Πρόταση Ινφαντίνο για τα ματς μετά από ρατσιστικές επιθέσεις: «Διακοπή αγώνα και νίκη στα χαρτιά για τον αντίπαλο»

Πρόταση Ινφαντίνο για τα ματς μετά από ρατσιστικές επιθέσεις: «Διακοπή αγώνα και νίκη στα χαρτιά για τον αντίπαλο»

gianni_infantino

bet365

Στον απόηχο της ρατσιστικής επίθεσης των οπαδών της Βαλένθια προς τον Βινίσιους, ο Τζιάνι Ινφαντίνο κάλεσε όλες τις Λίγκες να υιοθετήσουν τον αντίστοιχο τριμερή νόμο της FIFA που προβλέπει διακοπή αγώνα και νίκη στα χαρτιά για την αντίπαλη ομάδα.

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία μετά τη νέα ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Βινίσιους από οπαδούς της Βαλένθια, με αρκετές διεθνείς φιγούρες του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο να παίρνουν θέση στο ζήτημα στηρίζοντας τον Βραζιλιάνο εξτρέμ.

Εκτός από τους συμπατριώτες του, τον Ρονάλντο και τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα, ο Βίνι Τζούνιορ έλαβε και τη στήριξη του Τζιάνι Ινφαντίνο ο οποίος με ανάρτησή του στο Instagram εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και παρότρυνε τις ευρωπαϊκές Λίγκες να υιοθετήσουν τον κανονισμό της FIFA που σε αντίστοιχες περιπτώσεις προβλέπει τη διακοπή του αγώνα και τη νίκη του αντιπάλου στα χαρτιά!

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός επικεφαλής της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ανέλυσε τον τριμερή νόμο, σύμφωνα με τον οποίο αν υπάρξει ρατσιστική επίθεση σε παίκτη ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να διακόψει το παιχνίδι και ακολούθως οι ποδοσφαιρτιστές να πάνε στα αποδυτήρια. Το τρίτο σκέλος προϋποθέτει ότι οι παίκτες επιστρέφουν μετά από λίγη ώρα για τη συνέχεια του ματς κι αν το σκηνικό επαναληφθεί, τότε το ματς διακόπτεται οριστικά και κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας.

«Πλήρης στήριξη στον Βινίσιους. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία και η FIFA στέκεται δίπλα σε όσους βρέθηκαν σε μια τέτοια κατάσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Βαλένθια και της Ρεάλ.

Γι' αυτό υπάρχει στις διοργανώσεις της FIFA η διαδικασία των τριών βημάτων και προτείνεται σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου. Πρώτον, διακόπτεις τον αγώνα, το ανακοινώνεις.

Δεύτερον, οι παίκτες φεύγουν από το γήπεδο και ο εκφωνητής ανακοινώνει ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, ο αγώνας θα διακοπεί. Ο αγώνας ξαναρχίζει, και μετά, τρίτον αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, διακόπτεται οριστικά και οι τρεις βαθμοί πηγαίνουν στον αντίπαλο. Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες και σε όλα τα πρωταθλήματα.

Σαφώς, αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει στην πραγματικότητα, αλλά πρέπει να το κάνουμε και πρέπει να το στηρίξουμε μέσω της εκπαίδευσης».

Η θέση του Ινφαντίνο για Βινίσιους

 

LA LIGA Τελευταία Νέα