Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 3-0: Νίκη στο ρελαντί στο ματς των «αντίο» (vid)

Ansu Fati

bet365

Την βραδιά που αποχαιρέτησε το (παλιό) «Καμπ Νόου», τον Σέρχιο Μπουσκέτς και τον Τζόρντι Άλμπα, η Μπαρτσελόνα νίκησε στο ρελαντί την Μαγιόρκα (3-0) με δύο γκολ του (επίσης φευγάτου;) Ανσού Φατί – Στο Champions League επιστρέφει η Ρεάλ Σοσιεδάδ μετά από εννέα χρόνια, υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Εσπανιόλ.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, αφού ήταν το τελευταίο ματς των Σέρχιο Μπουσκέτς και Τζόρντι Άλμπα στο «αντίο» και του (παλιού) «Καμπ Νόου», η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ήττες, επικρατώντας στο ρελαντί της Μαγιόρκα με 3-0.

Ο Ανσού Φατί, ο οποίος θεωρείται το φαβορί προς πώληση για να πάρει οικονομική ανάσα ο σύλλογος, σημείωσε δύο γκολ μέσα σε 24 λεπτά (1’, 24’), με το πρώτο (στα 48 δευτερόλεπτα) να είναι το πιο γρήγορο εντός έδρας της Μπάρτσα στη La Liga από τις 11 Απριίου του 2009, όταν ο Αντρές Ινιέστα είχε σκοράρει στα 45 δευτερόλεπτα εις βάρος της Ρεκρεατίβο Ουέλβα.

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας εξασφαλίσει άνετα την παραμονή τους, έμειναν με δέκα μόλις στο 14’ λόγω αποβολής του Αμάτ Ντιαγιέ για δολοφονικό τάκλιν στον Αλεχάντρο Μπάλντε, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη συνδέσμου στο δεξί αστράγαλο, θα μείνει επτά εβδομάδες εκτός δράσης και θα χάσει το Φάιναλ Φορ της Nations League.

Ο Γκάβι, με καταπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή (70’), έδωσε διαστάσεις στη νίκη των Μπλαουγκράνα, με τον κόσμο να αποθεώνει τους δακρυσμένους Άλμπα και Μπουσκέτς για την προσφορά τους.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μπάλντε (17’ λ. τρ. Σέρτζι Ρομπέρτο), Κουντέ, Κρίστενσεν, Τζόρντι Άλμπα (81’ Μάρκος Αλόνσο) – Γκάβι, Μπουσκέτς (85’ Έρικ Γκαρθία), Ντε Γιονγκ – Ντεμπελέ (84’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Φατί (79’ Ραφίνια).

Μαγιόρκα (Χαβιέρ Αγκίρε): Γκρέιφ – Μαφέο, Γκαγιά (46’ Γκρενιέ), Κοπέτε, Βάλιεντ, Τζάουμε Κόστα (87’ Κιντανίγια) – Ντάνι Ροντρίγκεθ (72’ Άνχελ Ροντρίγκεθ), Μπαμπά, Μορλάνες – Ντιαγιέ, Μουρίκι (79’ Αμπντόν).

Η Σοσιεδάδ στο Champions League, εννέα χρόνια μετά

Η Ατλέτικο Μαδρίτης παρέμεινε στο «κόλπο» της (τιμητικής) δεύτερης θέσης, αφού επικράτησε με πειστικό τρόπο της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Μετροπολιτάνο» (2-1), με γκολ των Αντουάν Γκριεζμάν (37’) και Ναουέλ Μολίνα (73’).

Γλυκιά ήττα για τους Βάσκους, οι οποίοι μείωσαν στο φινάλε με τον Αλεξάντερ Σόρλοτ (88'), αφού εξασφάλισαν και μαθηματικά την τέταρτη θέση (πίσω από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο), η οποία τους επιτρέπει να επιτρέψουν στο Champions League μετά από εννέα χρόνια.

Οριστικά πέμπτη η Βιγιαρεάλ

Η Σοσιεδάδ καπάρωσε την τέταρτη θέση γιατί η Βιγιαρεάλ, η μοναδική ομάδα που την απειλούσε, ηττήθηκε στην Μαδρίτη με 2-1 από την Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία παραμένει στο «κόλπο» της έβδομης θέσης που οδηγεί στο Europa Conference League.

Ραούλ Ντε Τομάς (56’) και Ίσι Παλαθόν (63’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (φευγάτου) Άντονι Ιραόλα, με τον Τζιοβάνι Λο Σέλσο να μειώνει απλά για το Κίτρινο Υποβρύχιο (83’).

Νίκη γοήτρου της Μπέτις

Στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, η Μπέτις διεκδικούσε την έξοδο στο Champions League. Εντέλει, η ομάδα της Ανδαλουσίας θα… βολευτεί με την έκτη θέση που της δίνει το εισιτήριο για το Europa League.

Σε έναν αγώνα με μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού η Τζιρόνα κυνηγουσε (μαθηματικά έστω) την έβδομη θέση, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πήρε τη νίκη γοήτρου με ανατροπή με 2-1 (36’ Γκουτιέρεθ – 47’, 77’ Μπόρχα Ιγκλέσιας).

Υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ, κοντά στη σωτηρία η Βαλένθια

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο τελικός παραμονής μεταξύ Βαλένθια και Εσπανιόλ (2-2), όμως ο χαμένος της υπόθεσης ήταν ξεκάθαρος! Το γκολ ισοφάρισης που δέχθηκε από τον Σαμουέλ Λίνο στο 90+3΄άλλωστε σήμανε τον υποβιβασμό της Εσπανιόλ στη δεύτερη κατηγορία, η οποία δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη La Liga. Παρά την ανατροπή των Καταλανών μετά το γκολ του Ντιέγκο Λόπεθ με δράστες τους Θέσαρ Μόντες (40') και Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ (50'), οι Νυχτερίδες έσωσαν την παρτίδα στο φινάλε και βρέθηκαν μια ανάσα μακριά από την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.

Σε παρόμοια μοίρα και η Κάντιθ, η οποία επικράτησε 1-0 της Θέλτα και εξασφάλισε την παραμονή. Το γκολ του Σομπρίνο στο 53΄χάρισε το σωτήριο τρίποντο για τους γηπεδούχους απέναντι στην ομάδα του Βίγκο, η οποία παίζει τα ρέστα στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη... Μπαρτσελόνα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Τα αποτελέσματα στη 37η αγωνιστική της La Liga

Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
Αλμερία - Βαγιαδολίδ 0-0
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Έλτσε 0-1
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1
Βαλένθια Εσπανιόλ 2-2
Κάντιθ - Θέλτα 1-0
Μπαρτσελόνα - Μαγιόρκα 3-0
Ράγιο Βαγιεκάνο - Βιγιαρεάλ 2-1
Τζιρόνα - Μπέτις 1-2
Χετάφε - Οσασούνα 2-1

Η βαθμολογία στη La Liga

Βαθμολογία


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα