«Βέλη» του Αντσελότι προς τη La Liga: «Αυτό το πρωτάθλημα έχει τεράστιο πρόβλημα με τον ρατσισμό, κάτι πάει πολύ λάθος»

ancelotti_la_liga_valencia

bet365

Θέμα συζήτησης είναι στην Ισπανία οι φραστικές ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε ο Βινίσιους από τους φίλους της Βαλένθια, με τον Κάρλο Αντσελότι να στρέφεται κατά της La Liga και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτά τα περιστατικά.

Η Βαλένθια νίκησε 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο όλα τα βλέμματα στράφηκαν στα όσα συνέβησαν στο «Μεστάγια» με τον Βινίσιους.

Ο Βραζιλιάνος - για ακόμα μια φορά - έγινε αποδέκτης ασταμάτητων φραστικών ρατσιστικών επιθέσεων, τη στιγμή που ένα ολόκληρο γήπεδο τον αποκαλούσε «μαϊμού», με αποτέλεσμα να εκραγεί και να αποβληθεί μετά από διαπληκτισμό μεταξύ των παικτών.

Μετά το ματς, ο προπονητής των Μερένγκες, Κάρλο Αντσελότι, δεν είχε την παραμικρή διάθεση να μιλήσει για ποδόσφαιρο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς τη La Liga, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται αυτή την κατάσταση.

«Έχουμε εκφράσει πολλάκις τα παράπονά μας για όσα συμβαίνουν αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Η όλη κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που ένας προπονητής σκέφτεται να κάνει τον παίκτη του αλλαγή, ενώ θα έπρεπε το ματς να έχει σταματήσει. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι προφανές πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον ρατσισμό, κάτι πάει πολύ λάθος. Όταν όλο το γήπεδο φωνάζει σε έναν παίκτη πως είναι μαϊμού το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει », ανέφερε αρχικά ο Ιταλός κόουτς, ενώ στη συνέχεια, εκφράζοντας τον θυμό του δήλωσε πως: «Στα θέματα που αφορούν τον ρατσισμό δεν υπάρχουν "εάν" και "αλλά"».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα