Βαγιεκάνο - Ρεάλ Μαδρίτης 3-2: Έκπτωτη Βασίλισσα, πρώτη ήττα και πτώση από την κορυφή!

Νίκος Κικίδης

bet365

Η επίσκεψη της Ρεάλ στο «Βαγιέκας» μετατράπηκε σε εφιάλτη, μιας και η κυρίαρχη Βαγιεκάνο επικράτησε με ανατροπή 3-2 για να της σπάσει το αήττητο και να την ρίξει από την κορυφή της La Liga!

Αήττητο και κορυφή, όλα εξανεμίστηκαν μέσα σε ένα εφιαλτικό 90λεπτο στο «Βαγιέκας». Η Ρεάλ επιβεβαίωσε τις... κακιές γλώσσες που έκαναν λόγο για ντεφορμάρισμα τις τελευταίες εβδομάδες, αφού υπέστη δεύτερη σερί γκέλα στη La Liga και υποκλίθηκε στην υπέροχα ατρόμητη Βαγιεκάνο! Μια ομάδα που με στρωτό και παραγωγικό ποδόσφαιρο την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με ανατροπή 3-2 και παράλληλα στην καθαίρεση από την κορυφή (στο -2 από Μπάρτσα).

Οτιδήποτε διαφορετικό άλλωστε θα επρόκειτο για... αδικία απέναντι στους γηπεδούχους, οι οποίοι κυριάρχησαν απέναντι σε μια άκεφη Ρεάλ που ολοκλήρωσε ίσως τη χειρότερη εμφάνιση της φετινής περιόδου. Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στο χορτάρι, έχτιζαν τις επιθέσεις τους με υπομονή από την άμυνα και το πρώτο γκολ δεν άργησε να καταφθάσει. Έπειτα από γύρισμα στην περιοχή του... πρώην Μπλάνκο, Φραν Γκαρθία, ο Κομεσάνα έπιασε μονοκόμματο σουτ από ιδανική θέση και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κουρτουά για το 1-0 μόλις στο 4΄.

Η Ρεάλ αδυνατούσε να συνέλθει, έχανε συνέχεια μπάλες σε επικίνδυνα σημεία και από μια τέτοια περίπτωση κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα, όμως ο Κουρτουά απέκρουσε το τετ-α-τετ (14΄). Το ημίωρο κυλούσε με τη Ράγιο ως απόλυτο αφεντικό σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, όμως από το... πουθενά η Ρεάλ κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Αρχικά - κι αφού είχε σπαταλήσει την πρώτη της ευκαιρία στο ματς με τον Ροντρίγκο (32΄) - ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς (37΄), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μιλιτάο νίκησε άπαντες στο κόρνερ και έγραψε το 2-1 με καρφωτή κεφαλιά!

Η έκρυθμη αντεπίθεση της Ρεάλ ωστόσο δεν αποσυντόνισε τη Ράγιο, η οποία βρήκε απάντηση σχεδόν αμέσως. Στο 44΄και έπειτα από κάκιστη αμυντική αντίδραση των Μερένγκες (εξέχοντος του Μεντί), ο Αλβάρο έπιασε δυνατό σουτ στην περιοχή και εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Κουρτουά για το 2-2! Οι ευκαιρίες των Βινίσιους και Ροντρίγκο σε 45+3΄και 48΄ αντίστοιχα έδειξαν προς στιγμήν πως η Ρεάλ άρχισε να συνέρχεται, όμως τέτοια υπόθεση αποδείχθηκε πολύ μακρινή από την πραγματικότητα! Αφού... γλίτωσαν από το βραζιλιάνικο δίδυμο, οι γηπεδούχοι έμελλε να επιβάλλουν ξανά τον ρυθμό τους και προοδευτικά πλησίαζαν έξω από τα καρέ της Ρεάλ για την ανατροπή.

Όσο ο χρόνος κυλούσε πάντως χωρίς γκολ, τα νεύρα και από τις δυο πλευρές χτύπησαν... κόκκινο, με αποκορύφωση τις έντονες διαμαρτυρίες του Ιραόλα για ένα κόρνερ (!) που τελικά οδήγησε και στην αποβολή του (61΄)! Ακόμα και χωρίς προπονητή στον πάγκο ωστόσο, η Ράγιο ήταν αποφασισμένη για τη νίκη! Στο 66΄ο Καρβαχάλ έκανε χέρι στην περιοχή, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα μετά από παρέμβαση του VAR και ο Τρέχο νίκησε τον Κουρτουά στη δεύτερη προσπάθεια (δόθηκε επανάληψη) για το 3-2 (68΄).

Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 89΄σε εξ επαφής τελείωμα του Ροντρίγκο, όμως η μοίρα της έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την εκπληκτική Ράγιο να κάνει τη ζημιά και στην τελευταία του Big-3 (είχε κόψει βαθμούς επίσης από Μπάρτσα και Ατλέτικο) και τη Ρεάλ να πέφτει για πρώτη φορά από την κορυφή μετά το νικηφόρο Clasico του Οκτωβρίου.

Βαγιεκάνο (Άντονι Ιραόλα): Ντιμιτριέφσκι, Μπαλιού, Λεχουένε, Κατενά, Φραν Γκαρθία, Βαλεντίν, Κομεσάνα (79΄Σις), Παλαθόν (88΄Τσαβαρία), Τρέχο (71΄Λόπεθ), Αλβάρο Γκαρθία (88΄Σάντσες), Καμέγιο (88΄Φαλκάο)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (85΄Βάσκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί (85΄Νάτσο), Τσουαμενί (69΄Καμαβινγκά), Μόντριτς (79΄Μαριάνο), Βαλβέρδε, Ασένσιο, Βινίσιους, Ροντρίγκο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα