Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σοσιεδάδ 2-1: Τα Λιοντάρια του Βαλβέρδε έβαψαν ερυθρόλευκο το ντέρμπι

Νίκος Κικίδης
Αθλέτικ Μπιλμπάο

bet365

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έδειξε τα δόντια της και στο ντέρμπι των Βάσκων, επικράτησε 2-1 της Σοσιεδάδ με υπογραφή Μπερενγκέρ και πάτησε στην τρίτη θέση της La Liga!

Το ντέρμπι των Βάσκων βάφτηκε... ερυθρόλευκο. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάπιε τη Σοσιεδάδ με δυο γκολ του Μπερενγκέρ στο πρώτο μέρος και με το τελικό 2-1 εξασφάλισε το τέταρτο τρίποντο στη σειρά που την ανέβασε στην πρώτη τριάδα της La Liga.

Τον δρόμο της νίκης άνοιξε ο Μπερενγκέρ στο 30΄όταν έπειτα από παράλληλη μπαλιά και λάθος αντίδραση του Μαρέρο βρέθηκε προ κενής εστίας για το 1-0. Δώδεκα λεπτά αργότερα μάλιστα ο επιθετικός της Μπιλμπάο χτύπησε ξανά, πλασάροντας στη γωνία της εστίας έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Η Σοσιεδάδ προσπάθησε να αντιδράσει στο β΄μέρος και απείλησε με χαμένη ευκαιρία του Ελουστόνδο στο 58΄και τελικά βρήκε το γκολ μισή ώρα αργότερα με σουτ του Ογιαθάμπαλ από δύσκολη γωνία. Ο χρόνος ωστόσο δεν αρκούσε στους φιλοξενούμενους για να ισοφαρίσουν, με τη Μπιλμπάο να παίρνει βαθμούς και πρεστίζ από το τοπικό ντέρμπι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα