Λορένθο Σανθ, ο θεμελιωτής του «σέπτιμα» στη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Λορένθο Σανθ, ο θεμελιωτής του «σέπτιμα» στη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Gazzetta team
Λορένθο Σανθ, ο θεμελιωτής του «σέπτιμα» στη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

bet365

Μια πενταετία ήταν αρκετή για να θέσει τον Λορένθο Σανθ στο πάνθεον των διοικητικών αρχηγών της Ρεάλ Μαδρίτης, που επί των ημερών του ξόρκισε την ανομβρία 32 χρόνων χωρίς το κύπελλο με τα «μεγάλα αυτιά».

Η είδηση του θανάτου του Λορένθο Σανθ, ο οποίος νικήθηκε από τον κορονοϊό το βράδυ του Σαββάτου (21/3), σκόρπισε τη θλίψη τόσο στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και συνολικά στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Δεκάδες ήταν οι σύλλογοι της La Liga που έστειλαν τα συλλυπητήριά τους μέσω twitter για τον άλλοτε διοικητικό ηγέτη της Βασίλισσας, που μέσα σε μια πενταετία έβαλε το δικό του, βαρυσήμαντο λιθαράκι στην «αναγέννησή της στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Από τον Νοέμβριο του 1995 όποτε και ανέλαβε, μέχρι και την διαδοχή του από τον Φλορεντίνο Πέρεθ το καλοκαίρι του 2000, το status των Μερένγκες ανανεώθηκε. Και σ’ αυτό συνέβαλε καθοριστικά το «σέπτιμα», ο αριθμός των επτά ευρωπαϊκών, που διαμορφώθηκε επί των ημερών του.

Το 1998 και το 2000 η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και αυτοί είναι δύο λόγοι που από μόνοι τους ήταν ικανοί για να τον φέρουν μια για πάντα στο πάνθεον του συλλόγου. Παρά τους μόλις δύο τίτλους εντός συνόρων (πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ 1997), ο Σανθ έμεινε στις καρδιές των φίλων της Βασίλισσας και στην περίοδο διοίκησής του προστέθηκαν αστέρια όπως οι Ρομπέρτο Κάρλος, Ζέεντορφ, Μιγιάτοβιτς, Σούκερ, ΜακΜάναμαν, Σαλγάδο, διατηρώντας αναλλοίωτο το στοιχείο της λάμψης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Δείτε το tribute video του μνημειώδη ηγέτη της Ρεάλ:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα