Ατλέτικο Μαδρίτης – Κάντιθ 3-2: Ανατροπάρα σε ρυθμούς ταγκό! (vid)

Nahuel Molina

bet365

Με δύο γκολ του Άνχελ Κορέα και ένα του Ναουέλ Μολίνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης γύρισε το ματς με την Κάντιθ από 0-2 σε 3-2 και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της La Liga και με ματς λιγότερο - Τριάρα επί της Βαλένθια, ανάσα και οκτάδα για την Μπέτις.

Η Κάντιθ έφτανε στο «Μετροπολιτάνο» για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης με μια «μαύρη» παράδοση ως φιλοξενούμενη κόντρα στους Ροχιμπλάνκος: Σε 15 επισκέψεις, μετρούσε 14 ήττες, μια ισοπαλία και… 5-37 γκολ!

Η ομάδα του Σέρχιο Γκονθάλεθ προηγήθηκε 2-0 στο ημίωρο, πίστεψε στην πρώτη, ιστορική νίκη επί της Ατλέτικο ως φιλοξενούμενη, αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, παρά τις πολλές απουσίες, έδειξε χαρακτήρα, γύρισε το ματς σε 3-2 και ανέβηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της La Liga, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο σε σχέση με τις προπορευόμενες Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Τζιρόνα.

Την σόκαρε η Κάντιθ...

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ροχιμπλάνκος άγγιξαν το γκολ μόλις στο τρίτο λεπτό, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Χερεμίας Λεδέσμα ύστερα από σουτ με τη μία του Αντουάν Γκριεζμάν μέσα από την περιοχή.

Ο Γάλλος έχασε και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία αμέσως μετά, η Ατλέτικο έδειχνε έτοιμη να… καταπιεί την Κάντιθ η οποία, κόντρα στην ροή του αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί με πλασέ προ κενής εστίας του Λούκας Πιρές, ύστερα από καταπληκτική συρτή σέντρα του Κρις Ράμος (12’), σε μια φάση πάντως όπου είχαν προηγηθεί δύο φάουλ εις βάρος παικτών της Ατλέτικο.

Οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στην περιοχή τους, αλλά παρ’ όλα αυτά άγγιξαν το 0-2 σε σουτ του Φάλι από την… σέντρα (!), αφού είδε τον Γιάν Όμπλακ εκτός θέσης και δεν πέτυχε το γκολ της ζωής του για πολύ λίγο.

Αφού ο Γκριεζμάν άγγιξε και πάλι το γκολ με εκτέλεση φάουλ που έφυγε ελάχιστα άουτ, οι Ανδαλουσιάνοι «χτύπησαν» εκ νέου (27’), με τον Λεδέσμα να εκτελεί ελεύθερο, τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα να μην διώχνει σωστά και τον Ρουτζέ Μαρτί να προλαβαίνει τον Όμπλακ στην έξοδό του και να κάνει το 0-2 πριν από το ημίωρο.

Η σοκαρισμένη Ατλέτικο, παρ’ ότι χωρίς τον τιμωρημένο Άλβαρο Μοράτα και τον τραυματία Μέμφις Ντεπάι, μείωσε πέντε λεπτά αργότερα, με δημιουργό τον Αθπιλικουέτα και σκόρερ (με κεφαλιά) τον Άνχελ Κορέα.

...το γύρισαν οι Αργεντινοί!

Μέχρι την ανάπαυλα και με πιο δραστήριους τους Γκριεζμάν και Ροντρίγκο Ρικέλμε, η ομάδα του Σιμεόνε κυνήγησε την ισοφάριση, η οποία ήρθε εν τέλει 50 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, με έναν ακόμα Αργεντινό.

Ωραία ενέργεια από τα δεξιά, τακουνάκι του Κορέα για τον Μάρκος Γιορέντε, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Λεδέσμα, με τον Ναουέλ Μολίνα στην επαναφορά να ισοφαρίζει σε 2-2 με δυνατό σουτ από πολύ κοντά.

Αφού άγγιξε την ολική ανατροπή με Γκριεζμάν – Κορέα και ενδιάμεσα είδε τον Όμπλακ να αποτρέπει το 2-3 σε κεφαλιά εξ’ επαφής του Πιρές, η Ατλέτικο ολοκλήρωσε το επικό comeback με φανταστική ομαδική προσπάθεια και την συμμετοχή των Αθπιλικουέτα, Γκριεζμάν, Μολίνα και τον Σαμουέλ Λίνο να σερβίρει την μπάλα στον Κορέα, προκειμένου ο Αργεντινός με προβολή να διαμορφώσει το 3-2 (66’), το οποίο ήταν και τελειωτικό, αφού οι σοκαρισμένοι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν με την ισοφάριση και, μάλιστα, ο Γκριεζμάν έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για το γκολ της ηρεμίας.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Αθπιλικουέτα (81’ Χάβι Γκαλάν), Βίτσελ, Ερμόσο – Μολίνα, Γιορέντε (61’ Ντε Πολ), Κόκε (61’ Χιμένες), Σαούλ, Ρικέλμε (61’ Λίνο) – Κορέα, Γκριεζμάν.

Κάντιθ (Σέρχιο Γκονθάλεθ): Λεδέσμα – Θαλδούα (62’ Καρθελέν), Μερέ (70’ Μάξι Γκόμες), Φάλι (35’ λ. τρ. Εμπαγιέ), Ερνάντεθ – Σομπρίνο, Κουαμέ, Αλκαράς (46’ Εσκαλάντε), Λούκας Πιρές – Ρουτζέ Μαρτί (46’ Αλέχο), Κρις Ράμος.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 8 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 21, Μπαρτσελόνα 20, Τζιρόνα 19, Ατλέτικο Μαδρίτης (7) 16, Ρεάλ Σοσιεδάδ 15, Αθλέτικ Μπιλμπάο 14, Μπέτις 12, Ράγιο Βαγιεκάνο 12.

Τριάρα και η Μπέτις στην οκτάδα

Μετά από τρία διαδοχικά ματς χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες – μια ήττα), η Μπέτις είχε ανάγκη από νίκη – ανάσα. Και ευτύχησε να βρει απέναντί της την ντεφορμέ και γεμάτη απουσίας Βαλένθια, της οποίας επικράτησε με 3-0, με αποτέλεσμα να ανέβει στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Ο 18χρονος Ασανέ Ντιαό, ο οποίος εξελίσσεται σε παίκτη – αποκάλυψη, σημείωσε το δεύτερό του γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια (41’) και άνοιξε τον δρόμο της νίκης για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, την οποία «κλείδωσαν» Μαρκ Ρόκα (52’) και Άμπντε (85’), κόντρα στις ανήμπορες να αντιδράσουν Νυχτερίδες.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα