Μπαρτσελόνα – Χετάφε 4-0: Καλή εμφάνιση, τεσσάρα και δεύτερη θέση (vid)

bet365

Με μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις και κορυφαίο τον Ραφίνια (ένα γκολ – μια ασίστ), η Μπαρτσελόνα συνέτριψε την Χετάφε (4-0) και ανέβηκε στην δεύτερη θέση και στο -5 από την Ρεάλ Μαδρίτης, με ματς περισσότερο.

Το είπε ο Τσάβι και το εφαρμόζουν οι παίκτες του: Η Μπαρτσελόνα, όσο ζει και ελπίζει, θα παλέψει μέχρι τέλους σε όλα τα μέτωπα. Και το έκανε με μια πολύ καλή και πειστική εμφάνιση και άνετη νίκη επί της Χετάφε (4-0), χάρη στην οποία ανέβηκε στην δεύτερη θέση της La Liga, στο +1 από την Τζιρόνα και στο -5 από την Ρεάλ Μαδρίτης, με ματς περισσότερο και από τις δύο.

Με τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Νάπολι για το Champions League ο Τσάβι, με Πάου Κουμπαρσί αντί Ίνιγκο Μαρτίνεθ στο κέντρο της άμυνας, Ραφίνια και Ζοάο Φέλιξ στην γραμμή της επίθεσης αντί Λαμίν Γιαμάλ και Πέδρι αντίστοιχα.

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα του ο Πέπε Μπορδαλάς, με τον αμυντικό μέσο Μάουρο Αρανμπάρι μόνιμα εκτός λόγω τραυματισμού και τον προσεχώς παίκτη του Παναθηναϊκού, Νεμάνια Μακσίμοβιτς να είναι σταθερά βασικός στην μεσαία γραμμή.

1-0 με Ραφίνια… αντί 3-0

Ζόρια στο ξεκίνημα για τους Μπλαουγκράνα από την πίεση ψηλά των Μαδριλένων, με τον πολύ κεφάτο Ραφίνια όμως να… στέλνει την πρώτη προειδοποίηση με τακουνάκι που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Νταβίντ Σόρια στα πρώτα λεπτά.

Σταδιακά η Μπάρτσα ανέβασε στροφές και με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου άνοιξε το σκορ, με τον Ζιλ Κουντέ να στέλνει την μπάλα στον κενό χώρο στον Ραφίνια και τον Βραζιλιάνο να σκοράρει με πλασέ.

Το πέμπτο φετινό γκολ του Ραφίνια, οι γηπεδούχοι απελευθερώθηκαν και άγγιξαν επανειλημμένως το δεύτερο γκολ, με παραλίγο αυτογκόλ του Γκαστόν Άλβαρες, δύο ευκαιρίες του Ζοάο Φέλιξ και άλλες τόσες του Ραφίνια, οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν «τελειώσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Η Χετάφε δεν τα παράτησε ποτέ, αλλά με εξαίρεση μια προσπάθεια του Ομάρ Αλντερέτε, δεν απείλησε ιδιαιτέρως την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, περιορισμένη σε ρόλο κομπάρσου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ.

Μπλαουγκράνα πάρτι με τρία γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μακρινό σουτ του Λουίς Μίγια που σταμάτησε στο δοκάρι των Καταλανών, οι οποίοι κυριάρχησαν από εκείνο το σημείο και μετά, φτάνοντας στην πιο άνετη και ευρεία νίκη τους εδώ και μήνες.

Πολύ ωραίος συνδυασμός των Ραφίνια και Αντρέας Κρίστενσεν και ο Δανός, σε ρόλο αμυντικού χαφ πλέον αλλά προωθημέος στην συγκεκριμένη φάση, γυρίζει την μπάλα στον Ζοάο Φέλιξ, προκειμένου ο Πορτογάλος να νικήσει από κοντά τον Σόρια για το 2-0 (53’).

Ακυρωθέν γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και 3-0 από τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, με τον Ολλανδό μέσο να επελαύνει, να συνδυάζεται με Γκιντογκάν και Ραφίνια, και να πλασάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από πάσα του Βραζιλιάνου, σκοράροντας σε μια εβδομάδα που έγινε είδηση για την πιθανότητα πώλησής του το καλοκαίρι (61’).

Όσκαρ Ροντρίγκεθ και Μπόρχα Μαγιοράλ έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για το γκολ της τιμής, με Φερμίν Λόπεθ και Ζοάο Κανσέλο να απαντούν, προτού ο πρώτος σημειώσει στις καθυστερήσεις το 4-0, παίρνοντας το ριμπάουντ σε απόκρουση του Σόρια σε σουτ του Βίτορ Ρόκε.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Ζοάο Κανσέλο (84’ Έκτορ Φορτ) – Ντε Γιονγκ, Κρίστενσεν (77’ Οριόλ Ρομέου), Γκιντογκάν (83’ Πέδρι) – Ραφίνια (77’ Βίτορ Ρόκε), Λεβαντόφσκι, Ζοάο Φέλιξ (63’ Φερμίν Λόπεθ).

Χετάφε (Πέπε Μπορδαλάς): Σόρια – Ιγκλέσιας (46’ Καρμόνα), Άλβαρες, Αλντερέτε, Τζενέ (68’ Αλένια) – Γκρίνγουντ (67’ Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Μακσίμοβιτς (67’ Μάτα), Μίγια, Ιλάις Μορίμπα (77’ Γιέλου), Ντιέγκο Ρίκο – Μπόρχα Μαγιοράλ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα