Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 4-1: Τεσσάρα κορυφής της κεφάτης Βασίλισσας, στο +7 από τη Μπαρτσελόνα (vid)

Jude Bellingham 400

bet365

Με τον ασταμάτητο Τζουντ Μπέλινγκχαμ να φτάνει τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και να τον ακολουθούν Ροντρίγκο, Μπραΐμ Ντίαθ και Λούκα Μόντριτς, η Ρεάλ Μαδρίτης «κατάπιε» τη Βιγιαρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (4-1), άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μπαρτσελόνα και ανέβηκε στην πρώτη θέση της La Liga, στο +1 από την Τζιρόνα, η οποία υποδέχεται την Αλαβές το βράδυ της Δευτέρας (18/12, 22:00) – Αγωνία για τον τραυματισμό του Νταβίντ Αλάμπα στο αριστερό γόνατο - «Όρθια» στα Κανάρια Νησιά η Κάντιθ (1-1 με Λας Πάλμας).

To «Hey Jude» δόνησε για άλλη μια φορά το (για πρώτη φορά με κλειστή οροφή) «Σαντιάγο Μπερναμπέου», χάρη σε μια ακόμα παράσταση του Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Ο 20χρονος Άγγλος μέσος ήταν απολαυστικός, βρήκε δίχτυα για άλλη μια φορά και οδήγησε την κεφάτη Ρεάλ Μαδρίτης σε επιβλητική νίκη επί μιας πολύ κακής Βιγιαρεάλ (4-1), χάρη στην οποία η Βασίλισσα ανέβηκε στην κορυφή της La Liga, στο +1 από την Τζιρόνα, η οποία όμως υποδέχεται την Αλαβές το βράδυ της Δευτέρας (18/12, 22:00). Στο -7 πλέον, με τα ίδια παιχνίδια με τους Μερένγκες, η τρίτη Μπαρτσελόνα.

Το πάρτι, πάντως, δεν ήταν ολοκληρωμένο, αφού στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου «γύρισε» το αριστερό γόνατο του Νταβίντ Αλάμπα και ο Αυστριακός αμυντικός αποχώρησε χωρίς να μπορεί να πατήσει το πόδι, ενώ με μυϊκές ενοχλήσεις έγινε αλλαγή και ο Φερλάν Μεντί.

Ο Κάρλο Αντσελότι επανέφερε τον Αντρέι Λούνιν κάτω από τα δοκάρια και άφησε στον πάγκο τον ανέτοιμο μετά τον τραυματισμό του Ορελιέν Τσουαμενί, ο οποίος τουλάχιστον βγήκε από την μακρά λίστα των απόντων (Τιμπό Κουρτουά, Έντερ Μιλιτάο, Ντάνι Καρβαχάλ, Εντουάρντο Καμαβινγκά, Βινίσιους Ζούνιορ, Αρντά Γκιουλέρ), στην οποία πιθανότατα θα προστεθούν και πάλι νέα ονόματα.

Ο Αϊσά Μαντί ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και έδωσε κανονικά το παρών, όχι όμως και ο Ματέο Γκάμπια, η απουσία του οποίου προστέθηκε για τον Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ σε αυτές των Χουάν Φόιτ, Σάντι Κομεσάνια, Ντένις Σουάρεθ και Γέρεμι Πίνο.

13άρι ο Μπέλινγκχαμ, αγωνία για Αλάμπα

Η Ρεάλ κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό και απείλησε με τον Μπέλινγκχαμ, με την Βιγιαρεάλ να απαντάει με κακή τελική προσπάθεια του Ζεράρ Μορένο, με Μπραΐμ Ντίαθ και Ιλίας Ακομάκ να δοκιμάζουν από μακριά εκατέρωθεν, χωρίς επιτυχία.

Στο 23’, ο πολύ κεφάτος Λούκα Μόντριτς άγγιξε το 1-0 με «κεραυνό» έξω από την περιοχή που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φίλιπ Γιόργκενσεν, ο οποίος δεν ήταν τόσο τυχερός δύο λεπτά αργότερα.

Ο Μπέλινγκχαμ ξεκινάει την προσπάθεια με μακρινή μπαλιά στον Λούκας Βάθκεθ, αυτός την δίνει στον Μόντριτς στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Κροάτης σεντράρει με την μία στον Τζουντ, ο οποίος έχει ήδη προωθηθεί και με κεφαλιά νικάει τον Δανό τερματοφύλακα για να ανοίξει το σκορ.

Ο απίθανος Άγγλος έφτασε αισίως τα 13 γκολ σε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (!), με τον τελευταίο μέσο που το πέτυχε να είναι επίσης της Ρεάλ, ο Πάμπλο Ολμέδο, αλλά πριν από… 74 χρόνια (το 1949)!

Σαν να μην έφτανε το γκολ του Μπέλινγκχαμ, η Βιγιαρεάλ έχασε με τραυματισμό τον πολύτιμο Άλεξ Μπαένα (αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια ύστερα από πάτημα του Λούκας Βάθκεθ), ενώ πριν από την ανάπαυλα θα αποχωρούσε με ενοχλήσεις και ο Ζεράρ Μορένο.

Στο ημίωρο, όμως, παρόμοια τύχη είχε ο Νταβίντ Αλάμπα. Ο Αυστριακός αμυντικός προσπάθησε να μαρκάρει τον Ζεράρ Μορένο, του «γύρισε» το αριστερό γόνατο και δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι και αποχώρησε υποβασταζόμενος, με τους φόβους για έναν ακόμα σοβαρό τραυματισμό να είναι εύλογοι και δικαιολογημένοι.

Παρά την «παγωμάρα» από τον τραυματισμό του Αλάμπα, η Ρεάλ βρήκε το κουράγιο για να σημειώσει και δεύτερο γκολ στο 39’ με κοντινό πλασέ του «καυτού» Ροντρίγκο (οκτώ γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια), το οποίο κατακυρώθηκε μέσω VAR, αφού αρχικά είχε ακυρωθεί για (ανύπαρκτο) οφσάιντ του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Γκολάρα α λα… Μέσι του Μπραΐμ Ντίαθ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εξίσου κεφάτοι, με καλή κυκλοφορία και ευκαιρίες, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μείωσαν στο 54’ με κοντινό πλασέ του Χοσέ Λουίς Μοράλες, ύστερα από ασίστ του Ραμόν Τεράτς.

Το έβδομο γκολ του βετεράνου επιθετικού σε οκτώ παιχνίδια με τον Μαρθελίνο στον πάγκο αποδείχθηκε ένα ευχάριστο… διάλειμμα, αφού δέκα λεπτά αργότερα η Ρεάλ σκόραρε και πάλι με γκολ του Μπραΐμ Ντίαθ που θύμισε… Λιονέλ Μέσι!

Λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου έκανε κίνηση πίβοτ αφήνοντας εκτός φάσης τον Μαντί, έτρεξε με την μπάλα μέχρι την περιοχή, «χόρεψε» με δύο προσποιήσεις τον Χόρχε Κουένκα και επανέφερε την διαφορά των δύο τερμάτων στο σκορ, σημειώνοντας το τέταρτο γκολ του σε επτά παιχνίδια ως βασικός, ενώ δεν έχει κανένα στα εννέα που μπήκε ως αλλαγή.

Η γκολάρα του Μπραΐμ είχε και συνέχεια τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μόντριτς πήρε το ριμπάουντ ύστερα από πέναλτι του Κουένκα στον Ροντρίγκο, νίκησε τον Γιόργκενσεν μέσα από την περιοχή και σημείωσε το πρώτο γκολ του στη φετινή σεζόν, η οποία πιθανότατα θα είναι η τελευταία του στην Ρεάλ.

Η… σεμνή τελετή είχε πλέον λάβει τέλος, στα υπόλοιπα 25 λεπτά του ματς οι δύο ομάδες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βρουν άλλο γκολ και, μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, η Ρεάλ απολαμβάνει το… μόνιμο ποδοσφαιρικό δώρο που έκανε στον εαυτό της το καλοκαίρι με την απόκτηση του Μπέλνινγκχαμ.

Τον αγώνα, μάλιστα, παρακολούθησε από τα επίσημα του γηπέδου ο Έντρικ, ο πολλά υποσχόμενος 17χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός που φιλοδοξεί στο μέλλον να εξελιχθεί σε ένα ακόμα αστέρι των Μαδριλένων.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα (35’ λ. τρ. Νάτσο), Μεντί (46’ λ. τρ. Φραν Γκαρθία) - Βαλβέρδε, Μόντριτς, Κρόος (79’ Τσουαμενί), Μπέλινγκχαμ (78’ Ντάνι Θεμπάγιος) - Μπραΐμ Ντίαθ (84’ Χοσέλου), Ροντρίγκο.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ): Γιόργκενσεν – Αλτιμίρα, Ραούλ Αλμπιόλ (46’ Κουένκα), Μαντί, Πεδράθα – Ακομάκ (74’ Μάνου Τριγέρος), Καπουέ, Ντάνι Παρέχο, Άλεξ Μπαένα (29’ λ. τρ. Τεράτς) - Ζεράρ Μορένο (45’+4’ λ. τρ. Σόρλοτ), Μοράλες (79’ Μπρέρετον).

Μοιρασιά στο «Gran Canaria»

Λας Πάλμας και Κάντιθ ήρθαν ισόπαλες 1-1 σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα των Καναρίων Νήσων άξιζε καλύτερης τύχης. Οι γηπεδούχοι, άλλωστε, μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό, με το γκολ του Πεχίνιο.

Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-0 και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο απειλητικοί, με στόχο να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε στο 83', όταν ο Ρόμπερτ Ναβάρο «μοίρασε» στον Κρις Ράμος και εκείνος έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από αυτή την ισοπαλία, η Λας Πάλμας βρίσκεται στην ένατη θέση με 25 βαθμούς και η Κάντιθ στη 16η με 14.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα