Φάμπιο Καπέλο: «Ο Αντσελότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, μοναδικό αυτό που κάνει ο Σιμεόνε στην Ατλέτικο»

Φάμπιο Καπέλο: «Ο Αντσελότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, μοναδικό αυτό που κάνει ο Σιμεόνε στην Ατλέτικο»

Φάμπιο Καπέλο: «Ο Αντσελότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, μοναδικό αυτό που κάνει ο Σιμεόνε στην Ατλέτικο»

bet365

Σε 17 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και 19 ως προπονητής, ο Φάμπιο Καπέλο τα έχει δει όλα. Όμως η έκρηξη του Τζουντ Μπέλινγκχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης τον έχει γοητεύσει! Σε συνέντευξή του στη Marca ο Ιταλός μίλησε για όλα...

Ο Φάμπιο Καπέλο μεγάλη μορφή του ποδοσφαίρου, κάθισε στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης σε δύο στάδια (1996/97 και 2006/07) και πλέον συνεργάζεται ως αναλυτής στο Sky Sport. Πρόσφατα υπήρξε στην κριτική επιτροπή για τα βραβεία Globe Soccer και μιλώντας στην «Marca» έκανε μια ανασκόπηση της επικαιρότητας, χωρίς να κρύβει τον θαυμασμό του για τον Άγγλο μέσο της «βασίλισσας» Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ενώ χαρακτήρισε τον Κάρλο Αντσελότι τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο.

Ερωτηθείς τι πιστεύει για τον Αντσελότι ως προπονητή; Απάντησε κοφτά «Το νούμερο 1 στον κόσμο» Για να συμπληρώσει. «Έχει κερδίσει παντού όπου έχει δουλέψει. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις όσα έχει κερδίσει ο Κάρλο. Πάει στη Γερμανία και κερδίζει, πηγαίνει στην Αγγλία και κερδίζει, στην Ιταλία πηγαίνει και δεν είναι ότι κερδίζει, απλά αυτό που κάνει είναι θαύμα, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να κερδίσει έναν τίτλο με την ομάδα που είχε».

Ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιο θεωρεί ότι είναι το μυστικό του «Καρλέτο». Τόνισε: «Ότι είναι έξυπνος. Δεν έχει σύστημα, εξαρτάται από τους παίκτες που έχει. Το να ξέρεις να προσαρμόζεσαι είναι σημάδι ευφυΐας. Δεν μπορείς να παίζεις πάντα με το ίδιο στυλ, εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις. Πρέπει να βάλετε τους παίκτες σας στη σωστή θέση και με το πρόγραμμα παιχνιδιού που τους επιτρέπει να αποδίδουν καλύτερα, να τους δώσετε το 100%».

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν προπονητές που επιμένουν: Αυτό είναι το σύστημά μου, είναι ο τρόπος παιχνιδιού μου. Πρέπει να μελετάς και να προετοιμάζεσαι για κάθε αγώνα, πρέπει να έχεις πάντα νικηφόρο πνεύμα και νοοτροπία, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να ξέρεις τον αντίπαλό σου και πώς να παίζεις μαζί του, τα χαρακτηριστικά του, πού είναι καλοί και πού είναι δεν είναι».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την δωδεκατή παρουσία του Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. «Αυτό είναι απίστευτο, δεν ξέρω. Διαφέρει από τους Άγγλους (Βενγκέρ, Φέργκιουσον...). Προπονούσαν αλλά δεν προπονούσαν πραγματικά. Πήγαιναν να δουν τις προπονήσεις και έκαναν πράγματα, αλλά σε μια εβδομάδα ήταν εκεί δύο φορές, δεν πήγαιναν κάθε μέρα. Και ο Φέργκιουσον άλλαζε το τεχνικό του επιτελείο κάθε τέσσερα χρόνια. Πρέπει να ανανεωθείς. Γι' αυτό λέω ότι η περίπτωση του Σιμεόνε είναι θαύμα, γιατί προπονείται κάθε μέρα. Είναι δύσκολο να δίνεις πάντα κίνητρο στην ομάδα. Νομίζω ότι βοήθησε πολύ τον Τσόλο να έχει ηγέτες στα αποδυτήρια, γιατί αυτοί οι ηγέτες κάνουν τα πράγματα που θέλεις να κάνεις»

Ενώ για το αν θα ήταν δυνατόν να δούμε κάτι αντίστοιχο στη Ρεάλ Μαδρίτης ή στην Μπαρτσελόνα; «Όχι. Για μένα ο Σιμεόνε κάνει κάτι αδύνατο, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Και πάντα εκεί ψηλά, κερδίζοντας».

«οι δύο ποδοσφαιριστές που θα παλέψουν όπως ο Μέσι και ο Κριστιάνο, είναι ο Μπαπέ και ο Μπέλινγκχαμ»

Όσον αφορά στις εμφανίσεις του Μπέλινγχαμ στην ισπανική πρωτεύουσα και το αν τον εντυπωσιάζει περισσότερο τα πολλά γκολ ή πόσο γρήγορα έχει προσαρμοστεί στον σύλλογο σε τόσο νεαρή ηλικία. Απαντά: «Το δεύτερο, χωρίς αμφιβολία. Δεν θα το σκεφτόταν ποτέ, ήταν απίστευτο. Οι Άγγλοι έχουν πάντα προβλήματα όταν φεύγουν από τη χώρα τους, αλλά είναι πολύ πιθανό το να έχουν περάσει από τη Γερμανία στο παρελθόν να τους έχει βοηθήσει πολύ. Είναι πολύ ολοκληρωμένος παίκτης, ξέρει να κάνει τα πάντα. Κάνει πολλά πράγματα και τα κάνει σε πολύ υψηλό επίπεδο, η ποιότητά του είναι τεράστια. Υπάρχουν ολοκληρωμένοι παίκτες αλλά σε μεσαίο ή υψηλό επίπεδο, αλλά ο Μπέλινγκχαμ είναι πλήρης σε πολύ υψηλό επίπεδο, ικανός να κάνει τη διαφορά. Κάνει πράγματα που δεν φαντάζεσαι... Κάποιες πάσες που κάνει, κάποιες κινήσεις που κάνει είναι μοναδικές».

Ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός έχρισε τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι ως τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League και τόνισε πως: «Ο Χάαλαντ έχει το γκολ και είναι τρομερός επιθετικός, ζώο. Αλλά ο Μπαπέ και ο Μπέλινγκχαμ τα έχουν όλα, γκολ, τεχνική ποιότητα, ντρίμπλα». Και μάλιστα τόνισε πως ο Γάλλος και ο Άγγλος θα είναι αυτοί που θα φτιάξουν το νέο δίπλο «Μέσι - Κριστιάνο».

Μπαπέ και Χάαλαντ φαίνονται σαν οι παίκτες που καλούνται να πάρουν τη σκυτάλη από τον Κριστιάνο και τον Μέσι στην κορυφή, ήταν η τοποθέτηση του δημοσιογράφου, για να τοποθετηθεί ο Καπέλο λέγοντας: «Όχι, όχι, και ο Μπέλινγκχαμ.Για μένα οι δύο ποδοσφαιριστές που θα παλέψουν όπως ο Μέσι και ο Κριστιάνο είναι ο Μπαπέ και ο Μπέλινγκχαμ. Οι δυο τους έχουν περισσότερη τεχνική ποιότητα από τον Χάαλαντ. Ο Νορβηγός είναι τρομερός επιθετικός και επίσης καλός τεχνικά, άνθρωπος που σκοράρει. Όμως ο Μπαπέ και ο Μπέλινγκχαμ τα έχουν όλα».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα