Μπέιλ: O Ουαλός σταρ αποσύρθηκε στα 33 του χρόνια!

Newsroom
Μπέιλ: O Ουαλός σταρ αποσύρθηκε στα 33 του χρόνια!

bet365

Ο 33χρονος Γκάρεθ Μπέιλ ανακοίνωσε μέσω Social Media την απόφαση του να αποσυρθεί άμεσα από το ποδόσφαιρο, παρόλο που έχει συμβόλαιο με την LA FC μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έβαλε τέλος στη σπουδαία καριέρα του! Ο Ουαλός στα 33 του χρόνια και ενώ είχε ακόμα έξι μήνες συμβόλαιο με τη Los Angeles FC ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί άμεσα από το ποδόσφαιρο. Ο πρώην σταρ της Τότεναμ και της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε γνωστή την απόφαση του, μέσω δυο αναρτήσεων στα Social Media.

Ο Ουαλός winger ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σαουθάμπτον, το 2007 τον αγόρασε η Τότεναμ αντί 14,7 εκατομμυρίων ευρώ και το 2013 έγινε η μέχρι εκείνη τη στιγμή ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος (101 εκατομμύρια ευρώ). Στη Μαδρίτη έγραψε ιστορία, όντας στο μεγαλύτερο μέρος των εννέα χρόνων που αγωνίστηκε για τη Βασίλισσα ένας εκ των πρωταγωνιστών της και συνέθεσε μαζί με τους Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο το... τρομακτικό «BBC».

Ο Μπέιλ με τους Μερένγκες μέτρησε 106 τέρματα και 67 ασίστ σε 258 εμφανίσεις και πανηγύρισε πέντε Champions League, τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα, Super Cups Ισπανίας, Super Cups Ευρώπης και ένα Κύπελλο. Τα τελευταία χρόνια είχαν χαλάσει οι σχέσεις του με τους οπαδούς και τη διοίκηση της Ρεάλ. Τη σεζόν 2020-21 είχε έναν ανεπιτυχή δανεισμό στην Τότεναμ, το περασμένο καλοκαίρι εν τέλει αποχώρησε και έπαιξε τους τελευταίους μήνες της καριέρας του στο MLS για λογαριασμό της LA FC.

O Μπέιλ έγραψε ιστορία και με την εθνική ομάδα της Ουαλίας. Έκανε ντεμπούτο με τους Δράκους το 2006, μέτρησε 111 εμφανίσεις με το εθνόσημο με 40 γκολ και 22 ασίστ. Hγήθηκε της εθνικής του στα Euro 2016 και 20, όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου έκανε το «last dance» του.

Η ανακοίνωση της απόσυρσης του:

«Μετά από προσεκτική και ενδελεχή σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το συλλογικό και διεθνές ποδόσφαιρο. Νιώθω τρομερά τυχερός που εκπλήρωσα το όνειρο του να παίζω το άθλημα που αγαπώ. Πραγματικά μου έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Τις υψηλότερες κορυφές σε μια πορεία 17 χρόνων που θα είναι αδύνατο να επαναληφθεί, ανεξάρτητα από το τι μου επιφυλάσσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου.

Από την πρώτη μου επαφή στη Σαουθάμπτον έως την τελευταία στη Λος Άντζελες και όλα όσα έζησα στο μεσοδιάστημα, διαμόρφωσαν μια συλλογική καριέρα για την οποία νιώθω αμέριστη περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Οι 111 συμμετοχές με τη χώρα μου και το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μοιάζει αδύνατον να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό το ταξίδι. Νιώθω υποχρεωμένος σε πολλούς ανθρώπους που με βοήθησαν να αλλάξω τη ζωή μου και να διαμορφώσω την καριέρα μου με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσα καν να φανταστώ όταν ξεκινούσα σε ηλικία εννέα χρονών.

Σε όλα τα προηγούμενα κλαμπ που αγωνίστηκα, τη Σαουθάμπτον, την Τότεναμ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λός Άντζελες. Όλοι οι προηγούμενοι προπονητές ου, το προσωπικό, οι συμπαίκτες, οι αφοσιωμένοι οπαδοί, οι μάνατζερ μου, οι καταπληκτικοί μου φίλοι και η οικογένειά μου, ο αντίκτυπος που είχατε ήταν ανυπολόγιστος. Προς τους γονείς μου και την αδερφή μου, χωρίς τη δική σας αφοσίωση σε αυτές τις πρώτες μέρες, χωρίς τα γερά θεμέλια, δεν θα έγραφα αυτή τη δήλωση αυτή τη στιγμή, οπότε σας ευχαριστώ που με βάλατε σε αυτό το μονοπάτι και για την ακλόνητη υποστήριξή σας. Προς τη γυναίκα και τα παιδιά μου, η αγάπη και η υποστήριξή σας με βοήθησε να ανταπεξέλθω.

Ήσασταν μαζί μου στα καλά και στα άσχημα, κρατώντας με προσγειωμένο καθ΄ολη τη διαδρομή. Με εμπνέετε να γίνω καλύτερος και να σας κάνω περήφανους. Οπότε προχωράω με προσμονή στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Μια εποχή αλλαγής και μετάβασης, μια ευκαιρία για μια νέα περιπέτεια».

Η ανάρτηση του για την Ουαλία:

«Στην Ουαλική μου οικογένεια

Η απόφασή μου να αποσυρθώ από το διεθνές ποδόσφαιρο ήταν μακράν η πιο δύσκολη της καριέρας μου.

Πώς να περιγράψω τι σημαίνει για μένα το να είμαι κομμάτι αυτής της χώρας και αυτής της ομάδας; Πώς να διατυπώσω τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή μου; Πώς να αποδώσω με λέξει το τι ένιωθα κάθε φορά που φορούσα τη φανέλα της Ουαλίας. Η απαντήσή μου είναι ότι δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα από παραπάνω. Αλλά ξέρω ότι κάθε άτομο που εμπλέκεται με το ουαλικό ποδόσφαιρο, νιώθει τη μαγεία και επηρεάζεται με έναν μοναδικό και δυνατό τρόπο, οπότε ξέρω τι νιώθω χωρίς να χρησιμοποιήσω καθόλου λέξεις.

Το ταξίδι μου στη διεθνή σκηνή όχι απλά μου άλλαξε τη ζωή αλλά και το ποιος είμαι. Η τύχη του να είμαι Ουαλός και του να παίζω ως αρχηγός για την Ουαλία, μου έχει δώσει κάτι ασύγκριτο. Είναι τιμή που υπήρξα μέρος της ιστορίας αυτής της απίθανης χώρας, που ένιωσα την υποστήριξη και το πάθος του κόκκινου τείχους, που μαζί φτάσαμε σε απροσδόκητα και φοβερά μέρη.

Μοιράστηκα τα αποδυτήρια με αγόρια που έγιναν αδέλφια μου και προσωπικό που έγινε οικογένεια. Έπαιξα για τους πιο απίστευτους προπονητές και ένιωσα την τρομερή υποστήριξη και αγάπη των πιο αφιερωμένων οπαδών στον κόσμο. Ευχαριστώ κάθε έναν που ήταν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι.

Για τώρα λοιπόν, κάνω ένα βήμα πίσω αλλά όχι μακριά από την ομάδα που ζει σε μένα και βρίσκεται στις φλέβες μου. Άλλωστε, ο δράκος στη φανέλα μου είναι όσα χρειάζομαι.

Μαζί πιο δυνατοί».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα