπόν για την ομάδα του Βίγκο, που ξέφυγε στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού, με την Αλαβές να μένει στους 35 βαθμούς και την 13η θέση.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα