Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 3-0: Καταδίωξης συνέχεια με σούπερ Μπενζεμά (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 3-0: Καταδίωξης συνέχεια με σούπερ Μπενζεμά (vid)

bet365

Με τον εκπληκτικό Μπενζεμά να σκοράρει δις, τον Αζάρ να έχει ασίστ και τον Ασένσιο να σκοράρει στην πρώτη του επαφή μετά το χιαστό, η Ρεάλ «πάτησε» τη Βαλένθια (3-0) και μεταφέρει την πίεση ξανά στην Μπαρτσελόνα από το -2.

Οι ιθύνοντες της Ρεάλ «γκρινιάζουν» τις τελευταίες μέρες για το γεγονός πως τα ματς της Μπαρτσελόνα είναι πάντα μία μέρα αργότερα από τα δικά τους. Με τέτοιες εμφανίσεις από τα αστέρια του Ζινεντίν Ζιντάν, όμως, όπως κόντρα στις Νυχτερίδες, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα στην καταδίωξη των Μπλαουγκράνα για τον τίτλο. Η Βασίλισσα έλαμψε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Βαλένθια, έσπασε τον κλοιό χάρη στον μοναδικό Καρίμ Μπενζεμά που βρήκε «κέφια» και δύο ακόμη γκολ στο φετινό σακούλι του κι έτσι το τελικό 3-0 επανέφερε την πίεση στην καταλανική πλευρά των διεκδικητών, που έχει μπροστά της μάχη στη Σεβίλλη.

Χωρίς τον τραυματία Ίσκο, ο οποίος θα απουσιάσει ως τραυματίας στα περισσότερα ματς της συνέχειας και με τον Μόντριτς να καλύπτει στα χαρτιά τη θέση του δεύτερου εξτρέμ (Ροντρίγο, Ασένσιο, Μπέιλ έμειναν στον πάγκο) η Ρεάλ μπήκε ανεβασμένη και πιεστική, με τον Αζάρ να παίρνει το ρόλο του πρωταγωνιστή στο ξεκίνημα. Αφού δοκίμασε 1-2 φορές τα πόδια του με σουτ εκτός περιοχής, μόλις στο 11’ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Σίλεσεν, μετά από εκπληκτικά ξεδιπλωμένη αντεπίθεση.

Η ξεκάθαρη κυριαρχία των Μερένγκες, όμως, έσβησε άμεσα. Με εκφραστή τον Ροντρίγο, το σύνολο του Αλμπέρτ Θελάδες απάντησε στο 14΄, όταν ο Βραζιλιάνος πλάσαρε το δοκάρι στην αντεπίθεση, ενώ στο 21’ κατάφερε να νικήσει τον Κουρτουά μετά την φοβερή πάσα του Σολέρ. Ωστόσο, το VAR έστειλε μήνυμα για οφσάιντ, καθώς στην πορεία της μπάλας μπήκε και ο Μάξι Γκόμες που ήταν εκτεθειμένος για χιλιοστά, με τον Σάντσεθ Μαρτίνεθ να πηγαίνει ο ίδιος στο μόνιτορ και να ακυρώνει το τέρμα με τη βοήθεια της γραμμής.

Η αποτελεσματική άμυνα των Νυχτερίδων και το κλείσιμο των διαδρόμων είχαν διάρκεια μόνο 45 λεπτών. Η ενέργεια και οι εμπνεύσεις των παικτών του Ζιντάν κυριάρχησαν πλήρως στο χορτάρι μετά την ανάπαυλα και η αγνώριστη Βασίλισσα βάδισε πρόσω ολοταχώς με θέαμα και ουσία για το τρίποντο.

Η αρχή έγινε στο 61’, με το δίδυμο Αζάρ-Μπενζεμά να αποδίδει καρπούς. Ο Βέλγος στην ασίστ μετά την έξοχη κάθετη του Μόντριτς, ο Γάλλος στο εύκολο τελείωμα και η Ρεάλ πήρε τα ηνία που τόσο επιζητούσε, στρώνοντας το έδαφος για την πιο αισιόδοξη συνέχεια.

Ο Ζιντάν έριξε στο ματς τον Μάρκος Ασένσιο για πρώτη φορά στη σεζόν κι εκείνος «εξαφάνισε» το σημάδι του χιαστού μόλις 31'' αργότερα. Με ένα σούπερ βολέ στην κίνηση, ο νεαρός σταρ ευστόχησε για το 2-0 με την πρώτη του επαφή και το γρηγορότερο γκολ από αλλαγή στη La Liga για τουλάχιστον 15 χρόνια, εμφανίζοντας πλατιά χαμόγελα στους Μαδριλένους για την επάνοδό του.

Την κατακλείδα στο φοβερό δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήθελε να την θέσει ο Μπενζεμά με την μοναδική του κλάση. Κοντρόλ-πέρασμα με το δεξί για να υποδεχτεί με το αριστερό την μπάλα και ένα εντυπωσιακό σουτ στη γωνία του Σίλεσεν ήταν η σειρά για το εμφατικό 3-0 που ζάλισε τον Ζιζού, με τον Γάλλο στράικερ να φτάνει τα 16 γκολ στη σεζόν (μόνος πίσω από τον Μέσι) και τα 243 στην καριέρα του με τη Ρεάλ, ξεπερνώντας τον Φέρεντς Πούσκας στην 5η θέση all-time!

Το ιδανικό βράδυ για τη Ρεάλ έληξε και με αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αψυχολόγητης αποβολής του Λι, που έριξε τρεις κλωτσιές στον Σέρχιο Ράμος στην ίδια φάση. Πλέον, το γνωστό πινγκ-πονγκ τίτλου βρίσκει τους Μαδριλένους να περιμένουν τη βολή της Μπαρτσελόνα, από τους 62 βαθμούς και το -2, η οποία παίζει ντέρμπι 1ου-3ου στην έδρα της Σεβίλλης (19/6, 23:00).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε (74’ Ασένσιο), Μόντριτς, Αζάρ (82’ Βινίσιους), Μπενζεμά

Βαλένθια (Αλμπέρτ Θελάδες): Σίλεσεν, Γκαγιά, Μανγκαλά, Γκιγιαμόν, Βας, Κοντογκμπιά, Παρέχο (69’ Κοκλέν), Σολέρ (69’ Τσερίσεφ), Τόρες (59’ Γκέδες), Ροντρίγο (76’ Λι), Γκόμες (59’ Γκαμεϊρό)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα