Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 5-1: Βραζιλιάνικη πεντάρα χωρίς Μπέλινγκχαμ και ξανά στο -2 από τη Τζιρόνα (vid)

bet365

Παρά την απουσία της τελευταίας στιγμής του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε την Βαλένθια στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (5-1) με Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο να σκοράρουν δις έκαστος και επανέφερε στους δύο βαθμούς την απόστασή της από την απίθανη πρωτοπόρο της La Liga, Τζιρόνα.

Όπως αποδείχθηκε και στο άνετο 3-0 επί της Μπράγκα στο Champions League, υπάρχει... ζωή στον πλανήτη Ρεάλ Μαδρίτης και χωρίς τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Ο Άγγλος μέσος έμεινε τελευταία στιγμή εκτός αποστολής λόγω των ενοχλήσεων που τον ταλαιπωρούν εδώ και μια εβδομάδα στον ώμο.

Παρ’ όλα αυτά, η Βασίλισσα ξεπέρασε με εμφατικό τρόπο και το εμπόδιο της Βαλένθια στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (5-1) και επανέφερε στους δύο βαθμούς την απόστασή της από την εκπληκτική πρωτοπόρο της La Liga, Τζιρόνα.

Ελλείψει Μπέλινγκχαμ, ο Κάρλο Αντσελότι διατήρησε στην ενδεκάδα τον (σκόρερ και πολύ καλό κόντρα στην Μπράγκα) Μπραΐμ Ντίαθ, ενώ επανέφερε Ντάνι Καρβαχάλ και Νταβίντ Αλάμπα στην άμυνα αντί των Λούκας Βάθκεθ και Αντόνιο Ρούντιγκερ αντίστοιχα.

Σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού οι Μουχτάρ Ντιακαμπί, Αντρέ Αλμέιδα και Σελίμ Αμαλά από τις Νυχτερίδες, με τον Ρουμπέν Μπαράχα να παρατάσσει ό, τι καλύτερο διαθέτει (και δεν είναι και πολύ...) για την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή της ομάδας του.

Βρε Βινίσιους, τι γκολάρα έβαλες;

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προηγήθηκαν μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν ύστερα από μακρινή μπαλιά του Τόνι Κρόος, ο Καρβαχάλ κοντρόλαρε, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Χοσέ Λουίς Γκαγιά και με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι για το 1-0.

Ο φορμαρισμένος δεξιός μπακ σημείωσε το πρώτο του γκολ με το αριστερό στο πρωτάθλημα από τις 29 Μαρτίου του 2014 (κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο), στο πιο γρήγορο τέρμα της Ρεάλ ως γηπεδούχου στη La Liga από τις 5 Οκτωβρίου του 2019, όταν ο Καρίμ Μενζεμά χρειάστηκε 101 δευτερόλεπτα για να σκοράρει εις βάρος της Γρανάδα.

Το πολύ γρήγορο γκολ (τι γκολ, γκολάρα!) του Καρβαχάλ έδωσε την απαιτούμενη ηρεμία στην Ρεάλ, η οποία προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο άγγιξε το 2-0, σε εκτέλεση φάουλ του Κρόος που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Βαλένθια απάντησε σχεδόν αμέσως με γυριστό σουτ - φαρμάκι του Ούγκο Ντούρο μέσα από την περιοχή, με τον... κατά λάθος βασικό Αντρέι Λούνιν να αποσοβεί την ισοφάριση, την οποία άγγιξε ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα, σουτάροντας πάνω στον Ουκρανό τερματοφύλακα σε μοναδικό τετ - α - τετ.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος έχει... άχτι την Βαλένθια για τα όσα ρατσιστικά ακούει από ανεγκέφαλους οπαδούς της όταν πάει στο «Μεστάγια», έχασε διπλή ευκαιρία λίγο αργότερα, είδε τον Ούγκο Ντούρο να χάνει τρίτη μεγάλη ευκαιρία και, στο 41’, σημείωσε ένα απίθανο γκολ, όταν σχεδόν ακουμπώντας με το στήθος στο έδαφος, κατάφερε να σκοράρει με το... στήθος (!), ύστερα από σέντρα του Ροντρίγκο από τα δεξιά.

Την χόρεψε... σάμπα

Παρά το 2-0, η Βαλένθια έδειχνε ικανή να κοντράρει τη Ρεάλ. Έδειχνε, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν, αφού στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου δέχθηκε δύο γκολ και... παρέδωσε πνεύμα.

Στο 49’, ο Βινίσιους Ζούνιορ με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε άμυνα και Μαμαρντασβίλι για το 3-0, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ροντρίγκο, εκμεταλλευόμενος λάθος πάσα του Γεωργιανού τερματοφύλακα με τα πόδια, τον πλάσαρε εύστοχα για το 4-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται και να χάνουν ευκαιρίες για άλλα γκολ, οι απογοητευμένοι φιλοξενούμενοι έχασαν με τραυματισμό Γκαγιά και Πεπέλου και, εν τέλει, δέχθηκαν και πέμπτο γκολ στο 84’, όταν ο Ροντρίγκο «χόρεψε» μέσα στην περιοχή τον συμπατριώτη του Γκαμπριέλ και με το αριστερό έκανε το 5-0.

Η Βαλένθια, παρά τον διασυρμό, βρήκε το ψυχικό σθένος για να κυνηγήσει και να σημειώσει το γκολ της... τιμής στο 88’ με ωραία προβολή του Ούγκο Ντούρο («παιδί» της Ρεάλ), ο οποίος σίγουρα θα προτιμούσε να είχε εκμεταλλευτεί κάποια από τις ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο, όταν το ματς ήταν ακόμα ανοιχτό...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν - Καρβαχάλ (83’ Νικολάς Πας), Αλάμπα, Νάτσο, Μεντί (71’ Φραν Γκαρθία) - Βαλβέρδε (60’ Μόντριτς), Κρόος, Καμαβινγκά - Μπραΐμ Ντίαθ (71’ Λούκας Βάθκεθ) - Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ (83’ Χοσέλου).

Βαλένθια (Ρουμπέν Μπαράχα): Μαμαρντασβίλι - Κορέια (56’ Φουλκιέ), Μοσκέρα, Γκαμπριέλ, Γκαγιά (56’ λ. τρ. Γκασιορόφσκι) - Χάβι Γκέρα, Πεπέλου (70’ λ. τρ. Γιάρεμτσουκ) - Φραν Πέρεθ (70’ Ούγκο Γκονθάλεθ), Κανός (64’ Γκιγιαμόν), Ντιέγκο Λόπεθ - Ούγκο Ντούρο.

«Τείχος» ο Βαγές, «ασήκωτη» η Γρανάδα

Η Λας Πάλμας είναι φύσει επιθετική ομάδα, αλλά εσχάτως παίρνει θετικά αποτελέσματα χάρη στην άμυνα της, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελεί ο Άλβαρο Βαγιές. Ο τερματοφύλακας - αποκάλυψη της La Liga... κατέβασε ρολά και βοήθησε την ομάδα των Καναρίων Νήσων να πάρει από την Παμπλόνα και κόντρα στην Οσασούνα μια ισοπαλία 1-1 (73’ Μπούντιμιρ - 70’ Μολέιρο) που, βάσει αγωνιστικής εικόνας, δεν άξιζε.

Όπως δεν ταιριάζει η προτελευταία θέση της βαθμολογίας στην Γρανάδα, η οποία συμπλήρωσε δέκα αγωνιστικές χωρίς νίκη, αποτυγχάνοντας να λυγίσει στην έδρα της μια πολύ πιο ουσιαστική Χετάφε, η οποία έβαλε έναν ακόμα πολύτιμο βαθμό στο σακούλι της με ισόπαλο 1-1 (49’ Βιγιάρ - 2’ Μπόρχα Μαγιοράλ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα