Χάαλαντ: Η γκολάρα του κόντρα στη Ντόρτμουντ θύμισε στον Γκουαρδιόλα τον «αγαπημένο» του Κρόιφ (vid)

Βασίλης Μπαλατσός
Χάαλαντ: Η γκολάρα του κόντρα στη Ντόρτμουντ θύμισε στον Γκουαρδιόλα τον «αγαπημένο» του Κρόιφ (vid)

bet365

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ χάρισε ακόμα μια νίκη στη Μάντσεστερ Σίτι με το φανταστικό του γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Ντόρτμουντ και θύμισε στον Πεπ Γκουαρδιόλα ένα πανομοιότυπο τέρμα που είχε πετύχει ο «μέντορας» του, Γιόχαν Κρόιφ, το 1973 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε πίσω στο σκορ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ντόρτμουντ για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League, όμως έκανε την ανατροπή με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να την «υπογράφει» με ένα φανταστικό γκολ και να πληγώνει την μέχρι πρότινος ομάδα του. Στο 84' ο Κανσέλο έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Νορβηγός με εναέριο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Βεστφαλών.

Η κίνηση του 22χρονου «killer» μπορεί να θύμισε σε πολλούς το στυλ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα «είδε» στον ποδοσφαιριστή του τον μέντορα του, Γιόχαν Κρόιφ. Στις 22 Δεκεμβρίου του 1973 ο Ολλανδός θρύλος είχε πετύχει ένα πανομοιότυπο γκολ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Ίσως ο κόσμος που με γνωρίζει, να ξέρει για την επιρροή του Γιόχαν Κρόιφ στη ζωή μου ως άτομο, μέντορας και προπονητής. Χρόνια πριν, είχε σκοράρει στο Καμπ Νόου ένα γκολ απέναντι στην Ατλέτικο, που έμοιαζε πολύ με αυτό του Χάαλαντ και τη στιγμή που το πέτυχε μού ήρθε στο μυαλό ο Κρόιφ», ανέφερε μετά το ματς με τη Ντόρτμουντ ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα