Κελαϊφί για Μπάρτσα: «Δεν είναι βιώσιμο να βρίσκεις χρήματα δια μαγείας»

Νίκος Κικίδης
Κελαϊφί για Μπάρτσα: «Δεν είναι βιώσιμο να βρίσκεις χρήματα δια μαγείας»

bet365

Ο Νασέρ Αλ - Κελαϊφί εκτόξευσε εμμέσως τα βέλη του κατά της Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως η «μαγική» εισροή χρημάτων δεν εξασφαλίζει την βιωσιμότητα και μακροβιότητα ενός κλαμπ.

Το πλάνο που ενορχήστρωσε η διοίκηση Λαπόρτα για την οικονομική διάσωση της Μπαρτσελόνα απέδωσε καρπούς σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αφού οι Μπλαουγκράνα ήταν σε θέση να ανακοινώσουν κέρδη ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ για την περσινή περίοδο και εκτιμώμενο πλεόνασμα που αγγίζει τα 300 εκατομμύρια για φέτος!

Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που στη Βαρκελώνη έχουν αποφύγει κάθε μέτρο λιτότητας τους τελευταίους μήνες, ολοκληρώνοντας πολύκροτα και δαπανηρά deals όπως εκείνα για τους Λεβαντόφσκι, Κουντέ και Ραφίνια!

Παρόλα αυτά, η νέα οικονομική πολιτική της Μπάρτσα δεν έχει βρει πολλούς υποστηρικτές στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Αρκετοί είναι άλλωστε εκείνοι που έχουν αμφισβητήσει τις πρακτικές αλλά και τις πηγές εσόδων του κλαμπ, με τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ - Κελαϊφί να είναι ο τελευταίος που εξαπολύει τα βέλη του κατά των Καταλανών.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της ECA στην Κωνσταντινούπολη και με αφορμή τους νέους εμπλουτισμένους κανονισμούς του FFP, ο ισχυρός άνδρας των Παριζιάνων βρήκε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές για την Μπάρτσα, τονίζοντας πως η «μαγική» εισροή χρημάτων δεν εγγυάται την βιωσιμότητα ενός κλαμπ.

«Οι νέοι κανονισμοί για την οικονομική βιωσιμότητα αποτελούν μια σημαντική πρόοδο. Οι κανονισμοί ελέγχουν τα κόστη και τα έξοδα. Θα συνεισφέρουν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τα επίπεδα χρέους γιατί η εισροή χρημάτων δια μαγείας δεν είναι ένα βιώσιμο μονοπάτι. Πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα» ήταν τα λόγια του, σε μια έμμεση «μπηχτή» για τη διοίκηση του Τζουάν Λαπόρτα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα