Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπέτις 2-1: Ανάσα μετά από εφιαλτικό δεκαήμερο

Επιμέλεια: Newsroom
Morata-Depay

bet365

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε στις νίκες (2-1 εντός έδρας την Μπέτις) και παραμένει σταθερά στην τέταρτη θέση της La Liga – Την πιο «γεμάτη» της φετινή εμφάνιση έκανε η Βιγιαρεάλ στο 5-1 επί της Γρανάδα.

Προερχόταν από ένα εφιαλτικό δεκαήμερο, στο οποίο έχασε 1-0 από την Ίντερ στο Μιλάνο για τους «16» του Champions League, έφερε 2-2 στην έδρα της ουραγού Αλμερία για την La Liga και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας με βαρύ 3-0 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε άμεση ανάγκη μια νίκη. Και αυτή ήρθε με ζόρι στο «Μετροπολιτάνο» επί της μαχητικής Μπέτις (2-1) και κράτησε τους Ροχιμπλάνκος με σχετική άνεση στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, η οποία και δίνει εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αναμφίβολα, ο Άλβαρο Μοράτα. Παραμονές του αγώνα και με αφορμή την «ξηρασία» οκτώ αγώνων του Ισπανού επιθετικού, ο Ντιέγκο Σιμεόνε έκανε μια πρόβλεψη: «Ο Μοράτα θα σκοράρει αύριο (σήμερα)».

Στο όγδοο λεπτό, σε σέντρα του Μέμφις Ντεπάι για τον Μοράτα, ο Έκτορ Μπεγερίν προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αλλά αυτή πήρε κατεύθυνση προς την εστία της ομάδας του, κόντραρε στον Χερμάν Πετσέλα και στον Ρουί Σίλβα, στον οποίο και χρεώθηκε το αυτογκόλ για το 1-0.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας πήρε (προσωρινή) ρεβάνς στο 28’, όταν απέκρουσε το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μοράτα, ο οποίος όμως στο 44’, με κοντινή κεφαλιά, επιβεβαίωσε την προφητεία του Σιμεόνε και έκανε το 2-0.

Η Μπέτις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (έμεινε στον πάγκο), η οποία προερχόταν από ένα αήττητο πέντε αγώνων και παλεύει για το εισιτήριο του Europa League, δεν το έβαλε κάτω, απείλησε την εστία του Γιάν Όμπλακ, μείωσε με εξαιρετικό curler του Γουίλιαμ Καρβάλιο (62’), αλλά η αντίδρασή της έμεινε εκεί.

Νωρίτερα η Βιγιαρεάλ, η οποία δύσκολα θα προλάβει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος αλλά συνεχίζει στα νοκ άουτ του Europa League (στους «16» θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ), έκανε την πιο «γεμάτη» της φετινή εμφάνιση και, με χατ – τρικ του Αλεξάντερ Σόρλουθ, συνέτριψε την προτελευταία Γρανάδα στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα» με 5-1 (7’, 19’, 66’ Σόρλοθ, 32’ Καπουέ, 47’ Γκέδες – 90’+1’ Κορμπεάνου). Η Γρανάδα δεν σηκώνει κεφάλι και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ακολουθήσει την Αλμερία στην δεύτερη κατηγορία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα