Μπαρτσελόνα: Τι επιθετικό μπορεί να αποκτήσει ως «αντί – Ντεμπελέ»

Μπαρτσελόνα: Τι επιθετικό μπορεί να αποκτήσει ως «αντί – Ντεμπελέ»

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: Τι επιθετικό μπορεί να αποκτήσει ως «αντί – Ντεμπελέ»

bet365

Οι Μπλαουγκράνα, εφόσον βάσει εξετάσεων αποδείξουν ότι ο Γάλλος θα μείνει εκτός για πάνω από πέντε μήνες, δικαιούνται να αποκτήσουν αντικαταστάτη για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Το σοκ με τον νέο, σοβαρό τραυματισμό του Ουσμάν Ντεμπελέ αφήνει την Μπαρτσελόνα με... δυόμισι επιθετικούς στην πρώτη ομάδα (Λιονέλ Μέσι, Αντουάν Γκριεζμάν και Ανσού Φατί), αφού ο Λουίς Σουάρες είναι επίσης σοβαρά τραυματίας, ενώ ο Κάρλες Πέρεθ δόθηκε δανεικός στην Ρόμα.

Οι Μπλαουγκράνα φλέρταραν με Ροδρίγο και Σεντρίκ Μπακαμπού στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αποφάσισαν εντέλει να μην αποκτήσουν επιθετικό, αλλά τώρα ενδέχεται να το κάνουν, αφού οι λύσεις περιορίζονται ακόμα περισσότερο.

Βάσει του άρθρου 124.3 του κανονισμού, εφόσον αποδειχθεί ότι το διάστημα απουσίας του Ντεμπελέ ξεπερνάει τους πέντε μήνες, η Μπάρτσα μπορεί να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή για να τον αντικαταστήσει, αλλά ΜΟΝΟ από το ισπανικό πρωτάθλημα και ΜΟΝΟ για τις εγχώριες διοργανώσεις, όχι για το Champions League.

Στουάνι, Γκαμεϊρό, Γουίλιαν Ζοσέ...

Ποιες είναι, όμως, οι λύσεις στις οποίες θα μπορούσε να καταφύγει η Μπάρτσα, ώστε να έχει ο Κίκε Σετιέν μια ακόμα, σημαντική επιλογή για την γραμμή πυρός; Ο Ουρουγουανός Κρίστιαν Στουάνι, ο οποίος φλερτάρει σταθερά τα τελευταία χρόνια με τους Καταλανούς, αγωνίζεται στην Τζιρόνα (ομάδα δεύτερης κατηγορίας) και η ρήτρα αποδέσμευσης του φτάνει τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να στραφεί και σε παίκτες που δεν είναι πρώτες λύσεις στις ομάδες τους, όπως ο Κέβιν Γκαμεϊρό (Βαλένθια) ή ο Κάρλος Μπάκα (Βιγιαρεάλ) ή να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα μπορούσε να ασχοληθεί με τον πρώτο Ισπανό σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Λόρεν της Μπέτις (η ρήτρα του είναι 60 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχει παραθυράκι για να φύγει με τριάντα) ή τον Γουίλιαν Ζοσέ της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο οποίος όμως στοιχίζει 70.

Η Μπαρτσελόνα Β

Εφόσον ο σύλλογος επιλέξει να μην κάνει μεταγραφή, ο Σετιέν θα πρέπει να αρκεστεί στις (όποιες) λύσεις μπορούν να του δώσουν οι παίκτες της δεύτερης ομάδας, οι οποίοι είναι δηλωμένοι και στην λίστα του Champions League.

Ο λόγος για τον Κίκε Σαβέριο, τον Άλεξ Κογιάδο (έχει ήδη αγωνιστεί φέτος με την πρώτη ομάδα) και τον νεοαποκτηθέντα, Αλβανό Ρέι Μανάι. Φαντάζει δύσκολο, πάντως, να αποκτήσουν ξαφνικά βαρύτητα παίκτες από την δεύτερη ομάδα, από την στιγμή που ο Κάρλες Πέρεθ δόθηκε δανεικός στην Ρόμα και ο Αμπέλ Ρουίθ πήγε στην Μπράγκα, ελλείψει (ουσιαστικών) ευκαιριών στην πρώτη ομάδα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα