Ντιέγκο Κόστα: Ενας «διάβολος» που ξέρει πως να προκαλεί (vids)

Ντιέγκο Κόστα: Ενας «διάβολος» που ξέρει πως να προκαλεί (vids)

Gazzetta team
Ντιέγκο Κόστα: Ενας «διάβολος» που ξέρει πως να προκαλεί (vids)

bet365

Εχει βρεθεί στο προσκήνιο για την συμπεριφορά του ουκ ολίγες φορές. Όχι μόνο στο γήπεδο αλλά κι έξω από αυτό έχει τον τρόπο για να στρέψει τα βλέμματα πάνω του.

Ο Ντιέγκο Κόστα μετά την πρόκριση της Ατλέτικο στο Ανφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ, κατάφερε γι’ ανόητο λόγο να βρεθεί στο προσκήνιο. Ο λόγος; Ο υποτιθέμενος βήχας του τη στιγμή που αποχωρούσε από τη Μεικτή Ζώνη, προς τους δημοσιογράφους.

Μία κίνηση η οποία φυσικά κατακρίθηκε έντονα μιας και σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης πλήττει από τον κορονοϊό, θρηνώντας θύματα.

Φυσικά στο παρελθόν η ζωή του Ισπανού άσου έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό το κοινό του ποδοσφαίρου.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα το 2015, ο Ντιέγκο Κόστα κατά τη θητεία του στη Τσέλσι είχε παίξει… μποξ με τον μασέρ των «μπλε», Μπίλι Μακ Κάλοκ.

Πέρυσι είχε κάνει φάρσα στον αδερφό του ο οποίος κοιμόταν, βάζοντας του πυροτεχνήματα δίπλα από το κρεβάτι και στη συνέχεια το ανέβασε στα social media.

Ωστόσο πέρα από… πλακατζής, ο Ντιέγκο Κόστα μπορεί να γίνει αρκετά οξύθυμος όταν φοράει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και μπαίνει στο γήπεδο για να κάνει αυτό που πληρώνεται. Να παίξει μπάλα.

Όταν η Ατλέτικο αντιμετώπιζε την Ρεάλ σε ντέρμπι, ο 31χρονος επιθετικός είχε συγκρουστεί με τον Σέρχιο Ράμος στο χορτάρι. Οι δύο παίκτες αφού αντάλλαξαν «γαλλικά» στη συνέχεια πιάστηκαν και στα χέρια. Αγκωνιές, κουτουλιές και γροθιές ήταν μερικά από τα… highlight των δύο Ισπανών.

Πριν μεταβεί στην Ατλέτικο, ο Ντιέγκο Κόστα είχε φροντίσει να δείξει τον χαρακτήρα του και στην Τσέλσι. Μπορεί να βοήθησε τους «μπλε» στο να κατακτήσουν δύο πρωταθλήματα σε τρεις σεζόν αλλά η συμπεριφορά του στο γήπεδο, ήταν θέμα συζήτησης στο Νησί.

Στον ημιτελικό με την Λίβερπουλ, το 2015 για το Λιγκ Καπ, ο Κόστα τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών, εξαιτίας της αψιμαχίας που είχε με τον Εμρε Τσαν. Αρχικά τον έριξε κάτω αντικανονικά και στη συνέχεια του πάτησε το πόδι. Σα να μην έφτανε αυτό, ο έμπειρος επιθετικός τα έβαλε και με του Σκρτελ και Τζέραρντ

Ο ίδιος για το συγκεκριμένο περιστατικό παραδέχθηκε πως είναι αυτός που είναι και πως δεν μπορεί να αλλάξει. «Δεν λέω πως είμαι άγγελος γιατί πολύ απλά δεν είμαι. Αλλά κάθε φορά που θα παίζω, θα αγωνίζομαι με τον ίδιο τρόπο γιατί έτσι είμαι».

Τον Σεπτέμβριο του 2015, στο ματς κόντρα στην Αρσεναλ κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του. Όχι για κάποιο γκολ ή για κάποια περίτεχνη ενέργεια αλλά εξαιτίας της γροθιάς του στον αρχηγό των «κανονιέρηδων», Λορέν Κονσιελνί.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό για τον Ντιέγκο Κόστα. Καθώς δευτερόλεπτα μετά την κόντρα με τον Γάλλο στόπερ τα έβαλε και με τον Γκάμπριελ Παουλίστα.

Οι δυο τους καυγάδισαν για λίγα λεπτά, με τον αμυντικό της Αρσεναλ να αποβάλλεται και τον επιθετικό της Τσέλσι να βγαίνει… κερδισμένος. Βέβαια μετά η Premier League τον τιμώρησε με τρεις αγωνιστικές. Για δεύτερη φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα!

Επί εποχής Μουρίνιο στην Τσέλσι, ο Ισπανός φορ δεν διένυε και τις καλύτερες του ημέρες στο κλαμπ. Μάλιστα σ’ ένα ματς ο Πορτογάλος τεχνικός τον είχε στείλει για προθέρμανση στο πρώτο ημίχρονο και τελικά δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ. Η κίνηση αυτή τον εξόργισε αφάνταστα, κλωτσώντας ότι έβρισκε μπροστά του.

Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει την… δαγκωματιά του στον αμυντικό της Εβερτον, Γκάρεθ Μπάρι, τον Μάρτιο του 2016 για το FA CUP. Καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα οι δύο τους είχαν έντονες μονομαχίες. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ντιέγκο Κόστα είδε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα. Στο δεύτερο αποβλήθηκε κι αυτό διότι δάγκωσε τον αντίπαλο του!

Τον Απρίλιο του 2019 σε ακόμη ένα ντέρμπι αυτή τη φορά κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Ντιέγ​κο Κόστα δέχθηκε την μεγαλύτερη ποινή που έχει δεχθεί ποτέ. Οκτώ αγωνιστικές! Ο έμπειρος επιθετικός τα έβαλε με τον ρέφερι του αγώνα, Χιλ Μαλθάνο για τις αποφάσεις του.

Τελευταίο περιστατικό του Ντιέγκο Κόστα ήταν στο Ανφιλντ κόντρα στην Λίβερπουλ, όταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον αντικατέστησε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η αντίδραση του φυσικά δεν ήταν και η καλύτερη ρίχνοντας μια κλωτσιά σε ένα μπουκάλι νερού.

Όπως και να ‘χει η ζωή και η αγωνιστική συμπεριφορά του 31χρονου επιθετικού βρίσκεται συχνά πυκνά στο προσκήνιο. Και κυρίως όχι για καλό.

Επιμέλεια: Κώστας Τόπας

 

LA LIGA Τελευταία Νέα