Οσασούνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Φόρα… ανηφόρα και αγγίζει τετράδα (vid)

Antoine Griezmann

bet365

Μετά τον θρίαμβο επί της Ρεάλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε και από την Παμπλόνα (2-0 την Οσασούνα) και απέχει έναν βαθμό από την τετράδα της La Liga, με αγώνα λιγότερο - Νέο στραβοπάτημα της Θέλτα στο «Μπαλαΐδος» (1-1 με την Αλαβές), γκολ – απάντηση του Λούκας Μπογιέ στην γκολάρα του 18χρονου Ασανέ Ντιαό στο Γρανάδα – Μπέτις 1-1.

Υπάρχουν νίκες και νίκες. Και, μετά τον θρίαμβο επί της Ρεάλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έδωσε παρόμοια εικόνα στο «Σαδάρ». Παρ’ όλα αυτά, οι Ροχιμπλάνκος έφυγαν από την Παμπλόνα με νέα νίκη (2-0 την Οσασούνα) και ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της La Liga και στο -1 από την τετράδα, με ματς λιγότερο από τις ομάδες που προπορεύονται.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, με ωραίο σουτ – ριμπάουντ, άνοιξε νωρίς το σκορ (20’), σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, έχασαν ευκαιρίες και, μάλιστα, σκόραραν με τον Νταβίντ Γκαρθία, ένα γκολ που ακυρώθηκε για φάουλ πάνω στον Άξελ Βίτσελ (75’), με τον προπονητή Χαγκόμπα Αρασάτε να αποβάλλεται για διαμαρτυρία.

Έξι λεπτά αργότερα και ύστερα από αντεπίθεση, ο Ροντρίγκο Ρικέλμε πήρε εξαιρετική πάσα από τον Σαμουέλ Λίνο, «χόρεψε» τον τερματοφύλακα Αϊτόρ Φερνάντεθ και πλάσαρε στην κενή εστία για να πλασάρει στην κενή εστία για το 0-2.

Μεγάλη ένταση σημάδεψε τα τελευταία λεπτά, με Εσεκιέλ Άβιλα και Άλβαρο Μοράτα να αποβάλλονται στο 85ο λεπτό, με τον Ισπανό να δίνει σε διεκδίκηση αγκωνιά στον Ίκερ Μουνιόθ, με τον Αργεντινό να παίρνει… ρεβάνς για τον συμπαίκτη του, πατώντας τον Μοράτα.

Εφιάλτης το «Μπαλαΐδος» για την Θέλτα

Η πολύ καλή εμφάνιση (παρά την ήττα) κόντρα στη Μπαρτσελόνα δεν αποτέλεσε οδηγό για την Θέλτα, η οποία συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια φέτος στο «Μπαλαΐδος», αγνοώντας μέχρι τώρα τη νίκη!

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες με μηδέν ενεργητικό, τουλάχιστον, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ σημείωσε το πρώτο της γκολ και πήρε τον πρώτο της βαθμό, μένοντας στο 1-1 (35’ αυτ. Μαρίν – 73’ Ομοροντιόν) με την Αλαβές, πληρώνοντας και την αποβολή του Λούκα ντε λα Τόρε στο 68ο λεπτό.

Ο Τάσος Δουβίκας, μετά το παρθενικό του γκολ στη La Liga, μπήκε και πάλι ως αλλαγή (στο 63’ αντί του Ιάγο Άσπας), είχε μια καλή ευκαιρία λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το νέο στραβοπάτημα της (κατώτερης σε γενικές γραμμές) ομάδα του Βίγκο, η οποία είναι μόλις στην 17η θέση, έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Μπογιέ γλίτωσε (ξανά) την Γρανάδα

Σε παίκτη – κλειδί εξελίσσεται για την Γρανάδα ο Λούκας Μπογιέ, μετά την μεταγραφή του από την Έλτσε. Ο Αργεντινός άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ, το όνομα του οποίου «έπαιξε» για τον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι, σημείωσε το τρίτο του γκολ σε τέσσερις συμμετοχές, στην εντός έδρας ισοπαλία με την Μπέτις (1-1), στο μικρό ανδαλουσιάνικο ντέρμπι.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές και προηγήθηκε με γκολάρα του 18χρονου Ισπανό-Σενεγαλέζου εξτρέμ Ασανέ Ντιαό (συγκρατήστε το όνομα…) στο ντεμπούτο του (51’), με τον Μπογιέ να απαντάει στο 67’ για ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμίας εκ των δύο ομάδων.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα