Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Νέα απώλεια της Βασίλισσας, στο -9 από τη Μπαρτσελόνα! (vid)

Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Νέα απώλεια της Βασίλισσας, στο -9 από τη Μπαρτσελόνα! (vid)

bet365

Αναποτελεσματική και πάλι στην τελική προσπάθεια, η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 0-0 με την Μπέτις στο Σεβίλλη και έμεινε εννέα βαθμούς πίσω από τη Μπαρτσελόνα, στη μάχη τίτλου στη La Liga – Ακυρώθηκε γκολ του Καρίμ Μπενζεμά μέσω του VAR.

Χωρίς γκολ… δεν πας πουθενά! Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε χωρίς γκολ, ήταν απελπιστικά αναποτελεσματική στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», έμεινε στο 0-0 με την μαχητική Μπέτις και πλέον απέχει εννέα βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, στην όλο και πιο ξεκάθαρη μάχη τίτλου στην La Liga.

Χωρίς τους δύο ποιοτικότερους δημιουργούς του, Ναμπίλ Φεκίρ (νοκ άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν) και Σέρχιο Κανάλες, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ξεκίνησε τον Ρόδρι πίσω από τον Μπόρχα Ιγκλέσιας, με τον Γκίντο Ροντρίγκες να επιστρέφει στην ενδεκάδα.

Εκτός λόγω τιμωρίας ο Λούκα Μόντριτς, με τον Κάρλο Αντσελότι να αλλάζει τους δύο ακραίους μπακ σε σχέση με το «Clasico» του Κυπέλλου (Λούκας Βάθκεθ αντί Ντάνι Καρβαχάλ και Εντουάρντο Καμανινγκά αντί Νάτσο) και να βάζει τον Ροντρίγκο πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά σε διάταξη 4-2-3-1.

«Στοπ» του VAR στον Μπενζεμά

Υψηλό σε ένταση και ρυθμό το πρώτο ημίχρονο, με την Μπέτις να έχει την πρώτη ευκαιρία με δυνατό σουτ του Αγιόθε Πέρεθ που υποχρέωσε τον Τιμπό Κουρτουά σε μια δύσκολη απόκρουση.

Η Ρεάλ απάντησε με γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε. Εκτέλεση φάουλ του Καρίμ Μπενζεμά, η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Αντόνιο Ρούντιγκερ που ήταν στο τείχος και παίρνει ύψος, καταλήγοντας στο… παραθυράκι της εστίας του Κλαούντιο Μπράβο. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και ορθά δεν μέτρησε το γκολ του Γάλλου (12’).

Οι φιλοξενούμενοι, παρά την απογοήτευση για το ακυρωθέν γκολ, πήραν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να φτάσουν με αξιώσεις κοντά στην αντίπαλη εστία, με εξαίρεση δύο φάσεις με Φεδερίκο Βαλβέρδε και Βινίσιους, τα σουτ των οποίων όμως έφυγαν άουτ.

Η Μπέτις, η οποία είχε μόλις 38,7% κατοχής της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, έψαξε πρωτίστως τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει, χωρίς όμως να δημιουργήσει άλλη φάση παρόμοια με αυτή του Αγιόθε στα πρώτα λεπτά.

Δεν βλέπει δίχτυα με τίποτα

Ακόμα πιο συναρπαστικό και ελκυστικό το δεύτερο μέρος, με την μπάλα πάνω – κάτω και ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Κουρτουά να αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Μπόρχα Ιγκλέσιας και τον Μπράβο να κάνει το ίδιο σε σουτ του Μπενζεμά, με τον Βαλβέρδε να προβληματίζει τον Χιλιανό επιθετικό, όπως και ο Ροντρίγκο, ο οποίος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Αντσελότι άλλαξε τα δύο άκρα της άμυνας και έβαλε τον πιο δημιουργικό Ντάνι Θεμπάγιος αντί του Ορελιέν Τσουαμενί στα χαφ, με τον Πελεγκρίνι να απαντάει με την είσοδο των πιο φρέσκων Λουίς Ενρίκε και Γουίλιαν Ζοσέ.

Η Μπέτις, όμως, έδειχνε με το πέρασμα των λεπτών να κουράζεται και να χάνει κατά κράτος την μάχη του κέντρου, με τη Ρεάλ να παίρνει τα ηνία και να χάνει ευκαιρίες με Ντάνι Θεμπάγιος, Βινίσιους και Νάτσο, με τις δύο τελευταίες προσπάθειες να σταματούν πάνω στον Μπράβο.

Ο Πελεγκρίνι έψαξε να ισορροπήσει την κατάσταση στα χαφ με την είσοδο του Αντρές Γκουαρδάδο αντί του Γουίλιαμ Καρβάλιο, ενώ στα τελευταία λεπτά μπήκαν Χοακίν και Άμπνερ Βινίσιους από την μια και ο 18χρονος Άλβαρο Ροντρίγκες από την άλλη.

Οι αλλαγές έπιασαν τόπο, αφού η Μπέτις ήταν πιο ανταγωνιστική, δημιουργώντας μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες με Γουίλιαν Ζοσέ και Λουίς Ενρίκε, με την Ρεάλ να προσπαθεί απεγνωσμένα να σημειώσει το γκολ της νίκης, να χάνει μια ακόμα ευκαιρία με τον Μπενζεμά αλλά, και πάλι, χωρίς αποτέλεσμα.

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο – Σαμπαλί, Πετσέλα, Λουίς Φελίπε, Μιράντα (87’ Άμπνερ Βινίσιους) – Γκίντο Ροντρίγκες, Γουίλιαμ Καρβάλιο (80’ Γκουαρδάδο) – Ρουιμπάλ (87’ Χοακίν), Ρόδρι, Αγιόθε Πέρεθ (71’ Λουίς Ενρίκε) – Μπόρχα Ιγκλέσιας (71’ Γουίλιαν Ζοσέ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (59’ Ντάνι Καρβαχάλ), Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Καμαβινγκά (63’ Νάτσο) – Τσουαμενί (63’ Ντάνι Θεμπάγιος), Κρόος (87’ Άλβαρο Ροντρίγκες) – Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ - Μπενζεμά.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 24 αγώνες): Μπαρτσελόνα 62, Ρεάλ Μαδρίτης 53, Ατλέτικο Μαδρίτης 45, Ρεάλ Σοσιεδάδ 44, Μπέτις 41, Βιγιαρεάλ 37, Ράγιο Βαγιεκάνο 35, Αθλέτικ Μπιλμπάο 33.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα