Ρεάλ Μαδρίτης – Οσασούνα 4-0: Βασιλικό πάρτι κορυφής με νέο σόου Μπέλινγκχαμ! (vid)

Real Madrid

bet365

Με ακόμα δύο γκολ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο οποίος ξεπέρασε τις επιδόσεις που είχε στα πρώτα δέκα παιχνίδια του με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο… Κριστιάνο Ρονάλντο (!), η Βασίλισσα «κατάπιε» την Οσασούνα (4-0) και οδηγεί σταθερά την κούρσα στη La Liga, στο +2 από την Τζιρόνα και στο +4 από τη Μπαρτσελόνα, με ματς περισσότερο από τους Μπλαουγκράνα - Ιστορικό «διπλό» της Τζιρόνα στο Κάντιθ (1-0).

Κάποιος να τον σταματήσει; Κανείς! Ο απολαυστικός Τζουντ Μπέλινγκχαμ είχε και πάλι πολλά κέφια (δύο γκολ), η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Οσασούνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (4-0) και, με την πιο εμφατική νίκη της σεζόν μέχρι τώρα, οδηγεί σταθερά την κούρσα στη La Liga, στο +2 από την Τζιρόνα και στο +4 από την Μπαρτσελόνα, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της Γρανάδα το βράδυ της Κυριακής (08/10, 22:00).

Χωρίς τους τραυματίες Έντερ Μιλιτάο – Νταβίντ Αλάμπα και τον τιμωρημένο Νάτσο στη διάθεσή του, ο Κάρλο Αντσελότι υποχρεώθηκε να… πειραματιστεί με τον Ορελιέν Τσουαμενί ως παρτενέρ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας, με τον Λούκα Μόντριτς να επιστρέφει αντί του Τόνι Κρόος στην μεσαία γραμμή και τον Χοσέλου να ξεκινάει αντί του Ροντρίγκο ως παρτενέρ του Βινίσιους Ζούνιορ στην επίθεση.

Ο Χαγκόμπα Αρασάτε, ο οποίος κάθισε σε μπουθ των επισήμων λόγω τιμωρίας, δεν επανέφερε στην ενδεκάδα τον Τσίμι Άβιλα παρ’ ότι ο Αργεντινός επιθετικός εξέτισε την τιμωρία του, κάνοντας τρεις αλλαγές σε σχέση με την εκτός έδρας νίκη επί της Αλαβές, με νέα πρόσωπα τον δεξιό μπακ Χεσούς Αρέσο, τον κεντρικό μέσο Λούκας Τορό και τον επιθετικό Άντε Μπούντιμιρ.

Και άλλη γκολάρα του Μπέλινγκχαμ!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και ευτύχησαν να προηγηθούν προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (9’) με, ποιον άλλο, τον απόλυτο σταρ σε αυτό το πρώτο τρίμηνο της σεζόν.

Ο Μπέλινγκχαμ, περί ου ο λόγος, τελείωσε ιδανικά με το αριστερό μέσα από την περιοχή έναν πολύ ωραίο συνδυασμό του Μόντριτς με τον Ντάνι Καρβαχάλ και άμεση πάσα του τελευταίου στον χαρισματικό Άγγλο.

Το γρήγορο γκολ επέτρεψε στην Ρεάλ να ελέγξει πολύ πιο άνετα τον ρυθμό του αγώνα, χάνοντας ευκαιρίες για το 2-0 με Βινίσιους (25’) και Καρβαχάλ (29’), με τους φιλοξενούμενους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα πέριξ της εστίας του Κέπα μόλις στο 42’, με σουτ του Γιόν Μονκαγιόλα που έφυγε ελάχιστα άουτ, αγγίζοντας όμως την ισοφάριση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μπούντιμιρ μόνος του από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Και ο Τζουντ ο βιολί του!

Οι Μαδριλένοι μπήκαν «φουριόζοι» στο δεύτερο μέρος για να… τελειώσουν την μπουγάδα και, μετά από διαγώνιο σουτ του Χοσέλου που έφυγε ελάχιστα άουτ, ο Μπέλινγκχαμ (ναι, πάλι αυτός!) σημείωσε το 2-0, αυτή την φορά μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Φεδερίκο Βαλβέρδε και κοντινό πλασέ ανάμεσα στα πόδια του Σέρχιο Ερέρα (54’).

Με αυτό το γκολ, ο απίθανος 20χρονος έφτασε τα οκτώ γκολ σε εννέα αγωνιστικές στη La Liga (στη μια δεν έπαιξε!), μια φανταστική επίδοση για έναν επιθετικό, αλλά ασύλληπτος αριθμός για έναν ποδοσφαιριστή που, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι χαφ.

Ο τελευταίος μέσος με παρόμοια επίδοση στο ισπανικό πρωτάθλημα ήταν ο Ενρίκε Μπουκέ με την Βαλένθια την σεζόν… 1956-57 (!), με τον ποδοσφαιριστή να μην σκοράρει έκτοτε για το υπόλοιπο της La Liga.

Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τον «καυτό» Άγγλο, ο οποίος εξελίσσεται στην μεταγραφή της χρονιάς στην Ευρώπη, αφού συνολικά (σε πρωτάθλημα και Champions League) μετράει αισίως δέκα γκολ και τρεις ασίστ σε δέκα συμμετοχές, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε δέκα γκολ – μια ασίστ στα πρώτα δέκα του ματς με την φανέλα της Βασίλισσας!

Ο «Βίνι» πήρε τη σκυτάλη

Ο Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος είχε συνηθίσει αυτός να είναι μέχρι φέτος το επίκεντρο της Ρεάλ στο σκοράρισμα (Καρίμ Μπενζεμά επιτρέποντος), πήρε την σκυτάλη από τον συμπαίκτη του και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Νέα αποτελεσματική παρέμβαση του (εξαιρετικού ως αμυντικού χαφ) Εντουάρντο Καμαβινγκά, άψογη κάθετη πάσα του Βαλβέρδε και ο Βραζιλιάνος φεύγει ταχύτατα προς την αντίπαλη περιοχή, ξεπερνάει τον Ερέρα στην έξοδό του και πλασάρει στη κενή εστία για το 3-0 (64’).

Δεν έμεινε εκεί ο «Βινί» αφού, έξι λεπτά αργότερα, αφού έκανε φανταστικό κοντρόλ με την πλάτη στο τέρμα, πάσαρε άψογα στον επερχόμενο Χοσέλου και αυτός, με το έκτο του γκολ σε επτά ματς φέτος στο «Μπερναμπέου», διαμόρφωσε το τελικό 4-0, αφού στο 84’ ο Ερέρα απέκρουσε πέναλτι του Χοσέλου, ύστερα από χέρι του Νταβίντ Γκαρθία στην περιοχή.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Ντάνι Καρβαχάλ (79’ Λούκας Βάθκεθ), Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (67’ Κρόος), Μόντριτς (79’ Μπραΐμ Ντίαθ) – Μπέλινγκχαμ (72’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Χοσέλου, Βινίσιους Ζούνιορ (72’ Ροντρίγκο).

Οσασούνα (Χαγκόμπα Αρασάτε): Ερέρα – Αρέσο, Κατένα, Νταβίντ Γκαρθία, Κρουθ – Μονκαγιόλα (80’ Ιμπάνιεθ), Λούκας Τορό, Αϊμάρ Ορόθ (80’ Ραούλ Γκαρθία) – Ρουμπέν Γκαρθία (70’ Αρνάιθ), Μπούντιμιρ (70’ Άβιλα), Πένια (80’ Κίκε Μπάρχα).

Ιστορικό «διπλό» της Τζιρόνα

Μέχρι να παίξει (και να νικήσει) η Ρεάλ, η Τζιρόνα είχε επιστρέψει στην κορυφή της La Liga, επανερχόμενη στις νίκες μετά το σκληρό μάθημα από την Βασίλισσα μέσα στο «Μοντιλίβι» (0-3).

Εκμεταλλευόμενη την γρήγορη αποβολή του Ντάργουιν Ματσίς (10’), η εξαιρετική ομάδα του Μίτσελ έφτασε στη νίκη μέσα στο «Νουέβο Μιραντίγια» με 1-0 (59’ Αλέις Γκαρθία) και έφτασε τους 22 βαθμούς μετά από εννέα αγωνιστικές, όταν πέρυσι σε όλο τον πρώτο γύρο είχε… 21!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία, η Τζιρόνα συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες, επικρατώντας κατά σειρά Σεβίλλης (2-1), Γρανάδα (4-2), Βιγιαρεάλ (2-1) και Κάντιθ (1-0), με την τελευταία να γνωρίζει την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα