Μπαρτσελόνα – Έλτσε 3-0: Ξέσπασμα Λεβαντόφσκι, πέμπτη σερί νίκη και κορυφή (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

bet365

Με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και μια γκολάρα του Μέμφις Ντεπάι, η Μπαρτσελόνα νίκησε άνετα την ουραγό Έλτσε των δέκα παικτών (3-0), άφησε πίσω την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου και ανέβηκε στην κορυφή της La Liga, με ματς περισσότερο από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά την πρώτη ήττα της σεζόν (το 2-0 από τη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League), η Μπαρτσελόνα έψαχνε στη La Liga επιστροφή στις νίκες (την πέμπτη διαδοχική) και άνοδο στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή του κυριακάτικου, μαδριλένικου ντέρμπι της Ατλέτικο με την Ρεάλ (Κυριακή 18/09, 22:00).

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μοιραίος στην ήττα από την πρώην ομάδα του, ξέσπασε με δύο γκολ (έφτασε αισίως τα οκτώ στο πρωτάθλημα και τα έντεκα συνολικά) στο άνετο 3-0 επί της ουραγού Έλτσε στο «Καμπ Νόου», με τους φιλοξενούμενους να μην απειλούν ποτέ και να παίζουν μάλιστα με δέκα από το 14’.

Ο αρχηγός Γονθάλου Βερδού, στην (αντικανονική) προσπάθειά του να σταματήσει τον επελαύνοντα προς την περιοχή Λεβαντόφσκι, πήρε ορθά την κόκκινη κάρτα, περιορίζοντας στο μηδέν τις ήδη ελάχιστες πιθανότητες της ομάδας του Φρανθίσκο (αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στο 45’) να πάρει κάτι θετικό από την επίσκεψή της στην Βαρκελώνη.

Ο «Λέβα» άνοιξε το λουκέτο

Με τον Πέδρι να καθοδηγεί ιδανικά την ομάδα του Τσάβι, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα από το πρώτο λεπτό, χωρίς πάντως να καταφέρουν στο πρώτο ημίωρο να απειλήσουν ιδιαίτερα και, κυρίως, να παραβιάσουν την εστία του Έντγκαρ Μπαδία.

Τα κατάφερε εντέλει ο Λεβαντόφσκι (34’), ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά συνδυασμό Πέδρι – Αλεχάντρο Μπάλντε και σέντρα του τελευταίου, ο οποίος κερδίζει με το σπαθί του χρόνο συμμετοχής, παρ’ ότι στην θέση του αριστερού μπακ υπάρχει ο ανταγωνισμός των Μάρκος Αλόνσο και Τζόρντι Άλμπα.

Το γκολ του Πολωνού έλυσε τα πόδια των Μπλαουγκράνα και, επτά λεπτά μετά το 1-0, ήρθε και το δεύτερο γκολ, ύστερα από νέα σέντρα του Μπάλντε και εξαιρετική ενέργεια του Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος «χόρεψε» τον Τζον Νουάνκουο και νίκησε τον Μπαδία για το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο (καταπληκτικός και πάλι) Πέδρι σκόραρε από κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του μέσου ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του (19 ετών, για να μην ξεχνιόμαστε), έχει εξελιχθεί ήδη στον ηγέτη της Μπάρτσα στα χαφ.

3-0 και συντήρηση δυνάμεων

Στο δεύτερο μέρος, ο Τσάβι έβγαλε τον Φρανκ Κεσιέ που είχε κίτρινη κάρτα και φλέρταρε έντονα με την αποβολή (θα μπορούσε να είχε δει κίτρινη κάρτα), δίνοντας την θέση του στον Γκάβι, ο οποίος στην διάρκεια της εβδομάδας υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το 2026.

Ο… αχόρταγος Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν σταματάει να ψάχνει το γκολ, το βρήκε μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν σκόραρε από κοντά ύστερα από αποτυχημένη προσπάθεια του Ντεπάι να πετύχει αυτός το δεύτερό του τέρμα.

Με ποσοστό κατοχής της μπάλας που άγγιζε το 80% (!) και με την Έλτσε να πατάει μόλις μια φορά την περιοχή του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, οι Μπλαουγκράνα έπαιζαν πλέον στο ρελαντί, με τον Τσάβι, ο οποίος ξεκούρασε τον Σέρχιο Μπουσκέτς, να προχωράει σε καρουσέλ αλλαγών, βγάζοντας Έρικ Γκαρθία, Λεβαντόφσκι, Ντεπάι και Ουσμάν Ντεμπελέ, με τον Γάλλο εξτρέμ να γίνεται πατέρας για πρώτη φορά πριν από λίγες ώρες. Ουσμάν, να σου ζήσει η κορούλα!

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Έρικ Γκαρθία (59’ Μπεγερίν), Μπάλντε – Κεσιέ (46’ Γκάβι), Ντε Γιονγκ, Πέδρι – Ντεμπελέ (60’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (72’ Φεράν Τόρες), Ντεπάι (59’ Φατί).

Έλτσε (Φρανθίσκο): Μπαδία – Παλάθιος, Νουάνκουο, Βερδού, Μπίγας (77’ λ. τρ. Ντιέγκο Γκονθάλεθ), Κλερκ – Τέτε Μορέντε (68’ Πόνσε), Ραούλ Γκούτι (53’ Νίκο), Γκουμπάου, Φιδέλ (53’ Κίνα) - Μπογιέ (68’ Χοσάν).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα