Οσασούνα: H UEFA την άφησε εκτός Ευρώπης λόγω εμπλοκής σε στημένα ματς

Οσασούνα: H UEFA την άφησε εκτός Ευρώπης λόγω εμπλοκής σε στημένα ματς

Οσασούνα

bet365

Η επιτροπή εφέσεων της UEFA απέκλεισε την Οσασούνα από τους ομίλους του Conference League λόγω εμπλοκής της σε δυο χειραγωγημένους αγώνες τη σεζόν 2013-14. To «σίριαλ» θα συνεχιστεί στο CAS.

Η Οσασούνα έκανε μια εκπληκτική σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 7η θέση της La Liga και βγήκε στο Conference League της σεζόν 2023-24, όμως θα πληρώσει το «αμαρτωλό» παρελθόν της. Η επιτροπή εφέσεων της UEFA αποφάσισε να αφήσει το κλαμπ της Παμπλόνα εκτός Ευρώπης για εμπλοκή της σε δυο στημένα παιχνίδια της σεζόν 2013-14

Η αρχική απόφαση ήταν της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA και η απόφαση δεν άλλαξε σε δεύτερο βαθμό. Η Οσασούνα θα διεκδικήσει τη δικαίωση της στο CAS κι αν δεν τα καταφέρει τότε θα ευνοηθεί η 8η της La Liga, Αθλέτικ Μπιλμπάο.

«Η Οσασούνα δεν συμμερίζεται καθόλου τα κριτήρια της UEFA ή τη διερεύνηση της υπόθεσης και λυπάται για το λάθος μήνυμα που στέλνει η UEFA στον κόσμο του ποδοσφαίρου τιμωρώντας όσους καταγγέλλουν τη διαφθορά και τη διώκουν στα δικαστήρια. Τέλος, η Οσασούνα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της για να αντισταθεί στην UEFA και να θέσει τέλος σε αυτό που θεωρεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων της», αναφέρει η ανακοίνωση της Οσασούνα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα