Τα 10 πιο δυνατά δίδυμα του Champions League

Τα 10 πιο δυνατά δίδυμα του Champions League

Νίκος Κικίδης

Από τους γεννημένους σε... εργαστήρι Ντε Μπρόινε - Χάαλαντ, μέχρι τους «μάγους» Μέσι και Νεϊμάρ! Το Gazzetta παρουσιάζει τα δέκα αχτύπητα δίδυμα που είναι έτοιμα να «υπογράψουν» τη φετινή έκδοση του Champions League.

Champions League, ο θεσμός των αστέρων! Από την εποχή που ο Γάλλος δημοσιογράφος, Γκαμπριέλ Ανό, σκαρφιζόταν για πρώτη φορά την ιδέα ενός τουρνουά, που θα φιλοξενούσε τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά, όμως μια σταθερά παραμένει μέχρι και σήμερα αμετάβλητη.

Όπως συμβολίζεται τις τελευταίες δεκαετίες με το... παραδοσιακό - πλέον - σεντόνι, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ξεχωρίζει για τους αστέρες της που κάθε χρονιά υπόσχονται να «χορτάσουν» το κοινό της μπάλας με στιγμές ατόφιας μαγείας. Μια συνταγή που φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε και φέτος και όλους τους αγώνες της θα παρακολουθήσετε στα κανάλια της COSMOTE TV. Αν δεν είστε ήδη συνδρομητής μπορείτε να διεκδικήσετε 1 από τα 100 δωρεάν Full Pack για 1 μήνα παίρνοντας μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό. Η COSMOTE TV, άλλωστε, εκτός από το Champions League παίζει δυνατά με συναρπαστικό αθλητικό περιεχόμενο με περισσότερες από 90 κορυφαίες διοργανώσεις σε 18 αθλητικά κανάλια.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο Champions Leaugue. Aκόμα και οι σούπερ σταρς που προαναφέραμε ενίοτε χρειάζονται και κάποιον... συνέταιρο. Κάποιον συνεργό στο «έγκλημα», που παρέα θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα αχτύπητο «δίδυμο», έτοιμο να κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφής της διοργάνωσης. Τα παραδείγματα πολλά και... βαρύγδουπα!

Από το λαμπερό Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν, που κατάφερε να ενώσει ξανά το «φονικό» δίδυμο Μέσι - Νεϊμάρ, μέχρι το βροχερό και βιομηχανικό Μάντσεστερ, όπου δεσπόζει μια συνεργασία βγαλμένη από... αλγόριθμο, εκείνη των «ρομποτικών» Κέβιν Ντε Μπρόινε και Έρλινγκ Χάαλαντ!

Βλέποντας, λοιπόν, τα ζεύγη αστέρων να ξεπηδούν σε κάθε μεριά της Ευρώπης, το Gazzetta συγκέντρωσε τα 10 πιο δυνατά δίδυμα του φετινού Champions League και σας τα παρουσιάζει - χωρίς σειρά προτεραιότητας.

image

Λιονέλ Μέσι - Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Τα καμώματα τους στη Μπαρτσελόνα μας προϊδέαζαν για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την επανένωσή τους στο Παρίσι. Και μπορεί η προηγούμενη χρονιά να κύλησε κάπως πιο... ήπια απ΄ότι αρχικά αναμενόταν, όμως τη φετινή σεζόν τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Ο Νεϊμάρ έχει πεισμώσει μετά τις εντατικές προσπάθειες της Παρί να τον... ξεφορτωθεί μέσα στο καλοκαίρι, τη στιγμή που ο Μέσι δείχνει και πάλι απελευθερωμένος μέσα στο χορτάρι.

Σαν αποτέλεσμα στέκονται τα... τσουβάλια γεμάτα γκολ που έχουν πετύχει οι δυο τους μέσα σε μόλις ένα δίμηνο (14 ο Νεϊμάρ, 12 ο Μέσι) οδηγώντας τους Παριζιάνους σε ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα. Αν προσθέσουμε κιόλας και τον Κίλιαν Μπαπέ στην εξίσωση, τότε τα πράγματα φαντάζουν τουλάχιστον αισιόδοξα για την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας.

image

Καρίμ Μπενζεμά - Βινίσιους Ζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Οι εποχές που ο Καρίμ Μπενζεμά προέτρεπε τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στη Ρεάλ να μην δίνουν τη μπάλα στον... επιπόλαιο Βινίσιους Ζούνιορ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Άλλωστε οι δυο τους πέρσι αποτέλεσαν το πιο καυτό δίδυμο στην Ευρώπη (ξεπέρασαν μέχρι και τους... Διόσκουρους Λεβαντόφσκι - Μίλερ), αφού συνεργάστηκαν σε αναρίθμητα γκολ για να οδηγήσουν τους Μερένγκες στις κορυφές της Ισπανίας και της Ευρώπης.

Φέτος η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, καθώς αμφότεροι αποτελούν και πάλι τους στυλοβάτες της Βασίλισσας. Η μόνη διαφορά είναι πως στην τρέχουσα περίοδο, ο «Βίνι» κατάφερε να κάνει ακόμα καλύτερο ξεκίνημα από τον Γάλλο που ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό, μετρώντας ήδη δέκα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, τέσσερα εκ των οποίων έχουν σημειωθεί στο Champions League.

image

Έρλινγκ Χάαλαντ - Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Τρομακτική... Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεργασία των Κέβιν Ντε Μπρόινε και Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίοι φαίνεται πως είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον! Μέσα σε μόλις μερικούς μήνες άλλωστε οι δυο τους έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα αχτύπητο δίδυμο, με τους ρόλους να έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή.

Ο Ντε Μπρόινε με το μυαλό ξυράφι και τη μπαλιά διαβήτη δεν σταματάει να σερβίρει ασίστ στον Νορβηγό «killer», ο οποίος από την πλευρά του φροντίζει να στέλνει κάθε φορά τη μπάλα στα δίχτυα. Μια συνεργασία που φαίνεται να ξεπήδησε μέσα από... εργαστήριο, αφού η χημεία μεταξύ των δυο μοιάζει από άλλο πλανήτη! Μια ματιά στα στατιστικά αποδεικνύει του λόγου το αληθές, με τον Ντε Μπρόινε να έχει σερβίρει ήδη οκτώ γκολ στον... πεινασμένο Χάαλαντ που έχει ξεκινήσει με υποσχέσεις για να σπάσει κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος με τη γαλάζια φανέλα.

image

Μοχάμεντ Σαλάχ - Ντάργουιν Νούνιες (Λίβερπουλ)

Νέα σεζόν, νέο ξεκίνημα για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος δείχνει να έχει αφήσει πίσω τον καταστροφικό δεύτερο γύρο της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ξαναβρίσκοντας τον καλό του εαυτό. Και μπορεί η Λίβερπουλ σε αυτό το διάστημα να έχει.. χάσει τον δικό της, όμως ο Αιγύπτιος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τη διατηρεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική. Υπήρξε καταλυτικός άλλωστε στην πρόκριση των Reds έστω και ως δεύτεροι από τον όμιλο του Champions League, σκοράροντας συνολικά επτά γκολ σε μόλις έξι εμφανίσεις!

Και σαν συνεργός του στο... έγκλημα στέκεται ο νεοφερμένος Ντάργουιν Νούνιες, ο οποίος αν και έχει διχάσει πολύ κόσμο σχετικά με τις ικανότητές του, στο τέλος της ημέρας συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα: Να σκοράρει γκολ! Επτά συγκεκριμένα σε αυτό το πρώτο δίμηνο ως μέλος των Reds (τρία εκ των οποίων στο Champions League), με τον Ουρουγουανό να έχει κάνει μια θετική αρχή στο Μέρσεϊσαϊντ, αν και με ορισμένα... σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

image

Λαουτάρο Μαρτίνες - Εντίν Τζέκο (Ίντερ)

Με τον Ρομέλου Λουκάκου να ψάχνει ακόμα τον καλό του εαυτό, το επιθετικό δίδυμο της Ίντερ παραμένει ανέγγιχτο! Τζέκο και Λαουτάρο άλλωστε συνέθεσαν μια απίθανη συνεργασία στην Ίντερ την περσινή περίοδο, όταν ο συνολικός απολογισμός των γκολ τους σταμάτησε στα 42! Ένα νούμερο βέβαια που αν και εντυπωσιακό δεν κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή στη Νερατζούρο πλευρά του «Τζουζέπε Μεάτσα», μιας και η Μίλαν έκανε την υπέρβαση για να επιστρέψει στον ιταλικό θρόνο έπειτα από έντεκα ολόκληρα χρόνια.

Ακόμα και έτσι ωστόσο, η επίθεση της Ίντερ ήταν δεδομένα ικανή για να οδηγήσει την ομάδα στις υψηλότερες κορυφές. Και στο ξεκίνημα της νέα σεζόν δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά. Οι δυο τους μετράνε ήδη αθροιστικά 13 γκολ με τη φανέλα των Νερατζούρι, δημιουργούν έναν φοβερό συνδυασμό ταλέντου και εμπειρίας και διαθέτουν ό,τι χρειάζεται για να συγκαταλέγονται ανάμεσα στα δέκα κορυφαία δίδυμα της Ευρώπης.

image

Βίκτορ Οσιμέν - Κβίτσα Κβαρατσχέλια (Νάπολι)

Τι να πει κανείς για το ξεκίνημα της φετινής Νάπολι... Πρώτη στη Serie A με μερικές σπουδαίες νίκες όπως το διπλό επί της Μίλαν, πρώτη στον όμιλο του Champions League και μάλιστα με... στυλ, διασύροντας με τεσσάρες και εξάρες Λίβερπουλ και Άγιαξ αντίστοιχα. Προφανώς η εικόνα των Παρτενοπέι είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές.

Το νέο Golden Boy της Νάπολι που μαγεύει τον ιταλικό Νότο, Κβίτσα Κβαρατσχέλια, σε συνδυασμό με το... τανκ, Βίκτορ Οσιμέν, έχουν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από τη μεταξύ τους συνεργασία, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα στην επίθεση των Ναπολιτάνων. Ο Γεωργιανός ειδικά έχει προλάβει να καταπλήξει άπαντες στην πόλη, στη Serie και γενικότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετρώντας ήδη οκτώ γκολ και δέκα ασίστ!

Από κοντά και ο νέος του... Διόσκουρος στην επίθεση, ο οποίος αν και έλειψε για ένα διάστημα με τραυματισμό έχει αναπληρώσει στο έπακρο τον χαμένο χρόνο με οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

image

Ολιβιέ Ζιρού - Ραφαέλ Λεάο (Μίλαν)

Ραφαέλ Λεάο - Ολιβιέ Ζιρού! Ένα ζευγάρι που στις αρχές της περσινής περιόδου έμοιαζε μάλλον παράταιρο, όμως πολύ σύντομα κατάφερε να ξεδιπλώσει σε πλήρες φόντο τις υψηλές δυναμικές του. Οι δυο τους άλλωστε αλληλοσυμπληρώνουν υπέροχα ο ένας τον άλλον. Ο Πορτογάλος με τη φρεσκάδα, την ταχύτητα, την ντρίμπλα, την διορατικότητα και ο Γάλλος με την εμπειρία, το τελείωμα, την τέχνη του γκολ.

Χάρη στις εξαιρετικές τους εμφανίσεις (14 γκολ έκαστος πέρσι), η Μίλαν κατάφερε να επιστρέψει στο θρόνο της Serie A και το ξεκίνημα των δυο τη φετινή σεζόν είναι ακόμα πιο υποσχόμενο. Το δίδυμο των Ροσονέρι άλλωστε έχει προλάβει ήδη να καταγράψει 12 γκολ συνδυαστικά σε όλες τις διοργανώσεις για την ιταλική ομάδα, η οποία μάχεται σε όλα τα μέτωπα σε Ιταλία και Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο δίδυμο όπως και αυτά των Κβαρατσχέλια-Οσιμέν, Τζέκο - Λαουτάρο, μπορείτε να τα απολαύσετε και στη Serie A, η οποία προβάλλεται επίσης στα κανάλια της COSMOTE TV.

image

Ράφα Σίλβα - Γκονσάλο Ράμος (Μπενφίκα)

Αναμφίβολα δικαιούται τον τίτλο της μεγαλύτερης έκπληξης των ομίλων. Σε ένα γκρουπ άλλωστε που δέσποζαν τα ονόματα των Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους, η Μπενφίκα κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να τις βάλει από κάτω για να καταλάβει την πρώτη θέση! Και μπορεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος με εμφανίσεις όπως εκείνη απέναντι στην Παρί να είχε δεδομένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την υπέρβαση των Πορτογάλων, όμως δεν ήταν ο μόνος.

Οι Αετοί της Λισαβόνας εξάλλου πόνταραν κυρίως στο επιθετικό ποδόσφαιρο για να ολοκληρώσουν την έκπληξη στον όμιλο, με τους Ράφα Σίλβα και Γκονσάλο Ράμος να κάνουν πράγματα και θαύματα στην αιχμή του δόρατος. Ο πρώτος - εξοπλισμένος πλέον με την κατάλληλη εμπειρία - οδήγησε το «άρμα» στα 29 του έτη με απολογισμό τέσσερα γκολ και μια ασίστ στη διοργάνωση, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να κάνει το μεγάλο μπαμ με τις εμφανίσεις του, προσελκύοντας μάλιστα τα βλέμματα των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης.

image

Χάρι Κέιν - Σον (Τότεναμ)

Ίσως πρόκειται για το δίδυμο με την μεγαλύτερη εμπειρία! Οι δυο τους έχουν μάθει χρόνια τώρα να συνεργάζονται για το κοινό καλό της Τότεναμ, με τη χημεία τους να έχει εκτοξευτεί σε... άλλα επίπεδα. Ακόμα όμως και αν τους διαχωρίσουμε, μιλάμε για δυο ποδοσφαιριστές με ασύλληπτη ποιότητα, ικανή για να λυγίσει κάθε αντίπαλο.

Ο ένας βασικός φορ της εθνικής Αγγλίας και εκ των κορυφαίων στη θέση του, ο άλλος αποδεδειγμένο μέλος της ελίτ της Premier League με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος την προηγούμενη σεζόν να στέκεται σαν το απόλυτο παράσημο. Και με τον Αντόνιο Κόντε να τους δίνει την απαραίτητη ελευθερία στην επίθεση, το μέλλον στο Λονδίνο αναμένεται λαμπρό.

image

Τζαμάλ Μουσιάλα - Σαντιό Μανέ (Μπάγερν)

Με το δίδυμο Μίλερ - Λεβαντόφσκι να «σπάει» για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια, στο Μόναχο πλέον υπάρχει ελεύθερος χώρος για την ανάδειξη ενός νέου δυνατού ζευγαριού. Κι αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για τη... Μπάγερν, οι επιλογές είναι πολλές. Μανέ, Γκνάμπρι, Μίλερ, Σανέ, Μουσιάλα είναι μόνο μερικοί από τους αστέρες που δίνουν κύρος, ποιότητα και επιθετικό πλουραλισμό στη γερμανική ομάδα, όμως στην εκκίνηση της σεζόν δυο είναι εκείνοι που έχουν ξεχωρίσει πραγματικά.

Ο λόγος για τον 19χρονο Μουσιάλα που έχει αφήσει άπαντες με το στόμα ανοιχτό στην Ευρώπη, αλλά και για τον Σαντιό Μανέ που οδηγεί την κούρσα των πρώτων σκόρερ της ομάδας με έντεκα γκολ. Ένα δίδυμο που αποτελεί ένα από τα πλέον «καυτά» στη Γηραιά Ήπειρο, με τις εμφανίσεις τους (ειδικά) στο Champions League να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως για να απολαύσετε στις οθόνες σας τα καλύτερα δίδυμα τόσο από το Champions League, όσο και από τις πάνω από 90 συναρπαστικές αθλητικές διοργανώσεις που προβάλλονται στην COSMOTE TV, μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό εδώ και να διεκδικήσετε 1 από τα 100 δωρεάν Full Packs για 1 μήνα.

Back to landing page

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image