Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0: Νίκησε με ζόρι και επέστρεψε στην δεύτερη θέση (vid)

Lamine Yamal 100

bet365

Με γκολ των Λαμίν Γιαμάλ και Ραφίνια (πέναλτι), η Μπαρτσελόνα λύγισε στην Βαρκελώνη την Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-0) και επέστρεψε στην δεύτερη θέση της La Liga που δίνει εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ του Σούπερ Καπ, ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει.

Σε μια κακή σεζόν, το μόνο που κυνηγάει πλέον η Μπαρτσελόνα είναι η δεύτερη θέση της La Liga, η οποία δίνει δικαίωμα συμμετοχής στο Φάιναλ Φορ του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Και, χάρη στο εντός έδρας 2-0 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ, οι Μπλαουγκράνα επέστρεψαν σε αυτή, στο +1 από την Τζιρόνα, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Ο Τσάβι επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Ρόναλντ Αραούχο, χρησιμοποιώντας τον Ίνιγο Μαρτίνεθ ως παρτενέρ του (αμετακίνητου) Πάου Κουμπαρσί, επαναφέροντας στην μεσαία γραμμή ως βασικό τον Πέδρι.

Σημαντικές για τον Ιμανόλ Αλγουαθίλ οι απουσίες του κεντρικού αμυντικού Ιγκόρ Θουμπέλδια, του αριστερού μπακ Χάβι Γκαλάν και του αμυντικού μέσου Μαρτίν Θουμπιμέντι, επέστρεψε από τραυματισμό στην αποστολή, αλλά και στην ενδεκάδα, ο δεξιός μπακ Χαμαρί Τραορέ.

Οι παλιοί σέρβιραν στον νέο το 1-0

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίωρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και πιο επικίνδυνο παίκτη τον μοναδικό καθαρά προωθημένο Σεράλντο Μπέκερ, ο οποίος έχασε και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας του, με σουτ άουτ από τα πλάγια στο ξεκίνημα και ένα τετ – α – τετ που έβγαλε ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, με την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου. Ο ίδιος παίκτης, μάλιστα, είχε και (ορθά) ακυρωμένο γκολ για οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά προβλήματα για να ξεπεράσουν την πίεση ψηλά της Σοσιεδάδ και να κυκλοφορήσουν γρήγορα και σωστά την μπάλα, κάτι που έκαναν σε δύο περιπτώσεις, με τον Λαμίν Γιαμάλ να μην προλαβαίνει να πλασάρει τον Άλεξ Ρεμίρο και τον Ραφίνια να βρίσκει το δοκάρι της βασκικής εστίας.

Η ευκαιρία του Βραζιλιάνου αποδείχθηκε προάγγελος του 1-0, αφού δύο λεπτά μετά το δοκάρι, στο 40’, η Μπάρτσα άνοιξε το σκορ. Εξαιρετική κάθετη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στον Ιλκάι Γκιντογκάν, ο Γερμανός την γυρίζει την κατάλληλη στιγμή στον Γιαμάλ και αυτός με πλασέ νικάει τον Ρεμίρο για να ανοίξει το σκορ.

Με επτά γκολ και οκτώ ασίστ στην σεζόν, ο απίθανος πιτσιρικάς έγινε ο πρώτος σε όλη την ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που σημειώνει πέντε γκολ προτού συμπληρώσει τα 17 του χρόνια (16 ετών και 305 ημερών).

Σφραγίδα από τον κεφάτο Ραφίνια

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ανέβηκε και οι ευκαιρίες ήταν περισσότερες εκατέρωθεν. Ο Ρεμίρο αρνήθηκε το γκολ σε Ραφίνια και Φεράν Τόρες με δύο καταπληκτικές αποκρούσεις, με τον Μπράις Μέντεθ να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Ο Τερ Στέγκεν με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα σε επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Αρσέν Ζακαριάν, με τους γηπεδούχους να φορτσάρουν στα τελευταία λεπτά και να πετυχαίνουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ της ηρεμίας.

Χρειάστηκε να πάει ο διαιτητής στο VAR δύο λεπτά μετά από μια δύσκολη φάση και να δείξει πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Σοσιεδάδ σε εκτέλεση φάουλ του Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος, πολύ κεφάτος, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Λεβαντόφσκι είχε γίνει αλλαγή, για να αναλάβει την εκτέλεση για το 2-0.

Ο Ραφίνια έβγαλε την φανέλα του για να στείλει μέσω δεύτερης από κάτω ένα μήνυμα συμπαράστασης στα εκατοντάδες θύματα των πλημμυρών στην χώρα του, αλλά βάσει κανονισμού είδε κίτρινη κάρτα. Ναι, αυτή η ανοησία ισχύει παντού…

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Ζοάο Κανσέλο – Πέδρι (70’ Φερμίν Λόπεθ), Κρίστενσεν (70’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Γκιντογκάν (90’+5’ Οριόλ Ρομέου) – Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι (76’ Φεράν Τόρες), Ραφίνια.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Ελουστόντο, Λε Νορμάντ, Πατέσκο (70’ Τίρνεϊ) – Τραορέ (80’ Οδριοθόλα), Τουριέντες, Μερίνο, Αρανμπούρου (70’ Μπαρενετσέα) – Μπράις Μέντεθ (79’ Ζακαριάν), Ογιαρθάμπαλ – Σεράλντο Μπέκερ (70’ Κούμπο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα