Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: «Απόδραση» από τη Παμπλόνα και στο -5 από τη Μπαρτσελόνα (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

bet365

Με γκολ των Φεδερίκο Βαλβέρδε και Μάρκο Ασένσιο στο τελευταίο 15λεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε με «διπλό» από την έδρα της Οσασούνα (2-0) και μείωσε στους πέντε βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, με ματς περισσότερο.

Το «Σαδάρ» είναι ένα από τα πιο δύσκολα γήπεδα της ισπανικής La Liga, κάτι που διαπίστωσε και η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία, με υπομονή και επιμονή, νίκησε εντέλει την Οσασούνα (2-0) και μείωσε στους πέντε βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία απόψε υποδέχεται την Κάντιθ (19/02, 22:00).

Χωρίς τον πολύτιμο αμυντικό Χουάν Κρουθ και τον πρώτο του σκόρερ «Τσίμι» Άβιλα, αμφότεροι εκτός λόγω τιμωρίας, ο Χαγκόμπα Αρασάτε είχε και πάλι στη διάθεση του τον (δανεικό από τη Μπαρτσελόνα) εξτρέμ Άμπντε.

Πολλές για άλλη μια φορά οι απουσίες για τον Κάρλο Αντσελότι, αφού στους τραυματίες Φερλάν Μεντί – Τόνι Κρόος και τον Καρίμ Μπενζεμά που έμεινε εκτός προληπτικά ενόψει της Λίβερπουλ την Τρίτη (21/02, 22:00) στο Champions League, προστέθηκε τελευταία στιγμή λόγω γρίπης ο Ορελιέν Τσουαμενί.

Αλλαγές στην οπισθοφυλακή από τον Καρλέτο (ξεκίνησε, ουσιαστικά, με τέσσερα στόπερ), ο οποίος έβαλε εκ νέου ως αμυντικό χαφ τον Εντουάρντο Καμαβινγκά και στην κορυφή της επίθεσης τον Ροντρίγκο μετά την επιστροφή του Βινίσιους Ζούνιορ από τιμωρία αφού, άλλωστε, δεν έχει και άλλες εναλλακτικές.

Λίγη μπάλα, λίγες ευκαιρίες

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο και με ελάχιστες ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Βινίσιους Ζούνιορ πάντως να αγγίζει το 0-1 στο δέκατο λεπτό, όταν δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Σέρχιο Ερέρα.

Η Οσασούνα απάντησε με μια εξίσου σημαντική ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Άμπντε, ο Άντε Μπούντιμιρ μπέρδεψε με την κίνησή του τον συμπαίκτη του Λούκας Τορό, ο οποίος ήταν έτοιμος να «εκτελέσει» τον Τιμπό Κουρτουά.

Ο Κροάτης επιθετικός, ύστερα από λάθος του Νάτσο, είχε σουτ που έφυγε λίγο άουτ από την μαδριλένικη εστία λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε με τον Βινίσιους να τσακώνεται με αντίπαλο (κλασικά…) και να βλέπει κίτρινη κάρτα.

Τι είχε συμβεί ενδιάμεσα; Επί της ουσίας, τίποτα! Η Ρεάλ έψαχνε μάταια να απειλήσει με μπαλιές στον Βινίσιους και η Οσασούνα προσπαθούσε, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, προσέχοντας όμως ταυτόχρονα και την άμυνα.

Λυτρωτής ο Βαλβέρδε

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν πιο κεφάτες και με διάθεση να ψάξουν την αντίπαλη εστία, με την Ρεάλ να αγγίζει σε τρεις περιπτώσεις το γκολ μέσα σε δέκα λεπτά, δύο με τον Ροντρίγκο και μια με τον Βινίσιους, στον οποίο ακυρώθηκε ορθά γκολ λόγω οφσάιντ.

Η Οσασούνα, αφού γλίτωσε το 0-1, βγήκε στην επίθεση με αυτοπεποίθηση και, μετά από σουτ του Ρουμπέν Γκαρθία που μπλόκαρε ο Κουρτουά, άγγιξε το γκολ σε συρτό σουτ του Μόι Γκόμεθ, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Βέλγου γκολκίπερ (62’).

Ο ρυθμός είχε ανοίξει πολύ, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη, με τον Βινίσιους να χάνει τρίτο τετ – α – τετ απέναντι στον Ερέρα (!), την ώρα που ο Αντσελότι έκανε δύο αλλαγές για να ψάξει το πολυπόθητο γκολ, με την κλιμακωτή είσοδο των Μάρκο Ασένσιο και Ντάνι Καρβαχάλ.

Ο Βινίσιους, αφού… βαρέθηκε να χάνει ευκαιρίες, είπε να αλλάξει από εκτελεστή σε δημιουργό και, στο 78’, ύστερα από γρήγορο transition της ομάδας του, σέρβιρε στον Φεδερίκο Βαλβέρδε ο οποίος, με προβολή από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Ερέρα για το 0-1.

Ασίστ Ροντρίγκες, σφραγίδα Ασένσιο

Η Οσασούνα ρίσκαρε, ο Αράσατε άλλαξε τη διάταξη για να βάλει δύο επιθετικούς, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ρεάλ, μάλιστα, κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Βινίσιους ύστερα από ασίστ του νεαρού Άλβαρο Ροντρίγκες, το οποίο όμως ακυρώθηκε για (οριακό) οφσάιντ του πασέρ.

Ο 18χρονος Ουρουγουανός πολλά υποσχόμενος επιθετικός, στο ντεμπούτο του στη La Liga, δεν πτοήθηκε και αμέσως μετά, πιστώθηκε με το σπαθί του την πρώτη του ασίστ. Την κατέβασε με το στήθος, την σέρβισε στον Μάρκο Ασένσιο, αυτός δεν τα κατάφερε, αλλά ο πιτσιρικάς έκλεψε την μπάλα από τον Ουνάι Γκαρθία και την έδωσε ξανά στον Ασένσιο, για να νικήσει αυτός με συρτό σουτ τον Ερέρα για το τελικό 0-2 (93’).

Οσασούνα (Χαγκόβα Αρασάτε): Ερέρα – Μονκαγιόλα, Ουνάι Γκαρθία, Νταβίντ Γκαρθία, Μάνου Σάντσεθ – Μπράσανατς (72’ Αϊμάρ Ορόθ), Λούκας Τορό (85’ Κίκε Γκαρθία), Μόι Γκόμεθ – Ρουμπέν Γκαρθία (63’ λ. τρ. Ντιέγκο Μορένο), Μπούντιμιρ, Άμπντε (85’ Κίκε Μπάρχα).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Νάτσο (76’ Ντάνι Καρβαχάλ), Ρούντιγκερ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα – Μόντριτς, Καμαβινγκά, Ντάνι Θεμπάγιος (65’ Ασένσιο) – Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (87’ Άλβαρο Ροντρίγκες), Βινίσιους Ζούνιορ.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 22 αγώνες): Μπαρτσελόνα (21) 56, Ρεάλ Μαδρίτης 51, Ρεάλ Σοσιεδάδ 43, Ατλέτικο Μαδρίτης (21) 38, Μπέτις 37, Ράγιο Βαγιεκάνο (21) 33, Αθλέτικ Μπιλμπάο (21) 32, Μαγιόρκα 31.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα