Οι 10 «προδότες» που πέρασαν από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (vids)

Κώστας Τόπας
Οι 10 «προδότες» που πέρασαν από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (vids)

bet365

Η κόντρα μεταξύ Μπαρτσελόνα – Ρεάλ είναι μία από τις πιο «σκληρές» στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Μεγάλα ονόματα φόρεσαν τη φανέλα και των δύο ομάδων παρά την μεγάλη αντιπαλότητα.

bwin - Περισσότερα από 2200 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Το «El Clasico» συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα ντέρμπι του πλανήτη. Οι δύο μεγάλοι μονομάχοι του ισπανικού πρωταθλήματος, κάθε χρόνο πρωταγωνιστούν με μοναδικό στόχο να αποδείξει η μία πως είναι καλύτερη της άλλης.

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έχουν περάσει και από τις δύο ομάδες. Ο κάθε ένας ξεχωριστά έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία για τον σύλλογο του.

Ωστόσο, υπήρξαν και ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί για λογαριασμό και των δύο ομάδων, παρά το μίσος και τη μεγάλη αντιπαλότητα.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει του 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα της Μπαρτσελόνα αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Φίγκο

Ο Λουίς Φίγκο ήταν από τους πρώτους που κατέφθασαν στην Μαδρίτη, ερχόμενος από την μεγάλη αντίπαλο Μπαρτσελόνα, έναντι 62 εκατομμυρίων ευρώ το 2000.

Ο Πορτογάλος μέσος κέρδισε δύο πρωταθλήματα και ένα Champions League με τους «Λος Μπλάνκος». Παρ’ όλα αυτά το μίσος των οπαδών των «μπλαουγκράνα» ήταν τεράστιο. Δεν μπορούσαν να «χωνέψουν» τη κίνηση του Φίγκο να πάει στη Ρεάλ. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο στο «El Clasico» του 2002, όταν οι οπαδοί της Μπάρτσα, πετούσαν ό,τι έβρισκαν στον Φίγκο, τη στιγμή όπου πήγε για να εκτελέσει ένα κόρνερ.

Συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα: 249

Συμμετοχές στη Ρεάλ: 239

Ρονάλντο

Ο Ρονάλντο ήταν απίστευτος κατά τη διάρκεια της μοναδικής του σεζόν στη Βαρκελώνη, σημειώνοντας 47 γκολ σε 49 παιχνίδια ενώ παράλληλα κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς στον κόσμο.

Τη σεζόν 98/99 μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Ίντερ, αλλά επέστρεψε στην Ισπανία πέντε χρόνια αργότερα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου κέρδισε δύο πρωταθλήματα.

Συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα: 49

Συμμετοχές στη Ρεάλ: 177

Μπερντ Σούστερ

Ο Σούστερ, όπως και ο Φίγκο, μετακόμισε απευθείας από την Βαρκελώνη στη Μαδρίτη. Κατάφερε να κατακτήσει μόνο μία φορά το πρωτάθλημα, με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, σε οκτώ σεζόν.

Στη συνέχεια, ο Σούστερ απέδειξε ότι είναι ο απόλυτος προδότης του ποδοσφαίρου αφήνοντας τη Ρεάλ το 1990 για να ενταχθεί στην Ατλέτικο!

Συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα: 238

Συμμετοχές στη Ρεάλ: 86

Γιούλεν Λοπετέγκι

Πριν ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Λοπετέγκι φόρεσε τη φανέλα τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της Ρεάλ. Ωστόσο με καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει και πάρα πολλά. Με τους Μαδριλένους μέτρησε μόνο μία συμμετοχή ενώ από το 1994 έως το 1997 με τους «μπλαουγκράνα» κατέγραψε μόλις 5

Συμμετοχές στην Μπαρτσελόνα: 5

Συμμετοχές στην Ρεάλ: 1

Σαμουέλ Ετό

Είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι ο Ετό ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, όλοι τον θυμόμαστε για τα κατορθώματα του στην Μπαρτσελόνα.

Μετά από ένα συνεχόμενους δανεισμούς, ο Καμερουνέζος το 2000 αποκτήθηκε από την Μαγιόρκα έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τέσσερα χρόνια αργότερα οι «μπλαουγκράνα» κατέθεσαν 27 εκ. ευρώ για τον ντύσουν με τη φανέλα της Μπάρτσα.

Σε 199 εμφανίσεις ο Σαμουέλ Ετό, έγινε το αστέρι της ομάδας, σκοράροντας 130 φορές!

Συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα: 199

Συμμετοχές στη Ρεάλ: 6

Χαβιέρ Σαβιόλα

Το 2001 μετά από μία εξαιρετική χρονιά στη Ρίβερ Πλέιτ, ο Σαβιόλα μετακόμισε για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα σε ευρωπαϊκό σύλλογο, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, έναντι 35,9 εκ. ευρώ.

Αγωνίστηκε σε περισσότερα από 30 παιχνίδια στις πρώτες τρεις σεζόν με τους «μπλαουγκράνα». Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Μονακό και Σεβίλλη, μέχρι να αποκτηθεί από την Ρεάλ, ως ελεύθερος, το 2007. Εκεί παρέμεινε για δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίσει.

Συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα: 168

Συμμετοχές στη Ρεάλ: 29

Ρόμπερτ Προσινέτσκι

Η Ρεάλ απέκτησε τον Προσινέτσκι από τον Ερυθρό Αστέρα, το 1991 για 8 εκατομμύρια ευρώ. Αγωνίστηκε μόνο σε 73 παιχνίδια σε τρεις σεζόν, πριν πάει στη Ρεάλ Οβιέδο το 1994.

Την επόμενη σεζόν, η Μπαρτσελόνα κινήθηκε για να τον εντάξει στο ρόστερ της καταθέτοντας πρόταση 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τους «μπλαουγκράνα» έπαιξε μόνο σε μία σεζόν, πριν αποκτηθεί από τη Σεβίλλη.

Συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα: 23

Συμμετοχές στη Ρεάλ: 73

Γκεόργκε Χάτζι

Ο Χάτζι θεωρείται ως ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της Ρουμανίας, αλλά με τη Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κατακτήσει μόνο ένα Super Cup σε δύο αγωνιστικές σεζόν.

Το 1992 υπέγραψε για λογαριασμό της Μπρέσια, για να επιστρέψει στη Ισπανία αλλά αυτή τη φορά για την Μπαρτσελόνα, δύο χρόνια αργότερα.

Κατέγραψε 51 συμμετοχές σε δύο σεζόν στο Καμπ Νου, πριν αποχωρήσει για την Γαλατασαράι.

Συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα: 51

Συμμετοχές στη Ρεάλ: 84

Μίκαελ Λάουντρουπ

O Λάουντρουπ είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής, ο οποίος μετά την Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε για τη Ρεάλ.

Μετά την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων με τους «μπλαουγκράνα», το 1994 μετακόμισε στη Μαδρίτη.

Με τη Ρεάλ, επίσης κατάφερε να κατακτήσει ακόμα έναν τίτλο πρωταθλήματος, στην πρώτη του σεζόν ωστόσο δεν παρέμεινε αρκετά χρόνια στο ρόστερ, καθώς μετά από δύο χρόνια αποχώρησε για την Ιαπωνική ομάδα Βίσελ Κόμπε.

Συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα: 216

Συμμετοχές στη Ρεάλ: 76

Λουίς Ενρίκε

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής ο οποίος από τη Ρεάλ μεταπήδησε απευθείας στην Μπαρτσελόνα, ήταν ο Λουίς Ενρίκε.Στη Ρεάλ αγαπήθηκε για την συνεισφορά του στο σύλλογο, πραγματοποιώντας 200 συμμετοχές.

Επειτα αποχώρησε από τους Μαδριλένους, για να μετακομίσει ως ελεύθερος στη Βαρκελώνη.

Με τους «μπλαουγκράνα» κατέκτησε επτά τρόπαια σε οκτώ χρόνια, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2004.

Επειτα, έκατσε στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα ως προπονητής το 2014 έως το 2017.

Συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα: 300

Συμμετοχές στη Ρεάλ: 213

Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίστηκαν τόσο στη Ρεάλ όσο και στη Μπαρτσελόνα, ήταν ταλαντούχοι.

Ρονάλντο, Φίγκο, Χάτζι, Λάουντρουπ ήταν σίγουρα από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν κι από τους δύο συλλόγους.

Αλλοι αγαπήθηκαν περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, εξαιτίας των επιλογών τους…

 

LA LIGA Τελευταία Νέα