Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 1-0: Νίκη – θρίλερ και στο +10 από τη Ρεάλ (vid)

bet365

Παρά το γρήγορο γκολ του Ραφίνια, η Μπαρτσελόνα τα… χρειάστηκε για να λυγίσει τη Βαλένθια στο «Καμπ Νόου» (1-0) και να βρεθεί στο +10 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με ματς περισσότερο – Έχασε πέναλτι ο Φεράν Τόρες, με δέκα οι γηπεδούχοι από το 59’ λόγω αποβολής του Ρόναλντ Αραούχο.

Λένε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και μπορεί η Μπαρτσελόνα να μην θέλγει με την απόδοσή της, αλλά είναι σταθερά πρώτη στη La Liga και, με το φτωχό πλην πολύτιμο 1-0 επί της Βαλένθια, ανέβασε στους δέκα βαθμούς την διαφορά της από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, έστω και με ματς περισσότερο, στη μάχη τίτλου της La Liga.

Ο τιμωρημένος Γκάβι προστέθηκε στις απουσίες των τραυματιών Πέδρι, Ουσμάν Ντεμπελέ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τον Τσάβι (επίσης απών λόγω τιμωρίας, αυτός από τον πάγκο) να ξεκινάει την ιδανική αμυντική του τετράδα (Ζιλ Κουντέ, Ρόναλντ Αραούχο, Αντρέας Κρίστενσεν και Αλεχάντρο Μπάλντε), τον Σέρτζι Ρομπέρτο στα χαφ και τον Ανσού Φατί στην τριάδα της επίθεσης.

Χωρίς τρία βασικότατα στελέχη όπως ο κεντρικός αμυντικός Γκαμπριέλ Παουλίστα, ο αριστερός μπακ και αρχηγός Χοσέ Λουίς Γκαγιά και ο επιθετικός Έντινσον Καβάνι, ο Ρουμπέν Μπαράχα επέλεξε τον άλλοτε Μπλαουγκράνα Ιλάις Μορίμπα για την μεσαία γραμμή και τον Ούγκο Ντούρο για την κορυφή της επιθετικής γραμμής.

«Μαγεία» Μπουσκέτς, 1-0 ο Ραφίνια

Πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις από τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά, με τον χαμηλό ρυθμό να ευνοεί μια Βαλένθια που παρατάχθηκε με διάταξη 4-5-1, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έψαχνε την εστία του μαυροντυμένου (προς τιμήν του εορτάζοντα τα 80ά του γενέθλια, θρυλικού τερματοφύλακα Χοσέ Άνχελ Ιρίμπαρ) Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Η Μπάρτσα έψαχνε ένα γρήγορο γκολ για να ανοίξει το παιχνίδι και ο ρυθμός, με τον Ραφίνια να… ξεκλειδώνει την άμυνα των Νυχτερίδων με κεφαλιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Σέρχιο Μπουσκέτς (16’).

Το γκολ του Βραζιλιάνου, το όγδοο στη σεζόν και πέμπτο στο πρωτάθλημα, έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι πλησίασαν σε δεύτερο τέρμα με Ραφίνια, Ανσού Φατί και Φεράν Τόρες, με την Βαλένθια να μην αλλάζει ιδιαιτέρως την αμυντική προσέγγιση της αναμέτρησης.

Μέχρι, τουλάχιστον, τη μισή ώρα παιχνιδιού, αφού στη συνέχεια έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, πρώτα σε καρφωτή κεφαλιά του Τιερί Κορέια που έφυγε ελάχιστα άουτ, λίγο αργότερα με τον Σαμουέλ Λίνο να σουτάρει άουτ από ιδανική θέση, ύστερα από λάθος του Τερ Στέγκεν, αλλά και με προσπάθεια του Μορίμπα που επίσης έφυγε άουτ.

Χαμένο πέναλτι του Φεράν Τόρες...

Στην ανάπαυλα και στο πλαίσιο του ροτέισον, ο Τσάβι άφησε έξω τον Φρένκι Ντε Γιονγκ και έβαλε στην θέση του τον Φρανκ Κεσιέ, αλλάζοντας θέσεις τους Φεράν Τόρες και Ανσού Φατί, με τον δεύτερο να μετατίθεται στο κέντρο της επίθεσης.

Ο πρώτος, όμως, ήταν αυτός που έχασε μοναδική ευκαιρία για το… καθησυχαστικό 2-0, όταν έστειλε στο δοκάρι ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ζιλ Κουντέ, όταν η μπάλα μετά από δική του προσπάθεια σταμάτησε στο χέρι του Ούγκο Γκιγιαμόν (55’).

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Φατί επίσης άγγιξε το δεύτερο γκολ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και την Βαλένθια να απαντάει με ευκαιρία του Ούγκο Ντούρο και το ματς εντελώς ανοιχτό για οποιαδήποτε πιθανή εξέλιξη.

...και κόκκινη στον Αραούχο

Και, σαν να μην έφτανε το χαμένο πέναλτι του Φεράν Τόρες και την ευκαιρία του Φατί, η Μπάρτσα έμεινε με δέκα παίκτες, χάνοντας μάλιστα τον καλύτερό της αμυντικό, όταν μετά από λάθος γύρισμα του Κουντέ, σταμάτησε αντικανονικά τον Ούγκο Ντούρο, βλέποντας ορθά την απευθείας κόκκινη κάρτα (59’).

Ο Τσάβι έβαλε τον Μάρκος Αλόνσο αντί του Φατί για να «ισορροπήσει» την άμυνά του, με τους γηπεδούχους να παίζουν για ένα ημίωρο με διάταξη 4-3-2 (που άλλαζε σε 4-4-1 σε φάση άμυνας) και τον Μπαράχα να ρίχνει δύο επιθετικούς (Σάμου Καστιγιέχο και Φραν Πέρεθ), ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Παρά την αριθμητική τους ανωτερότητα, οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν πειστικά την καταλανική εστία, με τον προπονητή να ρίχνει στην τελική ευθεία τους Γιούνους Μούσα και Τζάστιν Κλάιφερτ.

Ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος μεσοβδόμαδα ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2024, έδωσε την θέση του στον Έρικ Γκαρθία, με τον Μάρκος Αλόνσο να μεταφέρεται στα αριστερά και τον Αλεχάντρο Μπάλντε να προωθείται στην μεσαία γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται δικαίως για πιθανό πέναλτι σε επαφή του Κεσιέ με τον Φραν Πέρεθ μέσα στην περιοχή, έκλεισαν την Μπάρτσα στα τελευταία λεπτά, έχασαν μια καλή ευκαιρία στο φινάλε με σουτ του Τζάστιν Κλάιφερτ που μπλόκαρε ο Τερ Στέγκεν.

Η Μπάρτσα ζορίζεται να βγάλει σε πέρας τα περισσότερα παιχνίδια της, έφτασε αισίως τις οκτώ νίκες με σκορ 1-0 στο πρωτάθλημα, αλλά βλέπει όλο και πιο κοντά τον μεγάλο φετινό της στόχο...

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπάλντε – Σέρτζι Ρομπέρτο (81’ Έρικ Γκαρθία), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (46’ Κεσιέ) – Ραφίνια (87’ Αλαρκόν), Φεράν Τόρες, Φατί (60’ Μάρκος Αλόνσο).

Βαλένθια (Ρουμπέν Μπαράχα): Μαμαρντασβίλι – Φουλκιέ, Κομέρ (55’ λ. τρ. Ντιακαμπί), Οζκατσάρ, Χεσούς Βάθκεθ – Τιερί Κορέια (62’ Σάμου Καστιγιέχο), Μορίμπα (62’ Φραν Πέρεθ), Γκιγιαμόν, Αντρέ Αλμέιδα (78’ Μούσα), Σαμουέλ Λίνο (78’ Κλάιφερτ) - Ούγκο Ντούρο.

Απόδραση από την επικίνδυνη ζώνη για τη Βαγιαδολίδ

Την πρώτη της νίκη μετά από ακριβώς ένα μήνα πανηγύρισε η Βαγιαδολίδ, η οποία επικράτησε 2-1 της Εσπανιόλ και αποσπάστηκε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Σάντσες στο 25΄, με τον Αγουάδο να γράφει το 2-0 στο 62΄. Το μόνο που κατάφεραν οι Καταλανοί ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με γκολ του Μπρέιθγουεϊτ (87΄).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα