Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-0: Βάφτηκε μπλε η χώρα των Βάσκων!

Ιάσονας Θεριός
real_sociedad_derby_win

bet365

Η ανώτερη Ρεάλ Σοσιεδάδ, χάρη στα γκολ των Λε Νορμάν, Κούμπο και Οϊρθάμπαλ, υπέταξε με τριάρα την άσπονδη συντοπίτισσα Αθλέτικ Μπιλμπάο και ανέβηκε στην 4η θέση της La Liga.

Έστησε πάρτι στο «Ανοέτα» η Ρεάλ Σοσιεδάδ και έδωσε εκκωφαντικό έναυσμα πανηγυρισμών στους φίλους της! Η Λα Ρεάλ πήρε σαν σίφουνας το βάσκικο ντέρμπι, αφού σκόρπισε με 3-0 την Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε, δηλώνοντας την κυριαρχία της στην πόλη. Με αυτό το τρίποντο μάλιστα, έφτασε τις τρεις σερί νίκες στη La Liga και σκαρφάλωσε στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Ο Λε Νορμάν στο 30ο λεπτό του πρώτου, ισορροπημένου γενικά, μέρους με εντυπωσιακό τελείωμα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι τελείωσαν το παιχνίδι στην επανάληψη, αφού λίγο μετά ο Ινιάκι Γουίλιαμς δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει για την Μπιλμπάο από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή.

Στο 48' ο Τακεφούσα Κούμπο με άψογο πλασέ νίκησε τον Σιμόν και έφτασε τα πέντε τέρματα φέτος επιβεβαιώνοντας την... καυτή του κατάσταση και θέτοντας γερές βάσεις νίκης. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις δικές τους στιγμές και στο 66' ο Οϊρθάμπαλ κλείδωσε το τρίποντο. Ο αρχηγός της Σοσιεδάδ πήρε την άψογη κάθετη του Θουμπιμέντι, ντρίμπλαρε τον Σιμόν και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ της σπουδαίας επικράτησης της Λα Ρεάλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα