Ρεάλ Μαδρίτης – Κάντιθ 2-1: Νίκη με Κρόος και άγχος, στο -2 από τη Μπαρτσελόνα (vid)

bet365

Ο Τόνι Κρόος, με γκολάρα και ασίστ, οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε νίκη – ανάσα επί της μαχητικής Κάντιθ (2-1), η οποία την έφερε ξανά στο -2 σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, πρωτοπόρο της La Liga.

Μετά από δύο διαδοχικές «γκέλες» κόντρα σε Τζιρόνα (ισοπαλία) και Ράγιο Βαγιεκάνο (ήττα), η Ρεάλ Μαδρίτης «καιγόταν« για νίκη στο τελευταίο ματς πριν από την διακοπή της La Liga. Και την πήρε, έστω και αν τα… χρειάστηκε κόντρα στη Κάντιθ (2-1), για να βρεθεί και πάλι στο -2 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Ο Κάρλο Αντσελότι, και πάλι χωρίς τον τραυματία Καρίμ Μπενζεμά, επανέφερε τον Λούκας Βάθκεθ στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ντάνι Καρβαχάλ και τον Τόνι Κρόος (από τιμωρία) στη μεσαία γραμμή αντί του Φεδερίκο Βαλβέρδε, ο οποίος προωθήθηκε στην τριάδα της επίθεσης, με τον Μάρκο Ασένσιο να μένει εκτός ενδεκάδας, παρ’ ότι ήταν καλός στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Σέρχιο Γκονθάλεθ, ανήμερα των 46ων γενεθλίων του, δεν είχε στη διάθεσή του λόγω τιμωρίας τον αμυντικό Λουίς Ερνάντεθ, την θέση του οποίου στην ενδεκάδα πήρε ο Ισαάκ Καρθελέν.

Ανάσα από τον Μιλιτάο

Κακή και νευρική η Βασίλισσα στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κάποιοι παίκτες έδιναν την εντύπωση ότι πολύ κουρασμένοι και άλλοι ότι προφυλάσσονται ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που συνέβη και στην ήττα από την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Οι παίκτες της Κάντιθ πήγαιναν ξεκάθαρα από την αρχή να προκαλέσουν τον Βινίσιους Ζούνιορ, με τον Βραζιλιάνο να «τσιμπάει», τόσο από τα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων, όσο κυρίως από εγκληματικό χτύπημα του Φάλι στον σβέρκο του Ροντρίγκο (28’), το οποίο δεν είδαν ούτε ο διαιτητής, αλλά ούτε και το VAR.

Στη συγκεκριμένη φάση, ο «Βίνι» αντίκρισε κίτρινη κάρτα για (δικαιολογημένη) διαμαρτυρία, σε ένα πρώτο μέρος όπου η Ρεάλ απείλησε ελάχιστα την εστία του Χερεμίας Λεδέσμα, με τους φιλοξενούμενους να στέκονται πολύ καλά, κρατώντας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το 0-0. Είχαν, μάλιστα, την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν σε μακρινό σουτ του Αλφόνσο Εσπίνο, η μπάλα «έγλειψε» το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του Τιμπό Κουρτουά.

Οι Μαδριλένοι, από την πλευρά τους, είχαν μεγάλη κατοχή της μπάλας (πάνω από 70%), χωρίς όμως να δημιουργεί προϋποθέσεις για το γκολ – ανάσα, το οποίο ήρθε εντέλει στο 40’. Ο Κρόος, ύστερα από διώξιμο σε κόρνερ που εκτέλεσε ο ίδιος, γέμισε την μπάλα στην περιοχή και ο Έντερ Μιλιτάο, εντελώς μόνος του, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, φτάνοντας τα εφτά γκολ με την Ρεάλ, όλα με το κεφάλι.

Γκολάρα του Κρόος, απάντηση του Λούκας

Λίγο καλύτερο σε ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρουμπέν Σομπρίνο να τεστάρει τα ρεφλέξ σε μια καλή ευκαιρία της Κάντιθ και τον Βαλβέρδε να απαντάει σχεδόν αμέσως, ύστερα από αντεπίθεση και σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούσαν καθόλου και, ουσιαστικά, παραδόθηκαν οριστικά στο 70’ όταν, μετά από ασθένες διώξιμο, ο Κρόος με καταπληκτικό απευθείας βολέ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Λεδέσμα για το καθησυχαστικό (;) 2-0.

Το ματς έδειχνε να έχει τελειώσει, ειδικά από την στιγμή που ο Βινίσιους έβρισκε χώρους για να κάνει το 3-0, με τον Λούκα Μόντριτς να χάνει μια απίστευτη ευκαιρία, λίγο προτού αντικατασταθεί.

Η Κάντιθ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Κουρτουά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα ύστερα από διαγώνιο σουτ του Τεό Μπονγκοντά, δεν τα κατάφερε ούτε στην προσπάθεια του Άλβαρο Νεγρέδο και ο Λούκας Πέρεθ, με πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 (81’).

Η Ρεάλ, η οποία έχει δεχθεί γκολ και στα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», κάτι που είχε να συμβεί από το… 1999 (!), προσπάθησε να «κοιμήσει» το παιχνίδι και εν μέρει τα κατάφερε, αν και λίγο πριν από το φινάλε ο Εσπίνο έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να καταφέρει νέο πλήγμα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μετά τη νίκη στο «Clasico», η Ρεάλ δίνει την εντύπωση ότι… έκλεισε τον γενικό και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Μουντιάλ αποτελεί ανάσα για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (88’ Νάτσο), Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί – Μόντριτς (85’ Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Κρόος – Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (82’ Ντάνι Θεμπάγιος), Βινίσιους Ζούνιορ.

Κάντιθ (Σέρχιο Γκονθάλεθ): Λεδέσμα – Καρθελέν, Φάλι, Κάλα (73’ Χοσέ Μάρι), Εσπίνο – Αλέχο (56’ Μπονγκοντά), Σαν Εμετέριο, Αλκαράθ (56’ Οκάμπο), Σομπρίνο (78’ Νεγρέδο) – Άλεξ, Λοσάνο (72’ Λούκας Πέρεθ).

Μοιρασιά για Ράγιο και Θέλτα

Σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις στο Βαγιέκας η Ράγιο Βαγιεκάνο, τρία 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης και η Θέλτα έμειναν στην ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0).

Οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη ευκαιρία του ματς στο 74' με το εξαιρετικό σουτ του Σέρχιο Καμέγιο, αλλά ο Αγουστίν Μαρτσεσίν κράτησε το μηδέν παθητικό με μια εντυπωσιακή απόκρουση. Οι Μαδριλένοι βρίσκονται στην 8η θέση με 22 βαθμούς, ενώ η 17η Θέλτα εφτασε τους δώδεκα.

Τριάρα της Βαλένθια στην… λειψή Μπέτις

Η Βαλένθια, μετά από πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες - δύο ήττες) επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς επικράτησε της ελλιπούς Μπέτις (χωρίς Κλαούντιο Μπράβο, Ναμπίλ Φεκίρ και Μπόρχα Ιγλέσιας) στο «Μεστάγια» με 3-0. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο ήταν καλύτερη εξ’ αρχής και στο 31’ ο Γιούνους Μούσα σημάδεψε το δοκάρι με δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 61’ όταν ο Έντγκαρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Αντρέ Αλμέιδα, με μια εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, άνοιξε το σκορ. Oι Νυχτερίδες στο 81' κέρδισαν πέναλτι μετά από παράβαση του Άλεξ Μορένο και ο Ούγκο Γκιγιαμόν το εκτέλεσε εύστοχα.

Στο 90’+3’ ο Χοσέ Λουίς Γκαγιά μετά από εξαιρετική ενέργεια έβγαλε τον Τζάστιν Κλάιφερτ σε θέση βολής και ο Ολλανδός διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Η Μπέτις έπεσε στην έκτη θέση με 24 βαθμούς και η Βαλένθια είναι δέκατη με 19.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 14 αγώνες): Μπαρτσελόνα 37, Ρεάλ Μαδρίτης 35, Ρεάλ Σοσιεδάδ 26, Αθλέτικ Μπιλμπάο 24, Ατλέτικο Μαδρίτης 24, Μπέτις 24, Οσασούνα 23, Ράγιο Βαγιεκάνο 22.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα