Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 1-0: Την έσωσε ξανά ο 16χρονος Γιαμάλ (vid)

bet365

Με γκολάρα του Λαμίν Γιαμάλ η κακή Μπαρτσελόνα, η οποία έχασε πέναλτι με τον Ιλκάι Γκιντογκάν, λύγισε την Μαγιόρκα στην Βαρκελώνη (1-0) και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της La Liga, στο -5 από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με ματς περισσότερο - Τραυματίστηκε και ο Ραφίνια, πριν από την ρεβάνς με τη Νάπολι για τους «16» του Champions League (Τρίτη 12/03, 22:00).

Στην φετινή, κακή σε γενικές γραμμές σεζόν της Μπαρτσελόνα, υπάρχει μια αχτίδα ηλίου μέσα στο σκοτάδι και αυτή ακούει στο όνομα Λαμίν Γιαμάλ. Ο 16χρονος εξτρέμ, το παιδί - θαύμα του φυτωρίου, εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή και πλέον κρίνει και παιχνίδια, όπως το εντός έδρας 1-0 επί της Μαγιόρκα, το οποίο ήρθε χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του φανταστικού πιτσιρικά.

Η νίκη δεν μπορεί να σκεπάσει τις δεδομένες αδυναμίες των Καταλανών, οι οποίοι ανέβηκαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της La Liga, στο -5 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης με ματς περισσότερο. Πέραν της νίκης, όμως, δεν κρατούν κάτι άλλο, αφού συν τοις άλλοις έχασαν με τραυματισμό και τον Ραφίνια, λίγα 24ωρα πριν από την ρεβάνς με τη Νάπολι για τους «16» του Champions League (Τρίτη 12/03, 22:00).

Αιφνιδίασε ο (τιμωρημένος) Τσάβι, ξεκινώντας στην κορυφή της επίθεσης τον 17χρονο Μαρκ Γκουιού αντί του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με Ραφίνια και Ζοάο Φέλιξ να αντικαθιστούν τους τραυματίες Φρένκι Ντε Γιονγκ και Πέδρι αντίστοιχα.

Ο Μάνου Μορλάνες πήρε την θέση του τιμωρημένου Όσκαρ Μασκαρέιγ στην μεσαία γραμμή, με τον Χαβιέρ Αγκίρε να ξεκινάει στα χαφ και τον Σέρτζι Νταρντέρ, με επιθετικό δίδυμο τους Κάιλ Λάριν και Βένταντ Μουρίτσι.

Έχασε πέναλτι και Ραφίνια

Οι Μπλαουγκράνα είχαν από την αρχή την κατοχή της μπάλας, κάτι που όμως γνώριζαν ότι θα συμβεί, αφού οι Νησιώτες αρέσκονται να κλείνονται στην άμυνα και να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Η Μπάρτσα επεδίωξε να έχει γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας μήπως βρει κενά στην άμυνα της Μαγιόρκα, αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο, με την συμπλήρωση του οποίου έλαβε χώρα μια φάση που κατάφερε διπλή ζημιά στους γηπεδούχους.

Από την μια, ο Ραφίνια τραυματίστηκε (ναι, και αυτός!) ύστερα από πάτημα του Κοπέτε και το πέναλτι που επέδειξε ο διαιτητής μέσω VAR το σπατάλησε ο Ιλκάι Γκιντογκάν, αφού το εκτέλεσε πολύ άσχημα, δίνοντας την ευκαιρία στον σπεσιαλίστα στα πέναλτι Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς να το αποκρούσει με αρκετή άνεση.

Το πρώτο χαμένο πέναλτι της σεζόν, μετά από πέντε εύστοχα, δεν έδωσε ιδιαίτερη ώθηση στην ομάδα του Τσάβι, ο οποίος είδε λίγα λεπτά αργότερα τον Ραφίνια να αποχωρεί με ενοχλήσεις από το πάτημα του αντίπαλου αμυντικού.

Αντί να ανεβάσει στροφές η Μπάρτσα, η Μαγιόρκα ήταν αυτή που πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος στο 400ό του ματς κάτω από τα μπλαουγκράνα καρέ είδε Μουρίτσι και Μορλάνες να φτάνουν κοντά στο γκολ, προτού ο Ραφίνια αποχωρήσει τραυματίας, αφού δεν άντεχε άλλο.

Ζοάο Φέλιξ και Φερμίν Λόπεθ πλησίασαν στο γκολ που δεν μπόρεσε να σημειώσει ο Γκιντογκάν, για μια Μπάρτσα που για άλλη μια φορά δεν ήταν καθόλου καλή, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες των πάνω από 38 χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ.

Λύτρωση με γκολάρα του Γιαμάλ

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από νέα ευκαιρία του Ζοάο Φέλιξ, ο Μουρίτσι άγγιξε το 0-1 σε κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Λαμίν να απαντάει τρία λεπτά αργότερα με σουτ που επίσης σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή η ευκαιρία αποδείχθηκε προάγγελος του τι επρόκειτο να ακολουθήσει στο 73’. Κίνηση του Γιαμάλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, καταπληκτικό curler με το αριστερό από την γωνία και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα ο Ραΐκοβιτς.

Η γκολάρα του 16χρονου αποδείχθηκε αρκετή για να δώσει τους τρεις βαθμούς στην Μπάρτσα, αφού η Μαγιόρκα δεν απείλησε επί της ουσίας, με εξαίρεση μια σέντρα του Τζιοβάνι Γκονσάλες που πέρασε από όλο τον κόσμο στην περιοχή, χωρίς να βρεθεί ένα πόδι να την στείλει στο βάθος της εστίας. Τέλος καλό, όχι όλα καλά όμως για την Μπαρτσελόνα...

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Ζοάο Κανσέλο - Γκιντογκάν (87’ Οριόλ Ρομέου), Κρίστενσεν, Ραφίνια (37’ λ. τρ. Φερμίν Λόπεθ) - Γιαμάλ, Γκουιού (61’ Λεβαντόφσκι), Ζοάο Φέλιξ (62’ Βίτορ Ρόκε).

Μαγιόρκα (Χαβιέρ Αγκίρε): Ραΐκοβιτς - Τζιοβάνι Γκονσάλες, Νάστασιτς, Ραΐγιο, Κοπέτε (82’ Ράντονιτς), Λάτο (71’ λ. τρ. Τζάουμε Κόστα) - Νταρντέρ (71’ Αντόνιο Σάντσεθ), Σαμού Κόστα, Μορλάνες (61’ Ντάνι Ροντρίγκεθ) - Λάριν (82’ Πρατς), Μουρίτσι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα