Τρελό κράξιμο Ετό στον Γκουαρδιόλα, τα είπε... όλα για τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα!

Gazzetta team
Τρελό κράξιμο Ετό στον Γκουαρδιόλα, τα είπε... όλα για τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα!

bet365

Ο Σαμουέλ Ετό δεν χάρισε ούτε ένα σκηνικό στον Πεπ Γκουαρδιόλα για την κοινή χρονιά τους στην Μπαρτσελόνα λέγοντας μάλλον τα πάντα στο πλατό του BeIN Sports.

Το 2008-09 οι δύο άνδρες συνυπήρξαν στο Camp Nou, σε μια σεζόν που η Μπαρτσελόνα κατέκτησε και τους 6 τίτλους που διεκδίκησε. Mερικά χρόνια αργότερα, ο Ετό μίλησε για τον Πεπ για τον οποίο τόνισε ότι στο φινάλε εκείνης της χρονιάς τον πίεσε να δεχθεί πρόταση από το Ουζμπεκιστάν. Ακολουθούν αποσπάσματα από τα όσα είχε πει τότε στο βρετανικό δίκτυο. «Υπενθύμισα στον Γκουαρδιόλα ότι ποτέ δεν ήταν σπουδαίος παίκτης, ήταν απλά καλός παίκτης. Ως παίκτη, τον ξέραμε τον Πεπ. Ομως ως προπονητής, δεν είχε δείξει κάτι. Δεν ήξερε καν την ιστορία των αποδυτηρίων της Μπαρτσελόνα για μπορεί να πει κάποια από αυτά που είπε» ξεκίνησε ο Ετό.

Ο Καμερουνέζος συνέχισε. «Εκανα μια συζήτηση μαζί του και είχα μία πολύ καλή προσφορά, να πάω να παίξω 6 μήνες στο Ουζμπεκιστάν, όπου μου προσέφεραν 26 εκατ. δολάρια. Στο γραφείο του, μαζί με τον Μπεγκιριστάιν, μου λέει 'κοίτα Σαμουέλ, θα είναι καλό για εσένα, πήγαινε εκεί'. Του είπα ότι 'αυτός που θα σε κάνει να νικήσεις είναι ο Ετό, αλλά θα έρθεις να ζητήσεις συγγνώμη'. Και έτσι έμεινα».

«Συνέχισα να προπονούμαι και μετά πήγαμε στις ΗΠΑ, στο Χιούστον. Στα αποδυτήρια λέει πριν από τον αγώνα 'θα αλλάξουμε αριθμούς στις φανέλες'. Ολοι αναρωτήθηκαν 'ο προπονητής το κάνει αυτό πλέον;' Λέει 'Ανρί, θα πάρεις το 9 του Σαμουέλ' και ο Τιτί ήταν πολύ χαρούμενος. 'Και ο Ετό θα φοράει το νούμερο 14'. Όλοι έμειναν έκπληκτοι. Αυτό ήταν απόλυτη έλλειψη σεβασμού. Δεν μπορούσα να το δεχθώ, είχα γράψει ιστορία στην Μπαρτσελόνα. Είχα κάνει πολλά για το club. Hμουν πάντα εκεί για τους συμπαίκτες μου, για τον σύλλογο».

«Στην αρχή, ήμουν στον πάγκο. Μερικές μέρες αργότερα, παίζαμε με την Τσίβας και για κακή του τύχη, μου έδωσε 20 λεπτά. Ισως ήταν καλύτερα να έχει φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι του. Σε αυτά τα 20 λεπτά έβαλα τρία γκολ. Μετά, στην Νέα Υόρκη, κόντρα στην Red Bull, με βάζει και βάζω ξανά τρία γκολ!» πρόσθεσε ο Ετό και δεν σταματούσε με τίποτα.

«Ηταν δουλειά του να μιλά στους παίκτες. Από τη στιγμή που δεν είχε το σθένος να μου πει τα πράγματα πρόσωπο με πρόσωπο, προσπάθησε να το κάνει μέσω των συμπαικτών μου. Ετρωγα και ο Κάρλος Ναβάλ έρχεται και μου λέει 'σου έχω μια έκπληξη'. Ενθουσιάστηκα, σκέφτηκα ίσως ήταν η Μπιγιονσέ! Πήγα και είδα τους Χορκέρα, Πουγιόλ, Λέο, Αντρές, Τσάβι και τον Βίκτορ που ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Βλέπω τον Πεπ στο βάθος του δωματίου και το πρόσωπό μου αλλάζει. Γιατί έγινα πολύ επιθετικός μόλις τον είδα. Το πρόσωπό μου άλλαξε αλλά εκείνος δεν μίλησε».

«Οπότε, ο Τσάβι μου λέει, 'νέγρο', όπως με αποκαλούσε από παλιά 'θέλουμε να μείνεις και πρέπει να τα πας καλά με τον Πεπ'. Του είπα ότι 'δεν μιλάω στον Πεπ. Πρέπει να απολογηθεί επειδή έδειξε ασέβεια πολλές φορές και δεν θα το αφήσω να περάσει. Εγώ, αν δεν με σεβαστείς, δεν θα σε σεβαστώ. Ετσι είναι με μένα. Υπέφερα για να φτάσω εδώ. Σας σέβομαι όλους, αλλά αν δεν με σέβεστε, δεν σας σέβομαι. Τότε, θα κάνω τα διπλά, ακόμα και τα τριπλά'».

Αυτά που είχε να πει στην εκπομπή ο Ετό, πραγματικά, δεν τελείωναν. «Αρχίσαμε τη σεζόν, του μίλησα δύο φορές. Μια φορά, με ήθελε για να πάω να μιλήσω στον Γιαγιά Τουρέ, για τον οποίο δεν ήθελε να ακούει τίποτα. Μια άλλη φορά ήθελε να μου πει πως κινούνται οι επιθετικοί. Του είπα 'Πεπ, ήσουν μέσος. Δεν ήσουν σπουδαίος επιθετικός. Εγώ ξέρω πως να σκοράρω. Ημασταν στην προπόνηση και έκανα κίνηση χωρίς την μπάλα για να δημιουργήσω χώρο για τον Μέσι και ο Λέο σκοράρει και μου λέει 'όχι, όχι, όχι, έπρεπε να κάνεις κάτι άλλο. 'Δεν είσαι καλά' του είπα».

«Στο τέλος της σεζόν σημείωσα νομίζω 35 γκολ και πέτυχα εκείνο που μας έδωσε το προβάδισμα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρώμη, στον τελικό του Champions League. Μετά πήγαμε στην Λα Κορούνια και έβαλα δύο και έπρεπε να πάω να αγωνιστώ κόντρα στο Τόγκο με το Καμερούν. Είχαμε δείπνο, με πολλά ποτά. Εγώ δεν πίνω, αλλά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Και λέει 'θα κάνω μία πρόποση. Πραγματικά πρέπει να πούμε ευχαριστώ στον Σαμουέλ, επειδή ήταν δύσκολη σεζόν για εκείνον, όμως έδειξε τι σπουδαίος παίκτης είναι και μπλα μπλα μπλα. Εβγαλε ωραίο λόγο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που εμπιστεύτηκα τον Γκουαρδιόλα. Ομως με έστειλε μεταγραφή στην Ιντερ».

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την επόμενη σεζόν στα ημιτελικά του Champions League στο Μπαρτσελόνα - Ιντερ. Ο Καμερουνέζος σχολίασε μια φώτο που τραβήχτηκε τους δείχνει να ανταλλάζουν χειραψία. «Δείτε το πρόσωπό μου. Επειδή ο Γκουαρδιόλα με είδε και στη φυσούνα. Με χαιρέτησε εκεί; Δεν με χαιρέτησε. Περίμενε όμως εκεί, για να μας τραβήξουν οι κάμερες. Δείτε το πρόσωπο του Ανρί. Τα λέει όλα. Επειδή είδε το σκηνικό. Ημασταν όλοι στη φυσούνα. Δείτε τον Μέσι. Δείτε το πρόσωπό του. Δεν με χαιρέτησε, περίμενε τις κάμερες για να έρθει να με χαιρετήσει. Προφανώς, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Θα έλεγαν ότι φέρομαι σαν ηλίθιος. Ομως ο κόσμος δεν ξέρει τι έγινε πίσω από τις κάμερες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα