Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 2-4: Πρωταθλήτρια ξανά μετά από τέσσερα χρόνια! (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με άνεση την συμπολίτισσα Εσπανιόλ στην έδρα της (4-2) με γκολ των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (2), Αλεχάντρο Μπάλντε και Ζιλ Κουντέ και κατέκτησε και μαθηματικά το 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πρώτο από το 2019, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga.

Το 32ο και τελευταίο ντέρμπι της Βαρκελώνης στην μυθική καριέρα του Σέρχιο Μπουσκέτς συνδυάστηκε με τη νίκη που χρειάζονταν η Μπαρτσελόνα για να κατακτήσει και μαθηματικά το 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πρώτο μετά από τέσσερα χρόνια.

Η Μπάρτσα νίκησε με άνεση την (προτελευταία και απεγνωσμένη) συμπολίτισσα Εσπανιόλ μέσα στην έδρα της (4-2) και, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga, κάθισε και πάλι στον θρόνο, για πρώτη φορά χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στις τάξεις μετά από το πρωτάθλημα του 1999.

Ο πρώην Μπλαουγκράνα Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ εξέτισε την τιμωρία του και επέστρεψε στην ενδεκάδα των γηπεδούχων, όντας παρτενέρ του Χοσέλου στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Λουίς Γκαρθία.

Χωρίς προβλήματα απουσιών ο Τσάβι, ο οποίος παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, σε αναζήτηση της νίκης – τίτλου μια ώρα αρχύτερα, αφού επέστρεψε από τραυματισμό και ο Σέρτζι Ρομπέρτο.

Πάρτι της Μπάρτσα, 0-3 στο 40’!

Με εκατέρωθεν… ξύλο ξεκίνησε το ντέρμπι, αλλά με την Μπάρτσα να έχει την κατοχή της μπάλας και να είναι πολύ πιο δημιουργική και ανώτερη από την αντίπαλό της, η οποία βρέθηκε να χάνει με 2-0 προτού συμπληρωθεί καλά καλά το πρώτο εικοσάλεπτο.

Αφού άγγιξαν το γκολ με σουτ άουτ του Πέδρι από ιδανική θέση, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 11’, όταν ο Αλεχάντρο Μπάλντε κινήθηκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με πλασέ στη κίνηση, νίκησε τον Φερνάντο Πατσέκο και έφτασε τα είκοσι γκολ, τρία περισσότερα από τον Καρίμ Μπενζεμά στην μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Το τέρμα του Πολωνού (είχε και συνέχεια…) έλυσε ακόμα περισσότερο τα πόδια της ομάδας του Τσάβι, η οποία συνέχισε να επιτίθεται, με τον (εξαιρετικό φέτος) Μπάλντε να ολοκληρώνει από κοντά στο δεύτερο δοκάρι ωραία κίνηση και σέντρα του Πέδρι, αφιερώνοντας το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας στον Ανσού Φατί, ο οποίος καθόταν στον πάγκο.

Λεβαντόφσκι και Ραφίνια έχασαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με την… άφαντη στο πρώτο ημίωρο Εσπανιόλ να απαντάει με μια κεφαλιά του Νίκο Μελαμέντ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Το ματς έδειχνε να έχει κριθεί πριν από το ημίωρο, αλλά οι πολύ ανώτεροι φιλοξενούμενοι φρόντισα να το επιβεβαιώσουν προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας και τρίτο γκολ.

Κλέψιμο του Μπουσκέτς και πάσα – κλειδί με τη μια (πόσο θα λείψει στους Μπλαουγκράνα…) στον Ραφίνια, ο οποίος γύρισε την μπάλα στην περιοχή στον Λεβαντόφσκι, προκειμένου αυτός να πλασάρει στην κενή εστία για το 0-3 (40’).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Εσπανιόλ άγγιξε το γκολ της… τιμής, με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του πρώην συμπαίκτη του, Μπρέιθγουεϊτ, επιβεβαιώνοντας ότι το μεγάλο όπλο της φετινής πρωταθλήτριας ήταν, πρωτίστως, η απροσπέλαστη άμυνά της.

Η Εσπανιόλ… νίκησε με 2-1

Με φιλάθλους να αποχωρούν από το γήπεδο στην ανάπαυλα, άλλους να κλαίνε στις εξέδρες και άλλους να ζητούν την παραίτηση διοίκησης και προπονητή, ο Λουίς Γκαρθία έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας Χάβι Πουάδο και Φερνάντο Καλέρο, αναζητώντας μεγαλύτερη ισορροπία για να περιορίσει την έκταση της ήττας.

Όπως και ο Μπάλντε, έτσι και ο Ζιλ Κουντέ σημείωσε το πρώτο του γκολ ως Μπλαουγκράνα (μετά από δύο… αυτογκόλ!), σκοράροντας με κοντινή κεφαλιά ύστερα από καταπληκτική σέντρα ενός απολαυστικού σε όλο το ματς Φρένκι Ντε Γιονγκ (53’).

Ο Τσάβι, στο πρώτο του πρωτάθλημα ως προπονητής στη Μπάρτσα και ένατο συνολικά (είχε οκτώ ως παίκτης), έβαλε Τζόρντι Άλμπα και Ουσμάν Ντεμπελέ για να φρεσκάρει την ήδη φρέσκια ομάδα του, η οποία πάντως είχε αρχίσει ήδη να σκέφτεται το parade που θα κάνει το απόγευμα της Δευτέρας (15/05) στους δρόμους της Βαρκελώνης για να γιορτάσει τον τίτλο, μαζί με την γυναικεία ομάδα του συλλόγου, επίσης πρωταθλήτρια (σε δύο διαφορετικά, ανοιχτά πούλμαν).

Ο Τερ Στέγκεν, ο οποίος με την σειρά του θα κατακτήσει το βραβείο «Θαμόρα» ως ο τερματοφύλακας με το μικρότερο παθητικό τερμάτων, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-4 του Πουάδο με πολύ ωραίο πλασέ (73’) για μια Εσπανιόλ που θα χρειαστεί να… φτύσει αίμα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Οι γηπεδούχοι, για το ονόρε, συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ και το σημείωσαν στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Χοσέλου από κοντά για το τελικό 2-4.

Εσπανιόλ (Λουίς Γκαρθία): Πατσέκο – Όσκαρ Χιλ, Μόντες, Σέρτζι Γκόμεθ (46’ Πουάδο), Καμπρέρα, Ολιβάν (84’ Κολεόσο) – Μελαμέντ (87’ Έδου Εξπόσιτο), Νταρντέρ, Ντένις Σουάρεθ (46’ Καλέρο) – Χοσέλου, Μπρέιθγουεϊτ (55’ Πεδρόσα).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο (63’ Τζόρντι Άλμπα), Κρίστενσεν (74’ λ. τρ. Μάρκος Αλόνσο), Μπάλντε – Μπουσκέτς, Πέδρι (90’ Κεσιέ), Ντε Γιονγκ – Ραφίνια (62’ Ντεμπελέ), Λεβαντόφσκι, Γκάβι (74’ Φατί).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 34 αγώνες): Μπαρτσελόνα 85 (πρωταθλήτρια), Ρεάλ Μαδρίτης 71, Ατλέτικο Μαδρίτης 69, Ρεάλ Σοσιεδάδ 62, Βιγιαρεάλ 57, Μπέτις (33) 52, Τζιρόνα 48, Αθλέτικ Μπιλμπάο 47, Οσασούνα 47.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα