Πρωτοστατεί κατά του Ρουμπιάλες ο Ιγκλέσιας: «Δεν παίζω ξανά με την Ισπανία μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα»

borja_iglesias

bet365

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία μετά τις αμφιλεγόμενες πράξεις και δηλώσεις του προέδρου της RFEF, Λουίς Ρουμπιάλες, με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας της Μπέτις να παίρνει θέση επί του θέματος.

Στον απόηχο του «τυφώνα» γύρω από το μη συναινετικό φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένιφερ Ερμόσο ζει η ποδοσφαιρική Ισπανία. Προς έκπληξη πολλών, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί κι έκανε μάλιστα λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Η κριτική που έχει δεχθεί, ειδικά μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι τεράστια και πολλοί παίκτες και παίκτριες έχουν ανοιχτά ταχθεί εναντίον του.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο διεθνής Μπόρχα Ιγκλέσιας της Μπέτις, ο οποίος έκανε το πιο ηχηρό βήμα, ανακοινώνοντας πως μέχρι να αλλάξει η κατάσταση στην RFEF, δεν πρόκειται να παίξει ξανά με την εθνική ομάδα.

«Είμαι λυπημένος και απογοητευμένος. Ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος δεν νιώθω ότι αντιπροσωπεύει τίποτα από όσα συνέβησαν σήμερα. Βρίσκω άσχημο το ότι συνεχίζουν να πιέζουν και να επικεντρώνονται σε μια συνάδελφο.

Το να φορέσω τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας είναι από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχουν συμβεί στην καριέρα μου. Δεν ξέρω αν θα είμαι στις επιλογές ξανά, αλλά αποφάσισα να μην αγωνιστώ στην εθνική ομάδα μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα, μέχρι αυτού του είδους οι πράξεις να μην παραμένουν ατιμώρητες.

Για ένα πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο και αξιοπρεπές ποδόσφαιρο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ιγκλέσιας στο Twitter.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα