La Liga: Έρευνα για στημένο στο Χετάφε – Βιγιαρεάλ (pics)

Gazzetta team
La Liga: Έρευνα για στημένο στο Χετάφε – Βιγιαρεάλ (pics)

bet365

Η αστυνομία «ανοίγει» το κινητό του αρχηγού της Χετάφε, Χόρχε Μολίνα, για να ερευνήσει μια πιθανή πληρωμή της μαδριλένικης ομάδας στην Βιγιαρεάλ, στο μεταξύ τους αγώνα για την τελευταία αγωνιστική του περυσινού πρωταθλήματος.

Η υπόθεση «Οίκος», στο πλαίσιο της οποίας ο Ραούλ Μπράβο κινδυνεύει με φυλάκιση ως επικεφαλής κυκλώματος που έστηνε παιχνίδια στο ισπανικό ποδόσφαιρο, η αστυνομία ζήτησε το «άνοιγμα» τριών κινητών τηλεφώνων: Του παίκτη και αρχηγό της Χετάφε, Χόρχε Μολίνα, του πρώην της Έλτσε Φρανθίσκο Εστέμπαν Γρανάδος και του προπονητή στα τμήματα υποδομής Βιγιαρεάλ, Μιγέλ Άνχελ Τένα.

Στο επίκεντρο της έρευνας, διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες του Εστέμπαν Γρανάδος με τον Κάρλος Αράντα, ο οποίος φέρεται ως ο έτερος επικεφαλής του κυκλώματος. Σε αυτές, ο Αράντα ζητάει από τον Εστέμπαν Γρανάδος να επικοινωνήσει με τον Μολίνα για να ενδιαφερθεί για το Χετάφε – Βιγιαρεάλ, παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, ώστε να εκτιμήσει αν αξίζει να ποντάρει σε αυτό.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, σε συνδυαμό με το επίσης ύποπτο Βαγιαδολίδ – Βαλένθια, θα έκριναν το τέταρτο εισιτήριο του Champions League. Για την ιστορία, οι Νυχτερίδες νίκησαν άνετα με 2-0 στην έδρα της αδιάφορης Βαγιαδολίδ, ενώ την ίδια ώρα Χετάφε και Βιγιαρεάλ έμειναν στο 2-2, με την φιλοξενούμενη να ισοφαρίζει στο 87ο λεπτό.

Σύμφωνα με την μονάδα που ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, το πρώτο ύποπτο WhatsApp εμφανίζεται στις 17 Μαΐου, στις 22.01, μια ημέρα πριν από το ματς και ο Αράντα λέει στον Εστέμπαν Γρανάδος: «Μάθε αν το έχουν κλεισμένο και θα σου δώσω ένα καλό κομμάτι για να περάσεις το καλοκαίρι».

Ο Εστέμπαν Γρανάδος του επιστρέφει την κλήση στις 22.26 και του λέει ότι ο Μολίνα θα τον πάρει σε λίγο. Στην ίδια συζήτηση, ο Αράντα αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρχαν δέκα χιλιάδες ευρώ για τον Εστέμπαν Γρανάδος και άλλες δέκα χιλιάδες για τον Μολίνα.

«ΕΔΩΣΑΝ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ»

Στις 23.05 και αφού πιθανόν είχε μιλήσει με τον Χόρχε Μολίνα, ο Εστέμπαν Γρανάδος καλεί εκ νέου τον Αράντα και του λέει το εξής: «Δύο εκατομμύρια έχουν δώσει στην Βιγιαρεάλ, σε εφτά παίκτες».

Ο Αράντα αμφιβάλει: «Αφού ούτε με νίκη τους αρκεί, πως θα τους δώσουν αυτά». Τότε ο Εστέμπαν Γρανάδος, ο οποίος επιμένει για ένα τέτοιο ποσό «ώστε να καθίσουν αν χάσουν», αποφασίζει να αφήσει ένα ηχητικό κλιπ από το WhatsApp στον Αράντα: «Η Χετάφε πρέπει να νικήσει στο ματς, γιατί ειδάλλως η Βιγιαρεάλ θα είναι ανεξέλεγκτη. Δεν μπόρεσε να αγοράσει όλους τους παίκτες αλλά...».

Εκεί προκύπτουν τα ονόματα «Τένα» και «Σεβιγιάνο», με το δεύτερο να αφορά τον εκπρόσωπο του Μολίνα, Ντομίνγκο Σεβιγιάνο Ερνάντεθ. «Ο Χόρχε Μολίνα έχει μάνατζερ τον Σεβιγιάνο και ο Σεβιγιάνο έχει εκεί (σ.σ. στην Βιγιαρεάλ) τον Τένα, που ήταν παίκτης του» αναφέρει ο Εστέμπαν Γρανάδος.

Στο ίδιο ηχητικό κλιπ αναφέρεται η Βαγιαδολίδ και η πιθανότητα μιας πληρωμής στην ομάδα του Ρονάλντο για νίκη επί της Βαλένθια: «(σ.σ. Δεν ακούγεται καθαρά) και η Χετάφε για να μπουν στο Champions League, εντάξει; Αν μπει γιατί επίσης έχει δώσει πριμ στην Βαγιαδολίδ για να νικήσει, μου είπε ότι αν βγει το κόλπο ίσως ξοδέψει δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, τρία, γιατί το Champions δίνει σαράντα».

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Marca», η Χετάφε εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τον Χόρχε Μολίνα, χαρακτηρίζει «αβάσιμη» την είδηση και την διαψεύδει κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι βλάπτει την εικόνα του παίκτη και, κατ' επέκταση του μαδριλένικου συλλόγου.

Επισημαίνει ακόμα ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος νομικών κινήσεων κατά παντός υπευθύνου, ενώ από το περιβάλλον του 38χρονου επιθετικού βγαίνει ηρεμία και απόλυτη συγκέντρωση στις προπονήσεις, ενόψει της επιστροφής της La Liga στην δράση.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα