Μπραΐμ Ντίαθ: Επέλεξε να εκπροσωπήσει το Μαρόκο αντί της Ισπανίας

Νίκος Κικίδης
Μπραΐμ Ντίαθ

bet365

Η εθνική Ισπανίας τον αγνόησε και εξάντλησε την υπομονή του, με τον Μπραΐμ Ντίαθ τελικά να επιλέγει να εκπροσωπήσει την εθνική Μαρόκο.

Τη φανέλα του Μαρόκο θα φοράει από εδώ και στο εξής ο Μπραΐμ Ντίαθ! Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Marca», ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την απόφασή του και αποφάσισε να εκπροσωπήσει την αφρικανική χώρα αντί της Ισπανίας.

Αν και η «ρόχα» παρέμενε η πρώτη επιλογή του 24χρονου, το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας αναφέρει πως ο Ντίαθ δεν δέχθηκε ποτέ κλήση από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Λουίς Ντε Λα Φουέντε και τελικά η υπομονή του εξαντλήθηκε.

Αντίθετα η Ομοσπονδία του Μαρόκο πίεζε από την αρχή για την ένταξη του στην εθνική ομάδα, με την προσοχή που επέδειξε να παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του. Ο δεσμοί του Ντίαθ με το Μαρόκο προέρχονται από την καταγωγή της γιαγιάς του, με τον ίδιο και τους τους γονείς του να έχουν γεννηθεί στην Ισπανία.

Παρόλο που αγωνίστηκε με όλες τις μικρές εθνικές της Ισπανίας αλλά με και την πρώτη ομάδα (μια συμμετοχή), τελικά το Μαρόκο κέρδισε την εμπιστοσύνη του και η... αλλαγή σκυτάλης αναμένεται να επισημοποιηθεί με την κλήση του στα προσεχή φιλικά του Μαρτίου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα